Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Bu nasıl alım satım düzeni?

Mersin’deki tüm sağlık kuruluşlarındaki alım satımları yıllardır masaya yatırıp yazıyoruz.  Özellikle HİZMET alımı işlerinde akıl sır ermeyen olaylar gelişiyor. Bir YEMEK hizmeti alımı işi var… Aklı eren ermeyen herkesi bu işe dâhil etmişler, onlarda işi, içinden çıkılamaz hale getiriyorlar. Ya bilerek ve isteyerek yapıyorlar, yâda işten gerçekten anlamıyorlar, zevahiri kurtarıyorlar (!)

Yiten giden devletin zamanı, parası, kaynakları… Orada tüyü bitmedik yetimin hakkı var. Oralarda, firmaların sahip ve yöneticilerine, “gidin gazeteciye yazdırın, gazeteciye yazdırıyorsunuz da ne oluyor, onun kime ne faydası var” gibi söylemlerle de fikriyatınızı, zikriyatınızı ortaya koyuyor, nasıl bir karakterde kişilerin devletin işlerini yürüttüğünü gösteriyorsunuz. Demek ki, firmalar bunlarla paslaşsa, hiç itiraz etmese, allım güllüm olacak, BALLI BÖREK, EKMEKLİ KADAYIF yapıp devleti yiyecekler (!) Hele bir kısmı, biz buralarda yoktuk, bizi ne aradınız, ne sordunuz, şimdi mi aklınıza geldik diyerek firmalara serzenişte bulunup, gör beni göreyim seni taktiği ile çalışmaktan kendini alamıyor… Neyse…

Ben bu gün şu YEMEK HİZMETİ alımı ile ilgili bir uyarıda daha bulunmak istiyorum. KHB’nin Genel Sekreteri YAVUZ GÖZÜKARA bu yazılarımı inşallah okur ve gereken araştırmayı titizlikle yapar.

8.2.2013 günü Tarsus’un2013/12618 ihale kayıt nolu PAZARLIKLI yemek alımı yapıldı.

14.2.2013 günü 2013/2793 ihale kayıt nolu Tarsus’un yemeği 9 aylık olarak yapıldı, iptal edildi.

28.3.2015 günü 2013/37933 ihale kayıt nolu Tarsus pazarlıklı alım yaptı, sonuç ilanı yayınlanmadı.

21.3.2013 günü 2013/31463 ihale kayıt nolu Kadın doğum 3 aylık pazarlıklı alım yaptı, ihale iptal edildi.

19.6.2013 günü 2013/54584 ihale kayıt nolu Tarsus’un yemek ihalesi yapıldı, iptal edildi.

22.3.2013 günü Kadın Doğumun 2013/9744 ihale kayıt nolu 9 ay süreli 28 personelli yemek ihalesi yapıldı, sonuç ilanı halen yayınlanmadı.

25.3.2013 günü 2013/33803 ihale kayıt nolu Kadın doğumun 3 ay pazarlıklı alım yaptı, sonuç ilanı yayınlanmadı.

19.6.2013 günü 2013/73506 ihale kayıt nolu Kadın doğumun yemek ihalesi 28 personel ile 2 ay tahminli olan yapıldı, iptal edildi.

22.2.2013 günü Devlet hastanesinin 2013/20511 ihale kayıt nolu PAZARLIKLI yemek ALIMI yapıldı.

26.3.2013 günü Gülnar Devlet Hastanesinin 2013/24611 ihale kayıt nolu yemek işi yapıldı, sonuç ilanı yayınlanmadı.

Bakın Sn.Yavuz Gözükara, bu sadece 2013 yılı için verdiğim bilgiler.

Bunun 2012 si var, 2011’i var ve siz bana ne onlardan diyemezsiniz.Devlette işler birbirini bağlar ve gelen giden idarecileri de zincirleme sorumluluk altına alır. Hele ki durum hakkında kendisi uyarılmış ise, müteselsilen olayların sonuçlarından sorumlu olurlar. O nedenle, 2013 yılı için yukarıda numaralarını verdiğim ihalelerin dosyalarını, İŞİN EHLİ VE UZMANI OLANLARCA beraber çok acele inceleyiniz.

