Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Bakanlık sürekli uyarıyor, uymazlarsa ne yapalım!

Aile hekimleri ile ilgili zaman zaman mail atıyorsunuz. Ancak bu husus da bakanlığın emir ve genelgeleri mevcut... Bizi eleştirmeden evvel lütfen o genelgelere göz atınız. Görmedik, duymadık, haberimiz yok laflarına karnımız tok.

İşte o nöbet genelgesi. 2014/12 sayılı bakanlık genelgesi Lütfen inceleyin, ona göre yorum yapın.

AYRICA yurt geneli kılık kıyafet yönetmeliğine uyulması gerektiğinin sıkça altı çiziliyor. Uymuyorlar diye yazıyoruz. İdareciler keyfi davranıyor ise, çalışan kurum personellerine nasıl davranacaklar, nasıl kılık kıyafet giyinecekler, üniformalarını nasıl giyecekler, yaka kartları nasıl taşınacak uygulamıyor ve uygulatmıyorsa ben ne yapayım. Onunla da ilgili en son gelen genelge 23.6.2014 günü tüm birimlere gönderildi. ÖZELLİKLE klimaların nasıl kullanılacağı bile aktarıldı. Uyun var mı? Ben ne yapayım? Yazıyorum çiziyorum, buradan görüntü yayınlıyorum diye, benim hakkımda atıp tutmadıkları, yapmadıkları kalmadı. Kişilerde biraz hak ve hukukunu aramayı öğrensinler. Vatandaşlarda devletin hakkını hukukunu korumayı öğrensinler. Çünkü o kasada herkesin hakkı var. Gerçek KUL HAKKI orada var.

Bu arada hemen belirteyim ki, KHB ÇATISINDAKİ MDH de gözle görülür bir iki olumlu işlem gerçekleşti.

Örneğin 64-65 yaş ve üzeri yaşlı insanlarımız için oturma yerleri yapıldı. Ayrıca yer hostesi, kat rehberi, danışma gibi adlandırılan kişilerin üzerlerine “bana sorabilirsiniz, danışabilirsiniz” gibi ibare yazılar yazıldı.

Öte yandan ÇAMAŞIR YIKAMA HİZMETLERİ KİK kararı ile el değiştirdi. İçerideki firma bu işten çekilmiş oldu ama içerideki firma içeride başkaca işleri sürdürüyor.

Hani şu Ak Partili dedikleri öve öve biteremedikleri yemek firması var ya, Fatih temizlik.

KHB çatısındaki tüm hastaneleri üç firma ortak girişim olarak alan firmalardan birisi Fatih temizlik.

Hani şu yaklaşık maliyetin 4 trilyon üstünde alan firma.

İşte ne hikmet ise MERSİN BÜYÜKŞEHİR (MHP’li) BELEDİYESİNİN Ramazan ayında iftar çadırlarında verilecek olan toplamda 1 trilyon 56 milyarlık iş olan işi de MHP’li ağabeyleri meclis üyesi Yüksel Çelik aracılığı ile ihalesiz, mihalesiz aldılar.

Adamlar AK Partili ya!

Nasıl işse!

MHP'li belediyeden de ihalesiz iş alıyorlar (!)

Biz tabi bunu da, detaylarını da yazdık.

Görmek isteyenler buradaki Gazeteci Gözüyle isimli köşeye göz atsınlar.

Sadece hastaneyi yazıyor, başkaca yeri yazmıyor diyen UYANIK GEÇİNEN ukalalara kapak olsun diye yazıyorum.

Sadece Hastaneleri değil, tüm kamu kurum ve kuruluşlarını elimden geldiğince yazıyorum.

Özellikle Hastaneler dışında Üniversite, Belediyeler, Gençlik Spor, Milli Eğitim.... 

Ama unutmayın ben bir kişiyim.

Yanımda bana bu hususlarda yardım eden üç beş kişi yok.

Eğer sizin bildiğiniz yolsuzluk, hırsızlık, devlet dairelerini soyma, ihaleleri peşkeş çekme varsa, buyurun bizi belge ile bilgilendirin. Gereğini yapıp yapmadığımızı o zaman görün.

Boş konuşmayın yani.

Bu günlük de bu kadar. Devam edeceğim.