Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Bu işler nedense hep böyle oluyor..

Bazen bizim burada yazdıklarımıza okuyucularda katkıda bulunuyorlar.

Fakat bazen yorum ve beyanlarında iddia ettikleri hususlarda aşırıya kaçtıkları da oluyor. 

Bakınız Ahmet Fırat isimli, ahmetfirat000006@hotmail.com ,adresinden 18 Temmuz 2013 12:28 de bir mail atılarak, içeriğinde de bazı hususlar ihbar ve istihbar edilmiş.

Burada mevzu olan konuyu yayınlıyoruz.  Önemli olan kısmı iddia edilenlerin doğru olup olmadığının ilgili ve yetkililerce burada yayınlandıktan sonra ele alınıp incelenmesi ve tahkik edilmesidir.

Şöyle diyor ihbarcı;  “SAYIN HABERANALİZ; MERSİN KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞE BAĞLI KURUMLARDA YASAKLI OLMASINA RAĞMEN İHALELERE KATILMIŞ VE SÖZLEŞMELER YAPMIŞTIR. (AŞAĞIDA İSİMLERİ YAZILAN 15 HASTANEDE) YASAKLI OLMASINA RAĞMEN İHALELERE KATILIP SÖZLEŞME YAPILMIŞSA TEMİNATLARININ GELİR KAYDEDİLECEĞİ SÖZLEŞMELERİ İPTAL EDİLECEĞİ KANUNDA AÇIKÇA BELİRTİLMİŞTİR. AŞAĞIDAKİ KİK KARARINDA AÇIKÇA GÖRÜLEN KAYACI BİLGİSAYAR LTD ŞİRKETİ VEARSOFT LTD ŞTİ HAKINDA KAMU DAVASI AÇILDIĞI İÇİN İHALELERE GİRME YASAĞI ALMIŞLARDIR. (20.11.2011 ) TARİHİNDEN SONRA İHALE YASAKLISI OLMUŞLARDIR. BU TARİHTEN SONRA BU ŞİRKET MERSİN VE ÇEŞİTLİ İLERDEKİ KAMU KURUMU İHALELERİNE GİRMİŞTİR KANUNLARIN HERKESE UYGULANMASI GEREKİR UYGULANMADIĞI TAKDİRDE UYGULAMAYANLARDA SUÇ İŞLER” diyerek yazmış.

KAMU İHALE KURULU KARARI: Toplantı No. 2013/039, Gündem no: 17, Karar tarihi: 29.5.2013, Karar no: 2013/UH.II-2260..

Şikâyetçi: Meddata Bilişim İletişim Sistemleri Proje Danışmanlık Medikal Tic. Ve San. Ltd. Şti, MUSTAFA KEMAL MAH. 2129.SOK. NO:6/3 ANKARA

İhaleyi Yapan Daire:  Devlet Hastanesi -Mersin, Nusratiye Mahallesi Kuva-İ Milliye Caddesi 132 33050 MERSİN

Başvuru Tarih ve Sayısı: 04.04.2013 / 11962

Başvuruya Konu İhale: 2012/156532 İhale Kayıt Numaralı "Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (Hbys) Hizmet Alımı" İhalesi

Kurumca Yapılan İnceleme ve Değerlendirme: Mersin Devlet Hastanesi Baştabipliği tarafından 19.12.2012 tarihinde açık ihale usulü ile yapılan “Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) Hizmet Alımı” ihalesine ilişkin olarak Meddata Bilişim İletişim Sistemleri Proje Danışmanlık Medikal Tic. ve San. Ltd. Şti.nin 15.03.2013 tarihinde yaptığı şikâyet başvurusunun, idarenin 21.03.2013 tarihli yazısı ile reddi üzerine, başvuru sahibince 04.04.2013 tarih ve 11962 sayı ile Kurum kayıtlarına alınan 04.04.2013 tarihli dilekçe ile itirazen şikâyet başvurusunda bulunulmuştur.

Başvuruya ilişkin olarak 2013/1359 sayılı şikâyet dosyası kapsamında yapılan inceleme neticesinde esas inceleme raporu tanzim edilmiştir.

Karar: Esas inceleme raporu ve ekleri incelendi. İtirazen şikâyet dilekçesinde özetle; …………………………………

( DEMİŞ çok uzun detaylar var, bu yüzden Buraya koydukları KİK kararı çok alan işgal ettiği için kararı tamamen koymuyor, Kik kararının tarih ve sayılarını verdikten sonra sonucunu aktarıyorum, ilgili ve yetkililer istedikleri vakit bu verdiğim KİK karar tarih numarasından ilgili evrakın tamamına ulaşabilirler.)

