Sovyetlerin Nazilere karşı zaferinin 79. yılı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sovyetlerin Nazilere karşı zaferinin 79. yılı
Rusya, Sovyetlerin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı kazandığı zaferi kutluyor. Ukrayna ile savaş üçüncü yılına girerken Rusya, bugün 79. “Zafer Günü” askeri geçit törenini başlattı. Geleneksel kutlamalar, her yıl 9 Mayıs'ta Sovyetlerin Nazi Almanyası’na karşı kazandığı zaferi anıyor. Törende Rus askerleri Moskova’daki Kızıl Meydan’da geçit töreni gerçekleştiriyor. Bu seneki kutlamaların başlangıcında konuşma yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin küresel çatışmayı önlemek için her şeyi yapacağını, ancak kimsenin onu tehdit etmesine izin vermeyeceğini söyledi.

KUTLAMALARIN MERKEZİ MOSKOVA

Rusya, Sovyetlerin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı kazandığı zaferi kutluyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlamaların merkezi başkent Moskova.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zafer Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada, Rusya'nın küresel çatışmayı önlemek için her şeyi yapacağını, ancak kimsenin onu tehdit etmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Rusya'nın nükleer kuvvetlerinin her zaman savaşa hazır olduğunu söyleyen Putin, Kızıl Meydan'da çok sayıda Rus askerine hitap etti.

"SAVAŞA HAZIRIZ"

Putin açıklamasında İkinci Dünya Savaşı hakkında gerçeklerin çarpıtıldığını öne sürerek, "Stratejik güçlerimiz her zaman savaş ihtimaline hazır" ifadelerini kullandı.

"RUSYA'NIN GELECEĞİ BİZE BAĞLI"

Rusya'nın zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Putin, "Vatanın geleceği bize bağlı" diye konuştu. Putin konuşmasında ayrıca, Rusya'nın küresel çatışmadan kaçınmak için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Putin konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Rusya için! Zafer için! Yaşasın!” 

Meydandakş binlere Rus askeri bu sözleri üç kez yüksek sesle tekrarlayarak ve alkışlayarak karşılık verdi.

Rus ordusu, Kızıl Meydan’da Zafer Günü'ne özel askeri geçit töreni düzenliyor.

Sovyet tipi T34 tankları geçit töreninde yer alıyor, bu aynı zamanda 2 yılını geride bırakan Ukrayna Savaşı’na ve özellikle Avrupa’ya da bir gövde gösterisi niteliğinde.

 


Zelenski: Doğu cephesinde inisiyatif Rusya'daÖnceki Haber

Zelenski: Doğu cephesinde inisiyatif Rus...

TikTok, Türkiye'de yasaklanacak mı?Sonraki Haber

TikTok, Türkiye'de yasaklanacak mı?

Başka haber bulunmuyor!