Rauf AYDEMİR

Rauf AYDEMİR

Mail: gazibeyoglu.agra@com.tr

SEZAR'IN HAKKI SEZAR'A

Futboldan anlamam.
Takım tutmam
Bana göre hakkıyla elde edilen her şampiyonluğu takdir eder tebrik ederim.
Yerli takımlarımızın , milli takımlarımızın yabancılara karşı oynadığı her karşılaşmayı heyecanla izler payıma düşen gururla mutlu olurum.
Girişe bakmayın asıl mesele de futbol değil.
Asıl mesele zaman, zaman futbolun siyasete alet edilmesi ve bir kaşık suda fırtına koparılırken, "Sezar'ın hakkını Sezar'a teslim etmeyişimizdir."
Vahşi kapitalizmin ve onun lokal temsilcilerinin daima karşılarında oldum.
Bu ülkede holdingleşip, bu ülke çıkarlarından daha çok  göbekten bağlı oldukları ülkelerin çıkarlarını gözeten haymatlosları yerden yere vurmaktan da bir adım geriye atmadım.
Geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan da yapılması düşünülüp "Atatürk" üzerinden bir fitne çıkarmaya çalışanlara karşı yazdıklarım  ortadadır. TFF başkanını, Fenerbahçe ve Galatasaray Başkanlarını yerden yere vurduğum cümleler de ortadadır.
Zalime de, mazluma da hakkını teslim etmek eli kalem tutan herkesin, gücü yeten herkesin şerefidir.
O günlerde olayların ardından bir hafta sessiz duran ve gelen tepkiler üzerine "zevahiri kurtarma" röportajları veren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'da bu acımasız eleştirilerimizin muhatabı olmuştu.
Ancak evvelki gün İstanbul BŞB Başkan adayı Murat Kurum'un  bir araya geldiği Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş Spor kulübü başkanları ile yaptığı sohbette  Ali Koç bir teklifte bulundu.
Dedi ki, "Hepimiz kendi imkanlarımız çerçevesinde deprem bölgesinde güzel işler yaptık. Çadırlar, sonra konteyner kentler, şimdi kalıcı konutlar. Bu acının birinci yıl dönümü 20-21 gün sonra. O hafta maçları takiben mümkünse 5 Şubat'ta, İstanbul'daki büyük takımların veteranları ve futbolu yeni bırakmış ülke çapında tanınan oyuncularla güzel bir turnuva, etkinlik yaparak elde edilecek geliri deprem bölgesine aktarmak istiyoruz"
İBB Başkan adayı bu teklifi çok olumlu karşıladı ve destekleyeceklerini söyledi. Bu yanı iyi. Ancak bazı Medya kuruluşları Ali Koç'un bu teklifini "Haber dahi yapmadı"
Ali Koç'u sevmeyebiliriz.
Ali Koç pek çok hata yapmış olabilir.
Ancak adam her ne sebeple olursa olsun güzel bir teklifte bulunmuş bunun bir haber değeri yok mu?
Kaldı ki teklif hayata geçirilir ise buradan sadece maç geliri elde edilmeyecek.
Bir yıldır toparlanmaya çalışan deprem bölgesi esnafı, tüccarı, köylüsü, işletmecisi de yararlanacak.
Oteller dolup taşacak.
Lokantalar misafirleri ağırlayacak 
Yöresel ürünler eşe dosta hediye olarak götürülecek.
Kısacası bölge bu turnuvalarla alenen ve açıkça derin bir nefes alacak.
Ez cümle Ali Koç'u sevmeyebilirim.
Hatta yedi ceddini de sevmeyebilirim.
Ancak bu teklifi ile beni dahi mutlu ettiğine göre Turnuvaların hayata geçirilmesi sonrası kim bilir kaç insanı mutlu eder.
Teşekkürler Ali Koç 
İnşaallah geri vites olmadan bu mesele hayata geçirilir.