Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Bize e-posta ile gelenler…

Zaman zaman burada yazılarımıza, okuyucu yorumları yapılıyor. AHLAK DIŞI olursa, hakarete varıyorsa, biz fark edince kaldırıyoruz.

Fark etmediklerimiz için bizleri lütfen uyarın. e-posta atın hemen değerlendirmeye alırız.

e-posta adresimizbatuhansezerhaberanaliz06@gmail.com  dur.

Bu adresi HABER SİTEMİZİN her tür işinde kullanıyoruz. Bilginize…

Evet, Bu köşede hatırlayacağınız üzere sıklıkla TOROS DEVLET HASTANESİ yöneticileri ve dönemin isimleri ile ilgili yayınlar yaptık. Mahkemeye düştüler yazdık. Yolsuzluk oldu, haksızlık oldu, yazdık.

Bu türden geçmişteki yazılarımızın altına “adamlar aklandı, niye yazmıyorsunuz, adamlara kastınız mı var” gibi bizi art niyetli olmakla suçlayanlar oldu.

Hâşâ.

Kimseye art niyetli, husumet içinde değiliz.

Çünkü biz TİCARET YAPMIYORUZ.

Basın KANUNU içeriğine uygun Gazetecilik yapıyoruz.

Ama işin ticari tarafında yokuz.

Bu çatıda tamamı gönüllü hizmet sunan insanlarız.

Herhangi bir gelir elde etmiyoruz, ticari kaygımız yok.

Reklam, ilan peşinde değiliz.

Hiçbir kurum ve kuruluştan herhangi bir iş peşinde de değiliz.

O nedenle, kastımız, husumetimiz, art niyetimiz olması mümkün değil.

Biz GAZETECİLİK yapıyoruz.

Yazıyoruz, kamuya duyuruyoruz.

İlgilisi bize gereken cevabı gönderirse yayınlarız diye de her yazımızın altına not koyuyoruz.

Art niyet olsa, bu notu koymayız.Neyse..

Elimize e-posta ile bir MAHKEME KARARI GEÇTİ. Kararı dün elime geçirdim. Kayıtlarımda mevcut. Okudum. Derken Hafta sonu olduğu için ve saat 16.00 civarı olduğu için doğruluğunu teyit edecek kimseyi bulmak çok zor.

Mahkeme kararındaki isimlerden birini geçmişten tanıyorum. 16.05 de KENDİSİNİ TELEFON İLE CEBİNDEN ARADIM. Uzun uzun çaldı, ama bakmadı. Bu sabah evden ofisime gelirken kendisini tekraren 10.26 da aradım. Telefona çıktı. Durumu aktardım, sordum. Bu karar doğru mu, siz aklanmışsınız, beraat etmişsiniz. Hem de bu olay 9. ncu ayda olmuş dedim. O da bana, evet doğru aklandık, o karar doğru dedi. Böylece Teyit etmiş oldum.

5680 sayılı yasa ve mevzuat çerçevesini çok iyi bilen insanım. 30 yıldır bu mesleğin içindeyim. Medyada yolsuzluk, hırsızlık, arsızlıktan mahkemeye düşenin aklandığının neticesi olan MAHKEME KARARININ yayınlayan bir basın kuruluşu göremezsiniz. Bu güne kadar hiç görülmemiştir.

Ama bizim ahlaki anlayışımız, vicdani sorumluluğumuz bunu gerektiriyor. Yasa bize emretmiyor, yasa bize bunu da yayınlasana demiyor.  Böyle bir şart da getirmemiş. Ama her insanın bir ailesi var. Yüzüne baktığı insanlar var. Kimse yalnız başına yaşamıyor. Sosyal sorumluluk, insani gerekler açısından olayı değerlendirdiğimiz için yayınlama gereğini görüyorum.

Elimize e-posta ile gelen ve teyidini yaptığımız mahkeme kararında adı geçen şüpheli ve sanıkların isimlerini burada tekraren veriyorum.

Gerekçeli BERAAT KARARININ ilk sayfasının üst kısmını foto olarak yayınlıyorum.

Karar tam 35 sayfa. Onu burada tek tek ayrıntısı ile yayınlamam mümkün değil.

Bu karara göre bu dosya kapsamındaki suçlamalardan HEPSİ AKLANMIŞ, BERAAT ETMİŞ. 

T.C.Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Dosya no: 2012/349, Karar No: 2013/241, C.Savcılığı esas No: 2012/10050.

SANIKLAR: Can Terzier, Serap Günenç, Kadriye Yeşilkaya, EsinKocakaplan, Cavit Göktaş, Mustafa Ersoy, Çiğdem Erkovan, Ahmet Atakan Kızılok, Mustafa Sarı, Hüseyin Karademir, CelalÇağlar, Ayşe Çevik, Mehmet Gültekin, Bekir Kazım Uzun, SelçukToga, Erkal Boz, Keziban Kocakaplan, Sakine Altan, Berrin Bağ, Erol Öztürk, Cemal Çelik, Erdem Kalkan, Şemsettin Işık, KalenderAkyıl, Serhan Şenöz, Yasin Demirağ, Orhan Şahin, Naim MuratKutluk, Abdurrahman Dalgakıran, Murat Demir, GülayşeÇiftçioğlu, Süleyman Ülger, Alper Serkan Kocabeyoğlu, MehmetKarakülah, Ümit Leyla Kalencik, Ergun Şahin, Sait Sarı, ErkanYüngeviş, Tamer Berber..

Suç: İhaleye fesat karıştırmak, Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği…

Suç tarihi: 1.1.2008

Suç yeri: Mersin Merkez..

Karar tarihi: 17.9.2013