EGM'nin 'ses ve görüntü kaydı genelgesi'nin iptaline karar verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EGM'nin 'ses ve görüntü kaydı genelgesi'nin iptaline karar verildi
Danıştay, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına İlişkin Genelgesi'nin iptaline karar verdi.

Danıştay 10. Dairesi, ; Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına İlişkin Genelgesi'nin iptaline karar verdi. 

Karar, Diyarbakır Barosu'nun internet portalı üzerinden; "Baromuzun; Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına İlişkin Genelgesi'nin iptali için Danıştay'da açtığı davada; Anayasa'nın 7 ve 13.maddelerine aykırılık gerekçesi ile 'Genelgenin İptaline' karar verildi" notuyla duyuruldu. 

Muş Barosu da kararı benzer bir duyuruyla kararı sayfasından paylaştı. Mahkeme baroların ayrı başvuruları değerlendirip tek bir karar verdi. 

 'SEVİNDİRİCİ BİR KARAR’
Muş Baro Başkanı Kadir Karaçelik, Danıştay’ın Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına İlişkin Genelgesi'nin iptalini 'sevindirici bir karar' olarak değerlendirdi.

Karaçelik şunları kaydetti: “Genelgeyle ilgili önce yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Danıştay ise bugün genelgeyi iptal etti. Bu sevindirici bir karar. Anayasa, ‘temel hak ve hürriyetleri kanunla sınırlanabilir’ diyor. Bunu da ancak yasama organı yapabilir. Bu genelge iptal edilmeseydi bireysel ve toplumsal açıdan haber değeri olan ve toplumun haber verme hakkına sınırlama ve keyfi müdahalelerin yolunu açacaktı. Genelge ayrıca vatandaşlar için ise bir delillendirme hakkının önünü kesmek içindi. Danıştay da bunun ancak yasayla yapılması gerektiğini belirterek iptal etti. Biz özgürlükleri savunan kurumlar olarak buna karşı dava açmıştık ve mutluluk verici bir karar çıktı. İdare eğer temyiz ederse Danıştay İdari Dava Kurulu inceleyecek. Reddedilmemiş olsaydı o zaman bu genelge yürürlüğe girmiş olacaktı ve hayatımız etkileyecekti. Ama itiraz yolu açık. Temyiz sürecini birlikte izleyeceğiz, takipçisi olacağız.” 


Başkan Haykırdı: Belediyenin 2 yıldır Sayıştay denetim raporu yok!Önceki Haber

Başkan Haykırdı: Belediyenin 2 yıldır Sa...

Estetikte yeni çılgınlıkSonraki Haber

Estetikte yeni çılgınlık

Başka haber bulunmuyor!