ABD SDG'ye hangi mesajları verdi, Suriyeli Kürtlerin tepkisi ne oldu?

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi ve Ortadoğu Özel Temsilcisi Tom Barrack, Washington'ın Suriye'deki Kürtlerin ayrı bir devlet kurmasını desteklemediğini söyledi.
11 Temmuz'da New York'ta basın mensuplarıyla bir araya gelen Barrack, Şam yönetimi ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasındaki müzakerelerin sonuçsuz kalmasını şu sözlerle değerlendirdi:
"Dürziler Dürzi toprağı olmasını istiyor. Aleviler Alevi toprağı olmasını istiyor. Kürtler Kürdistan olsun istiyor.
"Şam ise bunun olmayacağını ve tüm yolların Şam'a çıkacağını söylüyor: Tek ülke, tek millet, tek ordu. Bu süreç devam ediyor."
Barrack, Suriye'de gelinen noktayla ilgili olarak, "SDG için çok zor bir durum, bunu anlıyoruz" dedi.
Şam yönetimi ile SDG'nin 10 Mart'ta imzaladığı entegrasyon anlaşmasının "işe yaramadığını" söyleyen Barrack, SDG ile ilgili olarak şunları söyledi:
"ABD'nin onlara karşı yükümlülüğü olduğunu hissediyorlar. ABD de 'Evet, size karşı makul olma yükümlülüğümüz var ama makul olmazsanız başka alternatif de mevcut' diyor."
Barrack, 9 Temmuz'da Suriye'nin geçiş dönemi devlet başkanı Ahmed eş-Şera ve SDG Başkomutanı Mazlum Abdi arasında yapılan görüşmeye katılmıştı.
New York'taki basın toplantısında ABD'nin SDG'yi desteklediğini vurgulayan Barrack, bununla birlkte "Ayrı bir SDG devleti olacağına dair belirti yok" dedi.
Barrack, Suriye'nin kuzeydoğusundaki gruptan bahsederken "SDG, YPG'dir. YPG de PKK'nın türevidir" ifadelerini kullandı.
Türkiye, SDG'yi ve SDG'nin omurgasını oluşturan Kürt Halk Savunma Birlikleri'ni (YPG), PKK'nın uzantısı olarak görüyor ve "terör örgütü" kabul ediyor.
HABER İÇERİK VE KAYNAK: BBC.TÜRKÇE