Açmadan önce temizlemeyi ihmal etmeyin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Açmadan önce temizlemeyi ihmal etmeyin
Sıcak bir yaz gününde dolaptan aldığınız soğuk bir içeceği açmak için için can attığınızda veya uzun süredir sakladığınız konserveyi açmaya hazırlandığınızda acele etmek doğru bir hareket olmayabilir. Çünkü elinizdeki şişenin ya da konservenin kapağını açmayı unuttuğunuzda bu sizin için risk oluşturacak durumlara neden olabilir. Yiyecek ve içecek kutuları, onları en yakın marketten alana kadar uzun bir yol kat eder ve bu sırada kirlilik ambalajlarını tehlikeli hale getirebilir.

KUTUNUN ÜZERİNE BİR HAYVANIN İDRARI YAPILMIŞ OLABİLİR
Hayvan idrarı bir dizi hastalığın bulaşma kaynağı olabilir. Bunlardan biri leptospirozdur. Bu, fare ve sıçan gibi hayvanların idrarında bulunabilen bir bakterinin neden olduğu bir hastalıktır. Leptospirosis bakterilerle doğrudan temas yoluyla bulaşır. Semptomlardan bazıları ateş, baş ağrısı, kas ağrıları ve genel halsizliği içerir ve hatta daha şiddetli hale gelebilir.

KONSERVE ÜRÜNLER ÇEVREDEKİ TOZ VE KİRDEN DOLAYI KİRLENEBİLİR
Bazı araştırmalara göre bu konservelerin üzerinde bulunan toz ve kirler önemli rahatsızlıklara neden olabilir ve tozlanan ürünlerin temizlenmeden tüketilmemesi tavsiye edilir. Örneğin Bacillus cereus bakterisi insanlarda bulunduğunda ishale, karın kramplarına ve hatta kusmaya neden olabilir.

BÖCEKLER YUMURTALARINI VEYA DIŞKILARINI BIRAKMAK İÇİN KUTULARI KULLANABİLİRLER
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre bu böcekler dizanteri, mide-bağırsak iltihabı, ishal, tifo, kangren ve cüzzam gibi hastalıkların yaygın yayıcılarıdır. Bunlardan kaçınmanın en iyi yolu ise kutuları açmadan önce sabun ve suyla yıkamaktır.

YEMEĞİNİZİN İÇİNE HAYVAN VEYA BÖCEK KALINTILARI DÜŞEBİLİR
Kutuların kapakları sinek, örümcek veya hamamböceği gibi küçük böceklerin kalıntılarını içerebilir. Kapağı temizlemezseniz fark edilmeyebilirler ve yemeğinizin içine düşüp hazırladığınız yemeğin tamamını kirletme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Ayrıca sinekler gibi bazı böcekler tifo, kolera ve çocuk felcinin de aralarında bulunduğu 60'tan fazla hastalığın taşıyıcısıdır.

pembenar

https://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/konserve-kutularda-gizli-tehlike-acmadan-once-temizlemeyi-ihmal-etmeyin-7123704/1


AKP’li Hilmi Türkmen yargılanacak!Önceki Haber

AKP’li Hilmi Türkmen yargılanacak!

Türkeş'in paylaşımı herkese ders verdiSonraki Haber

Türkeş'in paylaşımı herkese ders verdi

Başka haber bulunmuyor!