“………Sonuç olarak, yukarıda mevzuata aykırılıkları belirtilen işlemlerin düzeltici işlemle giderilebilecek nitelikte işlemler olduğu tespit edildiğinden, Arsoft Yazılım Güven Sist. Telekm. İnş. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti., Kayacı Bilgisayar Güvenlik Otomasyon Sistemleri Elektronik Gıda İnşaat Taahhüt İthalat İhracat San. Tic. Ltd. Şti. ile Panates Bilişim ve Teknoloji San. Tic. Ltd. Şti.nin tekliflerinin değerlendirme dışı bırakılması, ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif olma ihtimali bulunan istekli/istekliler tarafından teklif edilen ürünlere demonstrasyon yapılarak ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibinin belirlenmesi ve bu aşamadan sonraki işlemlerin mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Açıklanan nedenlerle, 4734 sayılı Kanun'un 65'inci maddesi uyarınca bu kararın tebliğ edildiği veya tebliğ edilmiş sayıldığı tarihi izleyen 60 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemelerinde dava yolu açık olmak üzere, Anılan Kanun'un 54'üncü maddesinin onuncu fıkrasının (b) bendi gereğince düzeltici işlem belirlenmesine, Oybirliği ile karar verildi.”

*  *   *  *  *

(İhbarcı bu kararın içindeki bazı yerleri kırmızı ile bazı yerleri mavi ile boyayıp bize göndermiş. Ancak detayları o kadar çok uzun ki almadık. İsteyen okuyucu KİK sayfasından bu kararı alıp okuyabilir. Şimdi aynı ihbarcı bize hitaben aşağıya aldığımız ibareleri kullanıp seslenmiş. Onu da buraya alıyoruz.)

*  *   *  *  *

….. YUKARIDAKİ KAMU İHALE KURUL KARARLARINA GÖRE; İLK DERECE MAHKEMESİNDE YARGILAMASI DEVAM ETTİĞİ HALDE YÜKLENİCİNİN İHALEYE  KATILDIĞININ  VEYA SÖZLEŞMESİ İMZALANAN İHALEYE İLİŞKİN  SÜREÇTE YÜKLENİCİ HAKKINDA KAMU DAVASI  AÇILDIĞININ SÖZLEŞME İMZALANDIKTAN  SONRA  TESPİT EDİLMESİ  DURUMUNDA,  SÖZLEŞMENİN FESHEDİLMESİ İLE  HESABIN GENEL HÜKÜMLERE GÖRE TASFİYE EDİLMESİNE KARAR VERİLMESİ GEREKİR DEMEKTEDİR. KİK Madde 21- Yüklenicinin, ihale sürecinde Kamu İhale Kanununa göre yasak fiil veya davranışlarda bulunduğunun sözleşme yapıldıktan sonra tespit edilmesi halinde, kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.

SAYIN HABER ANALİZSİZ  (Benim için sağda solda sürekli bir kısım çıkarı bozulan insanlar gibi, bu adam kim, ne yapmaya çalışıyor, nereye ve kime çalışıyor gibi laflar ediyormuşsunuz? Benim kime çalıştığım belli.. Devletime… Milletime… Kamuya… ) Burada kamu adına Sağlık Bakanının emrini takip ediyorum, yetimin, mazlumun hakkı olan bu devletin parasını devlet kasasına koymaya çalışıyorum.  Bendeniz naçizane, devletimiz, milletimiz için bir gayret içinde çabalarken, yetimin şehidin hakkını kovalarken, zamanımı, çabamı bu uğurda harcarken, bu konuda kılını kıpırdatmayanlar utanmadan bir de benim hakkımda iftira atıyor, yalan yanlış şeyler konuşuyorlar. Kendilerini ve yaptıklarını anlatmıyorlar. Suç bastırmak için olsa gerek, benim hakkımda dedikodu yapıyorlar, birde iftira atıyorlar. Açıkça ifade ediyorum, yalanlayın, yalan yazıyorsun deyin, belgesini koyun gönderin, eğer yayınlamaz isem en terbiyesiz insanım. Namus borcudur yayınlayacağım. “ dediniz.

