© Haberanaliz.net 2005

Oğlu okulda saldırı düzenleyen babaya 15 yıl hapis cezası verildi

ABD'nin Georgia eyaletinde, Apalachee Lisesinde iki öğrenci ve iki öğretmenin hayatını kaybettiği toplu silahlı saldırıda oğluna silahı temin ettiği açıklanan Colin Gray, 15 yıl hapis cezası aldı.

ABD'nin Georgia eyaletinde bulunan Apalachee Lisesi'nde 4 Eylül 2024'te düzenlenen ve iki öğrenci ile iki öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin davada dikkat çeken karar açıklandı.

Saldırıyı gerçekleştiren oğlu Colt Gray'e silahı temin ettiği belirlenen baba Colin Gray, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Karar, saldırıyı gerçekleştiren Colt Gray'in şartlı tahliye imkanı olmaksızın müebbet hapis cezasına mahkum edilmesinden yalnızca birkaç gün sonra verildi. Suçunu kabul eden Colt Gray, saldırıyı düzenlediğinde 14 yaşındaydı.

Ebeveyn olarak başarısız oldu

Barrow Bölge Üst Mahkemesi Yargıcı Nicholas Primm, karar duruşmasında Colin Gray'in bir ebeveyn olarak sorumluluklarını yerine getirmediğini belirtti. Primm, kasıt unsuru taşımayan ihmal suçlarının cezalandırılmasının hukuki açıdan zorluğuna işaret ederek, kararın duygusal değil hukuki değerlendirmeler doğrultusunda verildiğini ifade etti.

Dört kişinin ölümünden suçlu bulundu

Mart ayında görülen duruşmalarda jüri, Colin Gray'i 14 yaşındaki öğrenciler Mason Schermerhorn ve Christian Angulo'nun ölümleri nedeniyle ikinci derece cinayet, öğretmenler Richard Aspinwall ve Cristina Irimie'nin yaşamını yitirmesi nedeniyle ise taksirle adam öldürme suçlarından suçlu buldu.

Sanık ayrıca çocuklara eziyet ve tehlikeli davranışlarda bulunma suçlamalarıyla da yargılandı.

Silahı Noel hediyesi olarak aldığı ortaya çıktı

Savcılık, Colin Gray'in yarı otomatik tüfeği, mühimmat ve aksesuarları oğluna Noel hediyesi olarak satın aldığını açıkladı.

Soruşturmada ayrıca saldırganın odasında, 2018 yılında Florida'daki okul saldırısını gerçekleştiren Nikolas Cruz'a ait fotoğrafların bulunduğu ve olaydan önceki haftalarda ruhsal durumunun belirgin şekilde kötüleştiğinin tespit edildiği belirtildi.

Savunma ve savcılık karşı karşıya geldi

Savunma avukatı Brian Hobbs, müvekkili için 10 yıl hapis ve 10 yıl denetimli serbestlik cezası talep ederek Colt Gray'in ruhsal sorunlarını ailesinden gizlediğini savundu.

Savcı Brad Smith ise Colin Gray'in oğlundaki tehlike işaretlerini görmezden geldiğini belirterek, saldırıda kullanılan silahı bizzat temin ederek faciaya zemin hazırladığını vurguladı.

ABD'de ebeveynlerin sorumluluğu tartışılıyor

ABD'de son yıllarda okul saldırılarının ardından ebeveynlerin hukuki sorumluluğuna ilişkin davalar giderek artıyor.

2021 yılında Michigan eyaletindeki Oxford Lisesi'nde düzenlenen okul saldırısının ardından saldırganın anne ve babası Jennifer ve James Crumbley de taksirle adam öldürme suçundan 10'ar yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

HABER İÇERİK KAYNAK:

https://anlatilaninotesi.com.tr/20260731/oglu-okulda-saldiri-duzenleyen-babaya-15-yil-hapis-cezasi-verildi-1107677235.html

İlginizi Çekebilir

FIFA'dan geri adım: Dünya Kupasını satış planı askıya alındı

FIFA Başkanı Infantino, yoğun tepkilerin ardından Dünya Kupası haklarını satma planından vazgeçtiğini açıkladı. Plan, UEFA, CONCACAF ve Asya kıtasını temsil eden AFC'nin tepkisine neden olmuştu.

Uyuşturucu kullanan pilot 70 bin ekstazi hapla yakalandı

Malezyalı bir pilot, Endonezya'da bagajında 70 binden fazla ekstazi hapıyla yakalandı. Pilotun kendisinin de uçuş esnasında uyuşturucu etkisi altında olduğu belirlendi.

Japonya'da deprem: Can kaybı 30'a yükseldi

Japonya'nın güneyinde meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremde can kaybı 30'a yükseldi. Çöken yapılarda arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Yunanistan'ın Paros Adası'nda büyük yangın: 10 bölgede tahliye emri verildi

Yunanistan'ın popüler tatil adalarından Paros'ta çıkan yangın geniş bir alana yayılırken, itfaiye ekipleri karadan ve havadan müdahaleyi sürdürüyor. Yangın riski nedeniyle birçok bölgede tahliye kararı alındı.

Guterres: Kıbrıs için 5+1 görüşmeleri yeniden başlayacak

Kıbrıs'ı ziyaret eden ve burada her iki tarafın liderleri ile görüşen BM Genel Sekreteri Guterres, garantör ülkelerin de katılımıyla, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik 5+1 görüşmelerine yeniden başlanacağını duyurdu.

Zaharova'dan Ukrayna’nın yolcu otobüslerine yönelik İHA saldırılarına karşı uluslararası tepki çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) ve Belgorod bölgelerinde sivil yolcu otobüslerini hedef alan son insansız hava aracı (İHA) saldırılarına karşı uluslararası topluma tepki gösterme çağrısında bulundu.

TÜM HABERLER