Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

KADRO YENİDEN BELİRLENİYOR

Mersin Sağlık teşkilatında, son zamanlarda bir hengame gidiyor.

Sözleşme vakti geldi çattı. Bugün yarın yeni sözleşmeler onaylanacak. Bakanlıkta idi, onay bekliyordu.

Partiye koşan mı dersiniz, uzmanı yanına alıp liste yapan mı dersiniz, daire başkanı olacağım deyip kapı aşındıranı mı dersiniz, ortalık bunlardan geçilmez oldu.

Mersin’e yeni atanan il müdürü CEVVAL çıktı. Yetimin, şehidin hakkını yedirmem, yemem dedi. Çaldırmam, çalmam dedi. Daha şimdiden FİNCANCI KATIRLARINI ürkütmüş oldu. Eline taşı, değeneği, sopayı alan il müdürüne saldırır oldu. Yazıklar olsun yahu!

Genç, pırıl pırıl bir adam, çalışma azminde, çaldırmam, çırptırmam, yemem, yedirmem, namusumla bu işleri yaparım, adam gibi imzamı atarım diyen bir insana, daha şimdiden KULP takmaya çalışmak niye?!

Bana soracak olursanız, tanımıyorum kendisini. Zaten ben, bu güne kadar hiçbir il müdürünü ziyarete gitmiş değilim. O dairede kim çalışır, birinin çayını suyunu içmiş değilim.

Ama bana haber gelir, bilgi gelir, 30 yıldır bu teşkilatın içini yazar çizerim, herkes ağabey der, güvenir. Bende şu ana kadar kimseyi satmadım, satmam. Sadece bana gelip yemin edip, “namusumla çalışacağım deyip” sonra bu sözünü kim tutmamışsa, onu acamadım. Acımamda. Çünkü ben DEVLETİN, YETİMİN, ŞEHİDİN HAKKINI gözetmez isem, yaşayamam.

Geleyim şu sözleşme işine. Bugün yarın belli olacak. Eğer dünkü tanıdık bildikler, hakkında değişik inceleme ve soruşturmalar yapılmış olanlar, puanları 45-50 ve altı olanlar yine bu dönemdede kadrolarda yer alırsa, bu MERSİN için utanç verici olur.

O yüzden, siyasiler, bu işlere müdahil olmasınlar, yeni gelen o genç ve yetenekli il müdürü bırakın kendi bir kadro kursun. Kendi kursun ki, yarınlarda başarısızlık yada bir eksiklik olursa, sorumluluk alsın. Dileğim, BAŞARMASIDIR. Çünkü, Olan devletimizin imkanlarına ve olanaklarına oluyor. Yazıktır! Bırakın adam, adam gibi çalışsın. Neyse.

Şimdi geçen gün resmi gazeteyi okuyorum. Bir atama gözüme çarptı. Altta yayınlayacağım. Yıllardır sağlık bakanlığında etkin çalışan adil bir müfettişimiz baş müfettişliğe getirilmiş. Hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın ve sağlık bakanlığına bağlı kuruluşlardaki yanlış ve hatalı işlerin düzeltilmesine vesile olsun. İnancım sonsuzdur. 

Bu arada geçen şehir hastanesi ile ilgili bir okur mektubu yayınladım. Oradaki değerli ve güzide bir hanımefendi idareci aradı, “inanın tüm eleştirilerinizi okudum, bundan sonra daha dikkatli ve özenli çalışacağım” dedi. Kendisini bu dürüstlük ve doğru duruşundan dolayı tebrik ederim.Allah razı olsun. İdareci dediğin, yazdık, eleştirdik diye hakaret edip iftira atmaz. Böyle olgun, doğru dürüst tavır alır. İsim açıklamıyorum. Söz verdim. Ama bilsinler ki, onların hiç birinin, hatta burada yazı yazdığım hiç kimsenin düşmanı değilim. Düşmanlık yapmak için Gaetecilik yıpılmaz. Doğru, dürüst ve ilkeli çalıştıkları sürece, devletin kör kuruşunun peşine düştükleri sürece, yetimin şehidin hakkını gözettikleri sürece ÖLÜMÜNE YANLARINDAYIM. Allah bana HARAMI nasip etmesin. Ben bu kuruluşu kurarken, TİCARİ KURULUŞ DEĞİLİZ REKLAM İLAN ALMIYORUZ diye bir ibareyi künyemize koymuş insanım. Benim emekli maaşım bana yeter. Benim dünya malında gözüm yok.

Haber Sitemiz,  istanbul KADIKÖY merkezlidir. Bende şifresi var, yazılarımı şifreyi girerek koyarım. Bu sitede yazı yasan hiç kimse ücret almaz, ALLAH RIZASI İÇİN YAZAR. Bende yazılarımı önce ALLAH rızasını, sonra devletimin, milletimin, vatanımın, bayrağımın, tüyü bitmedik yetimin, şehidin hakkını korumak için yazarım. Başka gayeyi ALLAH BANA NASİP ETMESİN! Amin, ecmain.

 

Geldik şimdi, Meşhur, KİM ÜZERİNE ALINIRSA KEFEN ONUNDUR bölümümüze....

Bu günkü hiciv ve taşlamamız aşağıda. Kalem şairimizin;

 

BİZDE MAALESEF

Çatalını mundar ete

Salan bizde salan bizde

Gözü yumuk siyaseti

Dalan bizde dalan bizde

Kocasını kumasını

Yırtıkların yamasını

Yetimlerin mamasını

Çalan bizde çalan bizde

Merhem kar etmiyor kele

Sahip yoktur dile bile

İbadet anında bile

Yalan bizde yalan bizde

Hüner oldu kırıp dökmek

Talihimiz çile çekmek

Haram malla eve ekmek

Alan bizde alan bizde

Niçin vardır yaşar niye

Ben inasanım diye diye

Yalnız ölüsü camiye

Gelen bizde gelen bizde

Stres sarar dört bir yandan

Çıkar damla geçer candan

Rdadyasyondan detarjandan

Ölen bizde ölen bizde

Bu ülkede sağcı solcu

Görüyorsun çıkmaz yolcu

Değil isen hopçu, lopçu

Dilen bizde dilen bizde.

 

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com