BU FİRMALAR İLE YAPILAN SÖZLEŞMELER BELLİDİR. MERSİN GENEL SEKRETERLİĞİNE AŞAĞIDAKİ KİK KARARI GÖNDERİLMİŞ VE HALEN BU FİRMALAR HAKINDA BİR İŞLEM YAPILMIŞ DEĞİLDİR.  SİZ EĞER YUKARIDA YAZDIKLARINIZA SADIK İSENİZ VE HİÇ BİR ÇIKAR DÜŞÜNMEDEN KAMU ADINA GAZETECİLİK YAPTIĞINIZI İDDİ EDİYORSANIZ BUNLARI YAYINLAMANIZ GEREKİR. BUNLARI YAYINLAMAZ İSENİZ ZAMANI GELDİĞİNDE BU KONU ÖNÜNÜZE GELECEKTİR. SELAMLAR. / Kahraman KORKMAZ./ Anadolu Bilgisayar. Ltd Şti. Meydan Mah/ 950.Sokak. No -16-AKSARAY…..

*  *   *  *  *

Bu ihbarın içeriğinde yer alan iddialar abartıdır, yalandır, onu ben bilemem. Bildiğim tek şey, ihbarda verilen KİK kurul kararı tarih sayısıdır. KİK sayfasına girdim ve bu işin bozulduğunu, bozulma gerekçelerini gördüm. Düzenleyici işleme gerek görmüşler. Ve yaptığım araştırmalarda da ilgili firmaların sözleşme yaptıkları yerde tek tek işlerin iptal edildiği noktasında. Tabi ki işleri şu an fesih edilen firmalarda karşı dava açmış, yasal hakkını arıyor.

Görüyorsunuz firmalar birbiri ile kıyasıya mücadele ediyorlar. Geçmişte çok tatlı kazançlar sağladılar. Şimdi zorlanıyorlar. Birbirlerinin tatlı kazançlarına mani olmak için çırpınıyorlar. Bir tek bu işte değil, her alanda böyle. Eskiden bir araya gelip anlaşır, el sıkışır kendi aralarında üç beş kuruş alıp helalleşir giderlerdi. Emniyet güçleri ardı ardına yaptığı operasyonlar ile bu işleri gümletince, çeteden içeri gireriz diye bu işlere pek itibar etmiyor, kıyasıya kavga verip kırıp alıyorlar. Ve çoğu belirli kurumlarda yıllardır yuvalanmış firmalar. İş bozulunca da birbiri ile savaşıyorlar. Bu arada sahte isim ve imzalar ile uyduruk adreslerle önlerine neresi gelirse ellerindeki KİK kararını koyup ihbarlarda bulunuyorlar. Bize gönderilen bu maildeki isim ve adreste sahte. Ama KİK kararı doğru… O yüzden kararın içeriğini yayınladım. Gerisi benim işim değil.  Sorumlu ve ahlaki gazetecilik görevimiz gereği bu hususları buradan sizlere aktarmak istedik. 

Geliyorum bu işler yapılırken, yani iddia edilen ihaleler yapılırken, ihaleleri yapan, sonucunda kararı veren ve sonrasında bu firmalar ile sözleşme imzalayarak iş akdini gerçekleştiren, kurumların ilgili yöneticilerine. Onların bu sonuçtan hiç mi bir suçu ve sorumluluğu yok?

Bir Temizlik, Güvenlik, Yemek hizmeti işinde işe alırken alınacak işçiden sabıka kaydı istemeyi bilen devlet, bu ihaleyi yaparken, yasaklı mı değil mi, ilgili firma veya kişi hakkında adli sicil kaydı istemiyor mu, araştırmıyor mu? Onlar nasıl bu işi gözden kaçırmışlar?

Ayrı yeten ne hikmet ise, uydurmasyon imzalı, uyduruk kaşelerle yapılan ihbarların tamamı arkası arkasına değişik yerlerden yapılmış. Aynı günler içinde. Ne hikmetse adı geçen firma hakkında dava açılalı yıllar olmuş, bu yıllar içinde de bu firma onlarca işe katılıp iş bitirmiş. Ama bu olayın seyri şimdi gelişmiş (!)

Satın almalardan yıllardır uzak kalıp, daha sonradan bu görevlere yeniden gelmenin yolunu bulmuş uyanıklarında bu ihbar ve şikâyetlerin içinde olmadığını kim söyleyebilir. İntikam ve hırs içinde hareket ederek ben bilirim yapacağım mantığı ile çalışanlar da acaba bu işlerin içinde olmasınlar!

İnsan dürüstlükten ve namustan bahsederken, kendiside biraz dürüst ve namuslu olacak (!) At hırsızı gibi hareket etmeyecek! Hele ki, Mart kedisi gibi hiç olmayacak. Hem şey edecek, hem bağıracak… Bak şimdi… Oldu mu? Olmadı.

Bu günlük de bu kadar.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com