ÇETKODER: EMEKLİ MAAŞLARI EN AZ 15 BİN LİRA OLMALI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇETKODER: EMEKLİ MAAŞLARI EN AZ 15 BİN LİRA OLMALI
KISA ADI ÇETKODER OLAN ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA GÖKTAŞ: "EMEKLİ PERİŞAN HALDE. 2000 ÖNCESİ EMEKLİ OLAN İLE 2000 SONRASI EMEKLİ OLAN VE AYNI PİRİMİ YATIRAN KİŞİLER FARKLI AYLIK ALIYORLAR. BU YANLIŞ DÜZELMELİ. ADALETLİ DEĞİL. EMEKLİLER YILLARDIR İNTİBAK YASASININ ÇIKMASINI BEKLİYORLAR. BU DA ÇIKMIYOR. TABAN AYLIKLARDA DEĞİŞİM OLMAZKEN SİZ EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 7 BİN 5 YÜZ YAPTIK DERSENİZ BU HAKKANİYETLİ OLMUYOR" DEDİ.

ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş, "aynı pirimi yatırmış iki ayrı emekli var. Biri 2000 öncesi emekli diğeri 2000 sonrası emekli, ama aylığı eşit değil. İntibak bunun için önemli" dedi.

Göktaş sözlerine devamla: "Günümüz ekonomik koşullarında Asgari ücreti yeniden belirleyen hükümetimiz, memur için de zam düşünüyor. En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak deniyor. Olmasın demiyoruz. Ama Emekli de insan. Emekli insanlarında refah seviyesi yükseltilmeli, onların beklediği intibak yasası bir an evvel çıkmalı, Emekliler arasındaki farklılıklar ve uçurumlarda kalkmalı, ardından da ortaya çıkan sonuca göre en az yüzde 45 zam verilmeli. Açlık ve yokluk sınırı altında insanlar inliyor. Emekli perişan halde. İşte şu an bayram ikramiyeleri veriliyor. Ne kadar? 2 bin lira. Allah aşkına 2 bin lira ile kurban kesilir mi?  Günlerdir Emekli, bu rakamın, bu bayram en az 5 bin olacağını umut ediyordu. Yine umutlar boşa düştü. Yarınlar için zam verilecek deniyor, o da böyle komik bir şey olmasın" dedi.


DEMOKRAT PARTİ ELEKTRİK PARASINI ÖDEMEDİ BORÇ BİRİKTİÖnceki Haber

DEMOKRAT PARTİ ELEKTRİK PARASINI ÖDEMEDİ...

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!