Mustafa GÖKTAŞ

Mustafa GÖKTAŞ

Mail: mustafagoktas006@gmail.com

PARTİLERDEKİ SAHTE KONGRELER

Ülkemizin insanına bir kez daha sesleniyorum.

Ülkeni, devletini, milletini, vatanını seviyorsan ve bu ülkenin HER ALANDA GELİŞMESİ - ÇAĞDAŞLAŞMASI - HAK HUKUK VE ADALETİN HERKESE EŞİT VE ADİLCE UYGULANMASI - ADİL GELİR DAĞILIMININ GERÇEKLEŞMESİ VE HAYATA GEÇMESİ İÇİN; ÖNCE SİYASİ PARTİLER YASASI DEĞİŞMELİ, SONRA PARTİLERİN TÜZÜKLERİ DEĞİŞMELİ.

Ne diyor bu adam diyeceksiniz...

Bakın bu olmadığı sürece, siyasette işler hiçbir zaman MİLLETİN - MEMLEKETİN - DEVLETİN yararına olmayacak, kişilerin çıkarları üzerine tesise devam edecektir. Böyle olunca da MUTLULUK- HUZUR- BARIŞ hayaldir.

Gerçek şudur: Antidemokratik madde dolu olan Siyasi Partiler Yasası nedeniyle, oradan alınan güçle oluşan siyasi partilerin tüzükleri (yani kendi iç anayasaları) LİDER EĞEMEN- İKİ DUDAK ARASI SİYASETİ sürdürür gider. Bu sistemde ortaya çıkacak olan adaylar değirmende un öğütülür gibi öğütülür... Çünkü bizim tüm partilerde, seçim sistemi çok adaletsiz ve hakkaniyetsiz. Kendi iç organları yani, İLÇE – İL - GENEL BAŞKAN seçimleri adil, hakkaniyetli, ahlaklı, ilkeli değil.

Nasıl?

Partilerde önce ilçe başkan ve yönetimi seçiliyor. Burası ile bağlı ve kendisini bir delege seçecek. O delegeyi, masaya oturuyor sen ben bizim oğlan mantığı ile belirliyor. Kimse sandık koyup, partiye kayıtlı üyeler içinden delegenin seçileceği mahalden oy kullanarak gerçek seçim yapmıyor.  İlçenin üst makamı olan İl başkanı buna kendi çıkarı için göz yumuyor. Çünkü ilçe başkan ve yönetimi yaptığı seçimde kendi listesinde il başkanına oy verecek üst kurul delegesini de seçiyor. İl başkanı kendine oy verecek olan delegelerin ismini ilçe başkanına veriyor, bunları yaz listene bana getir. Yazıp getiriyor, liste onaylanıp, tamam deniyor, ilçe seçimi bu şekilde yapılıyor. Kendilerinin belirlediği isimlerle ilçe başkanını masa başında seçmiş oluyorlar. Öyle kongre yapıp oy kullanma işine bakmayın. Perdenin gerisi bu. Uygulama bu. Oy kullanmaya gelen delege önceden hazırlanmış, kemik delege. Derken il başkanı seçilecek. İle bağlı tüm ilçe başkan ve yönetimleri böyle seçildiği için, il başkanına oy verecek olanlarda önceden masa başında ayarlanmış kişiler oluyor ve o da bu şekilde seçiliyor. Buna da Genel Başkan ve genel merkez göz yumuyor.

Niye?

Çünkü il başkanları ve yönetimleri seçilirken genel başkan ve yöneticiler için oy kullanacak üst kurul delegelerini aynı usul ile belirleyip, kendi listelerinde seçip getiriyorlar. 81 ilden, 85 milyonu temsilen, kimi partide 1600, kimisinde 1200 kimisinde 1400 delege bu sistemle seçilip Ankara’ya gelip genel başkan ve yeni oluşacak yönetime oy verip bir tercih yapıyor. Yani yetki kimdeyse, güç kimdeyse, siyaset ona göre şekil alıyor. Bu sistemden, lider çıkar mı, değişik bir isim çıkar mı, farklı kişilerin yaşama şansı var mı? Ondan sonra DEĞİŞİM - DÖNÜŞÜM - GELİŞİM diyorlar... Hepsi kocaman yalan!!!

Eğer gerçek ve adil bir seçim olacaksa, önce, bu partilerin hepsindeki SAHTE DELEGE düzeninden vazgeçeceksiniz.

Nasıl olmalı?

Hangi kademeyi seçeceksen o kademenin görevli olduğu mahalde (İkamet) sandığı seçim kurulu huzurunda partiye kayıtlı üyelerin gelecek,  belirlenen gün ve saatte, kendisini temsil edecek ilçe başkanı ve yönetimine, il başkanı ve yönetimine oy verecek. Delege sistemini kaldıracaksın.

İlçe başkanı yöresini gezecek üyesinden oy isteyecek, il başkanı tüm ilçelerini gezip üyesinden oy isteyecek, Genel başkanda il il gezip üyelerin karşısına çıkacak, sonrasında her il merkezinde belirlenen gün ve saatte seçim kurulu gözetiminde partisine kayıtlı üyeden oy alarak seçilecek. Bakın bakalım değişim nasıl oluyor, gelişim nasıl oluyor, adalet ve hakkaniyet nasıl sağlanıyor...

Burada ne yapmak lazım???

Partilerin oy kullanacak kayıtlı üyeleri belirlenirken, AKTİF ve PASİF üye olarak kayıtlarınızda tutarsınız. Aktif olan, sürekli partiye gelen, aylık yâda yıllık aidatını ödeyen, partinin faaliyet ve etkinliklerine katılanlardır. Pasif olan ise, partiye gönül vermiş, taraftar olmuş, oy veren ancak aidat yatırmayan, hiçbir etkinlik ve çalışmaya katılmayandır.  Siz tüm kademelerinizi Aktif olarak sisteminizde kayıtlı üyeler ile seçtiğiniz vakit, hem adaleti sağlarsınız, hem başarısızlığınız en alt seviyeye düşer.  Masa başına otur, akraba, eş dost, ahbap çavuş ilişkisi ile delege belirle, sonra sana oy versinler, sende bu ülkeyi yönetmeye talip ol. Yahu sen, adaletsiz, hakkaniyetsiz, samimiyetsiz, ahlaksız şekilde makama geliyorsun, senin memlekete ne faydan olur diyen olmadığı müddetçe, bu düzen değişmez.

Şimdi Partiler kongreye gidecek ve genel başkan belirleyecek. İşte bu adaletsiz delege sistemi ile seçilecekler. 85 milyon insanın kaderini masa başında ayarlanmış olan 1200- 1400- 1600 delege belirleyecek...

Niye? Ne için? Kim için? Kime faydası olacak?

Yahu Adamın (gücü elinde bulunduranın)  yazdığı veya yazdırdığı delegenin sana oy vermesi mümkün mü?

Ben bu yazıyı tam 20 yıldır farklı şekilde yazarım.

Yine yazdım.

Tüm siyasilere atacağım.

Bakalım ne değişecek?!

Eğer değişim, dönüşüm, gelişim, ilerleme ve benzeri lafları yapıyorsanız önce bu uyduruk delege sistemini kaldırıp, üyeleri harekete geçirin.

Şahsi hesapları bırakıp ülkenin milletin hesabını yapıyorsanız gerçek budur.

Gerisi YALAN- DOLAN...

İnanmıyorsan bir 40 yıl daha OYALAN...

Baki selam ve Dua ile.