Gündem ANALİZ

Gündem ANALİZ

Mail: ganaliz@gmail.com

MERSİN’DEKİ BELEDİYELER VE YETKİLİLER NE İŞ YAPAR?

MERSİN’DEKİ BELEDİYELER VE YETKİLİLER NE İŞ YAPAR?

Biz yazınca, eleştirince bozuluyorsunuz ve hemen size düşman ilan ediyorsunuz.

Kimsenin düşmanı değiliz, ayrıca memleket hepimizin. Yazdıklarımız da memleket ve millet için. Aksini düşünüyorsanız gönderin açıklamanızı yayınlayalım.

MERSİNDE TOPLU TAŞIMA

Berbat durumda. Her zamankinden kötü durumda... Dolmuş- minibüs- halk otobüslerinde KLİMA AÇILMIYOR, YOLCU TIKA BASA, KOLTUKLAR YIRTIK PIRTIK DÖKÜLMÜŞ, İÇİ HİJYENDEN UZAK, İÇİ KOKAN ARAÇLAR VAR. Camlarına film çekilmiş karartılmış, sanki gazino işletiyor adamlar, birde acayip müzük çalıyorlar. Kulaklarında kulaklık, sürekli kendinden önceki hat ile yâda arkasındaki hat ile paslaşıyor, yoldaki kontrolleri söylüyor, yâda ağır sinkaflı küfürleşiyor. Araçta kadın çoluk çocuk bu rezillikleri seyrediyorsunuz. Eşkıya gibi tipler size saygılı olacağına, bağırıp çağırıyor. Kontrol ve denetim yok. Varsa da uyduruk denetim ve kontrol yapılıyor. Mesela, Form durağında Büyükşehir trafik zabıtası 2 kişi görevlenmiş, geç diyor, durma diyor başkaca bir şey demiyor.

Bu araçların içi dışını kim kontrol ediyor, nasıl denetliyor?

11.50 kuruşu almayı biliyorsunuz, insanlara neden geren saygı ve edebi göstermiyorsunuz?

Araçların kameraları neden kayıt yapmıyor? Kameralar ve klimalar neden hep bozuk deniyor?

Araçların camları neden karartılı, filmli ve içleri neden şeffaf değil?

Ayakta yolcu işinde neden görmezden geliyorsunuz? Bu insan hakkı ihlali...

Hani insan hakkına saygılıydınız?

Mersindeki belediyeler başta olmak üzere diğer yetkililer, toplu taşıma işi yapan, minibüs ve dolmuşlar, halk otobüslerinde ciddi denetim yapsınlar.

Bir noktada değil, en az 5- 6 noktada denetim ve kontrol yapsınlar.

Bunu neden yapmıyorlar?

Bunlar ile ortak çalışan mı var?

Bu hatlarda aracı olan siyasiler ve yetkililer mi var ki, iş olsun torba dosun mantığı ile vakit öldürüp, vatandaşın çektiği sıkıntıyı görmezden geliyorlar?

İlla vatandaş açıp şikâyet mi etmeli?

Kanun ve yönetmelikler, usul ve esaslar niye hiçe sayılıyor?

KALDIRIM VE YOL İŞGALLERİ

Tüm merkez ilçelerde, başta AKDENİZ ilçesi olmak üzere KALDIRIM ve YOL işgalleri sürüyor. Esnaf dükkânının önüne masa- sandalye- sergi- raf- dolap gibi çok sayıda işgal eden malzeme koyuyor. Kaldırımlar yaya yolu, insanlar orayı kullanamıyor. Yolda yürüyor kazalar artıyor. Kaldırıma masa, sandalye, sehpa, satılan eşyayı nasıl koyarlar ve niçin görmezden gelinir?

Sokak arasına yolun girişine mal ve malzeme nasıl konur?

Zabıta ve diğer yetkililer neden bunları kaldırtmaz ve gereğini yapmaz?

Yok mu Mersin halkını düşünen birileri?!!!

ESKİ VALİLİK ANADOLU HAYAT BİNASI ÖNÜ YÜRÜYEN MERDİVEN

Bu merdivenin adı yürüyen merdiven ama yürüdüğünü gören yok. Bir gün çalışırsa 10 gün yatıyor. Bozuk deniyor. Yahu oradaki iş yerleri resmi işyerleri... Memur kesimi sabah acele ile işine gidiyor, yaşlısı hasta olanı var. O yürüyen merdivenler neden çalışmıyor?

Mersin’liler Mersin’e sahip çıkınız sözü hep lafta ve rafta kalmıştır.

Göstermelik icraatlar ile günü kurtaran siyasetçiler yüzünden yaşanamayacak kent haline getirilen Mersin’i bu debdebeden kurtarın artık.

TABELA NASIL ARAPÇA VE YABANCI DİLDE OLUR?

Kentimizin çok yerinde iş yeri tabelaları ARAPÇA başta olmak üzere yabancı dilde asılı...  Ayrıca kocaman kocaman. Bir rüzgârda insanın başına düşmemesi mümkün değil. Yok mu bunları denetleyen ve bir şekle sokmak isteyen. Yürürlükte yasa var, niye ciddiyetle uygulanmıyor?

(Yahu somut yer gösteri ne diye ortaya karışık yazıyorsun diyen yetkili ve etkiliye, UYANIKLIK yapma, çık sokağa denetim yap gözünle gör diyoruz. )

Bekleyip göreceğiz. Ne yapacaklar?..