BİROL AYDEMİR'DE İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BİROL AYDEMİR'DE İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, görevinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Aydemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partinin kurumsal yapısının kişilerin çıkar, eğilim ve beklentileri karşısında çöktüğünü iddia ederek, Genel Başkan Meral Akşener'in altılı masa sürecinin her aşamasında kötü bir müzakere süreci yürüttüğünü ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını önleyemediğini belirtti.

Bu süreçte yaşanan "masadan ayrılma" ve "yeniden masaya dönme" olayını da anımsatan Aydemir, bu hafta sonu yapılacak olağanüstü kurultaya değindi.

Akşener'in örnek bir davranış göstererek kurultayda aday olmayacağını açıkladığını ifade eden Aydemir, şunları kaydetti:

"İYİ Parti'nin bu cendereden çıkabilmesi mevcut genel başkan adaylarının rekabetinin yarattığı atmosfer ile mümkün olmayacak. Bu süreçte umudum başkaydı. Parti olarak geldiğimiz noktayı ortak akıl ile ele almalı ve meseleyi genel başkanlık rekabetinin ötesine taşımalıydık. İYİ Partinin meselesi kimin genel başkan olacağı değil, partinin nasıl yeniden toplumun tamamına konuşabilecek ve umut veren bir yapıya dönüşeceğidir. Görüyorum ki, bu noktanın çok uzağındayız.

Bir yılı aşkın süredir yapılan yanlış tercihler beni İYİ Parti'den ayrılmaya ve ülkemiz için yeni bir yapı altında çalışmaya itiyor. Ancak seçim sürecinde partiye zarar vermemek ve delegenin bana verdiği GİK üyeliği yetkisine ihanet etmemek için bekledim. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışmış olmanın huzuruyla İYİ Parti'den ayrılıyorum."

BİROL AYDEMİR KİMDİR?

1966 yılı Erzincan doğumlu olan Birol Aydemir, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu. Aydemir, yüksek lisans eğitimini ise Delaware Üniversitesi'nde tamamladı.

Birol Aydemir, 1989'da Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) uzman yardımcısı olarak girdi, uzmanlık ve daire başkanlığı yaptıktan sonra, 2002 yılında DPT müsteşar yardımcılığına atandı, 2006-2008 yıllarında Sosyal Güvenlik Kurumunun kurucu başkanı oldu.

Aydemir, 2008-2009 yıllarında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde planlama müşavirliği görevinde bulundu.

Birol Aydemir, 2009-2011 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşarı olarak görev aldı, 2011-2016 yılları arasında Türkiye İstatistik Kurumu başkanı olarak görev yaptı, Şubat 2016'da kendi isteğiyle emekli oldu.

Aydemir, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi  kurucu üyesi olup, sektörel politikalar başkanı olarak Genel Merkez Başkanlık Kurulu üyeliği görevinde bulunmaktayken görüş ayrılıkları gerekçesi ile 15 Mart 2022 tarihinde Twitter'dan yaptığı açıklama ile partisinden istifa etmişti. Birol Aydemir, bu istifanın ardından İYİ Parti'ye katılmıştı.


Kaennakam'ın cansız bedeni bulunduÖnceki Haber

Kaennakam'ın cansız bedeni bulundu

Çorlu Tren Katliamı davasında altı yıl sonra karar çıktıSonraki Haber

Çorlu Tren Katliamı davasında altı yıl s...

Başka haber bulunmuyor!