Mersin Büyükşehir'de 11 personel açığa alındı (2)

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin Büyükşehir'de 11 personel açığa alındı (2)
Mersin Büyükşehir'de 11 personel açığa alındı (2)

AVUKAT BAŞARIR: ÖRGÜT, SEÇİMLERE MÜDAHALE ETTİ
Mersin Büyükşehir eski Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan'ın Avukatı Ali Mahir Başarır, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yaşar Aksoy'un da bulunduğu 11 kişinin açığa alınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Macit Özcan ve ekibinin FETÖ örgütü tarafından yapılan komplo ile yıllarca usulsüz olarak dinlendiğini ve daha sonrada Mersin 5'nci Ağır Ceza Mahkeme'sinde yargılandıklarını belirten Başarır, paralel yapının Türkiye'de en yoğun olarak Mersin'de örgütlendiğini öne sürdü. Başarır, "Mersin'de binlerce iş adamı, bürokrat ve vatandaş bu örgüt tarafından takip edildi, dinlendi ve hepsi üzerinde bir baskı olayı oluşturuldu. Bu örgüt bununla da yetinmedi 2014 yerel seçimlerinde ciddi müdahalelerde bulundu ve bazı adayları siyasi olarak destekledi" diye konuştu.
"KOCAMAZ AÇIĞA ALINMALIDIR"
Gelinen aşamada Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile bürokratlarının töhmet altında olduğunu iddia eden Ali Mahir Başarır, şunları söyledi:
"Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, eski Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy'u zabıta daire başkanı yapabilme cesaretini göstermiştir. Bugün 11 bürokratının bu darbe soruşturmasında şüpheli olduğu iddia edilmektedir. Buradan Mersin Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz. Özellikle Tarsus Belediye Başkanı olduğu dönemde Tarsus İlçe Emniyet Müdürünün ve paralel yapının ilişkileri tüm çıplaklığıyla ortaya koyulmalıdır. Hatta soruşturmanın selameti açısından İç İşleri Bakanlığı, Burhanettin Kocamaz'ı derhal açığa almalıdır. Bu konuda her şeyden önce Mersinli bir vatandaş ve hukukçu olarak bu olayı takipte olacağımı bildiririm."
"GÖZALTINA ALINMADIM"
Öte yandan FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındığı iddia edilen bürokratlardan Sait Koralp Özkut bir açıklama yaptı. Özkut, "Gözaltına alınmadım, sadece açığa alındım. Neden açığa alındığım konusunda da bilgim yok. Bize gerekçe sunulmadı. Gözaltına alındığım şeklindeki haberler gerçek dışıdır" dedi.

hürriyet

http://www.hurriyet.com.tr/mersin-buyuksehirde-11-personel-aciga-alindi-2-37316065


Mersin Büyükşehir’de mektup krizi yaşanıyorÖnceki Haber

Mersin Büyükşehir’de mektup krizi yaşanı...

FETÖ'NÜN 'BELEDİYELER İMAMI' ERKAN KARAARSLAN, MERSİN BŞB DOSYASINDAN TUTUKSUZ YARGILANACAK...Sonraki Haber

FETÖ'NÜN 'BELEDİYELER İMAMI' ERKAN KARAA...

Başka haber bulunmuyor!