MERSİN DP’DE DURUM ÇOK VAHİM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN DP’DE DURUM ÇOK VAHİM
Mersin Demokrat Parti beceriksiz il başkanı Halil Yalın yönetimindeki ekip ve takım partinin 2019 yerel seçimlerde aldığı oyu yerle bir etti, bu il yönetimi ve başkanı ile ilçeleri ne yapmayı düşünüyorsunuz diyen partililer, DP genel başkanının da istifasını istiyorlar.

Mersin de, çok kez, partililer seslenerek, durumun vahametini dile getirip, mevcut il başkanı Halil Yalın ve kağıt üstünde olup varlığı yokluğu belli olmayan il yönetimi ve ilçe başkanlıklarıyla bu işlerin yürümeyeceğinin altını çizdiler.

Partililer, bu durumlara daha ne kadar katlanacaklarını soruyorlar.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı istifaya davet ediyorum!

Parti tabanı seslenerek durum tespiti yaptılar; 

 .... Bakın son 31 Mart yerel seçimlerinde, Belediye meclis üyeliklerinde alınan oylar ile başkanlıkta alınanlar, oylar şöyle; Büyükşehir, 2.318 oy alınmış. Akdeniz de, Mecliste 463 –  Başkanlıkta 450 oy, Anamur da,  Mecliste 154 – Başkanlıkta 119 oy, Aydıncık da hiç yok, Bozyazı da hiç yok, Çamlıyayla da hiç yok, Erdemli de, Mecliste 300 – Başkanlıkta 179 oy, Gülnar da hiç yok, Mezitli de, Mecliste 174 – Başkanlıkta 121 oy, Mut da hiç yok, Silifke de Mecliste 285 – Başkanlıkta 182 oy, Tarsus da hiç yok, Toroslar da Mecliste 1.180 – Başkanlıkta 627 oy, Yenişehir de Mecliste 351 – Başkanlıkta 270 oy, Toplamda mecliste 2.907, Başkanlara ise 1948 oy almışlar. Ne oldu 2019 yerel seçimlerinde alınan yüzde 4,28 lik oy oranına? Erimiş yok olmuş!!! Bu durum böyle devam ederse parti her yerde gördüğü oy kaybını yaşamaya devam edecek. Mersin’in hali perişan.. Buradaki yönetimin sesi soluğu çıkmıyor. Parti il binası dışına çıkmayan yöneticiler sokaktan bihaberler. 2019’daki oyu biz aldık, benim yönetiminde olduğum il teşkilatı aldı diyen şu anki il başkanı Halil Yalın, laftan başka sözden başka bir iş yapmıyor. İcraat sıfır. Yönetimi sahada yok. Adaylar yapayalnız ve doğru dürüst bir reklam/ tanıtım çalışması yapılmadı. Hiç biri basın huzurunda olmadı. Basında yer alan seçime dair bir demeçleri olmadı. Bunlar ile parti daha da berbat hale gelecek. Derhal istifa etmeliler ve yılların merkez sağı olarak bilinen bu parti asıl kadrolarına kavuşmalı” dediler.

Konu ile ilgili daha önceki uyarıcı yayınımızın linki: 

https://www.haberanaliz.net/haber/demokrat-parti-mersinde-yalinin-is-bilmezligi-partiyi-rezil-etti-20549


BAZI PARTİLERİN GENEL BAŞKANLARI ÇEKİLMELİ ARTIKÖnceki Haber

BAZI PARTİLERİN GENEL BAŞKANLARI ÇEKİLME...

İLKNUR ABLAMIZI KAYBETTİKSonraki Haber

İLKNUR ABLAMIZI KAYBETTİK

Başka haber bulunmuyor!