Bakınız HBYS işinde sıkıntı hat safhada. KİK karar vermiş, düzenleyici işlem yapın diyerek sizlere göndermiş. Anılan iş, 2012/156532 İhale Kayıt Numaralı "Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (Hbys) Hizmet Alımı" İhalesi. Bu arada, İlgili firma hakkında ihbar ve şikâyet mektuplarının çoğu asılsız imzalar ve uyduruk adresler ile yüzlerce makama yapılıyor. Bana da geldi. Mail yolu ile attılar. Ben atanları aslında tahmin edebiliyorum. Ama ne hikmet ise gerçek isimleri ile değil sahte isimler kullanarak mailleri, postaları atıyorlar. Burası beni bağlamaz. Ben işin doğrumu, yanlış mı tarafına bakarım. Yetkili ve etkili makamlarda oturanlar gayet ciddi bu işi soruşturuyor.Çünkü bu devlet işi.. Peki, bu devlet, bu firmalara ile iş yaparken, sözleşme imzalamadan evvel, bunların adli kayıtlarını araştırmıyor mu? Yasaklı mı değil mi, bunu araştırmıyor mu? Bu nasıl oluyor da, KANUN AÇIK iken, hakkında kamu davası açılmış bir yâda birkaç firma kamu ihalelerine katılabiliyor? Ve bu ihaleleri yapan, alt yapısını dosyasını hazırlayanlar, güya işin uzmanı ehli kişiler, çünkü o makamlara bu nedenle getirildikleri ifade edildi. O zaman bu hatalara nasıl düşüyorlar? Demek ki oluyor… (!)

O nedenle, etrafınızda ne olup bitiyor, bizzat tarafsız bölgelerden ehil eller çağırıp inceleyin. Aksi takdirde, “ben ne bileyim, nereden bileceğim, yetki vermişiz, sorumluluk paylaşmışız” söz ve cümleleri, sizi ileride yapılacak tahkikat ve soruşturmalarda kurtarmayacaktır. Size de yazık olur, devletin imkanlarına da… Bizden naçizane uyarmak…

Geliyorum bu yemek ihalelerinin yapıldığı ve bozulduğu yerlere. İptal olan yerlerde ister istemez pazarlıklı alıma yöneliyorlar. Dikkat edin bu pazarlıklı alımlar ne hikmet ise içerdeki firmalardan yapılıyor. Üç teklif metodu... Bazen içerdeki firmayı göstermelik değiştirseler de, iş yapan, hizmeti sunan, firmanın alacak verecek işleri takip eden, firmanın oradaki idarecisi, firmanın gelen giden patronları görünürde hiç değişmiyor.

Acaba niye diye bunu da sorgulamak lazım değil m? Bunu yapanların, İÇERDE DEVLETİN İŞİ AKSAMASIN, HASTALAR MAĞDUR OLMASIN diye bu yönü tercih ediyoruz demeleri bile ihaleye fesat karıştırmak olmuyor mu?

Böyle bir şey olur mu? Bu anlayış ile yol yürünür mü? Profosyönel anlayış ile KHB hizmet sunuyorsa, o profosyönelliğe uygun kadroyu kurup, iç yönetim kurallarını belirleyip yol yürümesi lazım.

Bu arada SAĞLIKTAN başka yer yok mu diyen aklı evveller bir sesleniş yapayım. Ben bu yazıları yazan kişi olarak bir kişiyim. Fakat elimden geldiğince her yere koşturuyorum. Bakın aynı sitede, “HALKIN SESİ, EĞİTİM ANALİZ, NEREDE KALMIŞTIK, AMANİN BOO, BİLİYORMUSUNUZ?, KULİS FARESİ” mahreçli konuk yazarlar bölümündeki köşe yazılarında da görüleceği gibi devletin çok sayıda kurum ve kuruluşu ile ilgili bu türden olayları gündeme taşıyoruz. Kimseye kastımız, kimseden bir beklentimiz yok. Amaç devletin imkân ve olanaklarını doğru düzgün kullanılmasını sağlamak…

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com