Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Devlet sırtından rant elde etmeye kalkışacaklara önceden ikazımdır…

Belki şimdi kızıp küfre yönelenleriniz bile vardır. Nereden çıktı bu adam, işimizi, dalga dümenimizi bozdu diyerek hayıflananlar vardır. Önemli değil. Önemli olan HAK- HUKUK- ADALET çerçevesinde herkesin işini düzgün yapması…

Biz ne yazarsak yazalım olayı kapatma ve örtbas etme eğiliminde olanlar var. Olsun. SU AKAR AKAR DURULUR, HATIRLAYAN KURTULUR (!) Gün gelir bu yazılanları hatırlayanlar çıkar, tozlu raflardan indirip hesabını sorar.

Değerli okurlar.

Önceki yıllarda benzer olaylar oldu ve ben o zaman ANKARA da idim, olan biteni gelince öğrenmiştim. Aradan yıllar geçtiği için yapacak bir şey yoktu.  

O zaman bir kısım sağlık yetkilileri makam ve mevkilerini çaktırmadan kullanmışlar, sağlık ocağı olarak belirlenen yerleri önceden öğrenerek o yerlerin civarındaki boş dükkân ve daireleri ucuza kapatmışlardı.

Daha sonrada buraları fahiş fiyata satıp acayip rant elde etmişlerdi.

Birde utanmadan Allah, Din, İman diyerek aramızda gezinmişlerdi.

Neyse o geride kaldı.

Şimdi bize gelen bilgiler içinde Mersin merkezde 36 Aile hekimliği daha ihdas edilmiş, sisteme girmiş.

Daha önce Yeni mahalle, Çamlıbel, Toros semt polikliniği gibi değişik yerlerde açılacak olan yerleri kişiler makam ve mevkisi gereği önceden öğrenmiş buralardaki yerleri ucuz alıp daha sonra fahiş fiyatla satıp büyük rantlar elde etmişlerdi.

Bakın şu an bir ASM nin açılış maliyeti nereden baksanız 100 milyarı geçer.

Şimdiden bazı doktorlar Eczaneler ile karşılıklı paslaşmalar ile beraber hareket edip çalışmalar içine girmişler.

ASM lerin nereye yapılacağına karar veren HALK SAĞLIĞI Müdürü ve diğer tüm yetkililerin çok dikkatli olması ve hakkaniyetli hareket etmesi DEVLET yararına olduğu gibi kamunun çıkarına olacaktır.

Ayrıca birilerinin devlet sırtından vurgun vurması, rant elde etmesi, haksız kazanç sahibi olması engellenecektir.

Buradan Sağlık müdürü, Halk sağlığı müdürü, ilgili müdür yardımcıları, şube müdürleri ve tüm bu işle ilgili kişilerin çok sıkı takip edilmesi, her hareketlerinin izlenmesi devletin menfaatinedir.

Teknik ve fiziki takip şu saatten sonra başlamalıdır.

Bu ARADA BENDENİZ TÜM BU İŞLERİN YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM.

İlgili ve yetkili durumunda olanların kendileri, eşleri, evlenmiş çocukları, yakın akrabaları üzerinde taşınır ve taşınmaz mal varlıklarını sıkı bir şekilde araştırıyorum.

Nüfustan bilgilere göre tapu ve banka kayıtlarına kadar takip edeceğim.

Çalışmalara hızla başladım.

Bu günkü durumları ile yarın 36 yeni ASM nin açılmasından sonraki durumları buradan aktaracağım.

İnsanların gerçek yüzünü hep birlikte görmüş olacağız.

Ben bir GAZETECİ olarak görevimi yapacağım, ama benden önce bazı devlet birimlerine iş düşüyor.

O birimler hemen bu ASM işini (Aile hekimliği) 36 ayrı yerde, Takibe, izlemeye, incelemeye alsınlar.

Devlet eli ile vurgun yapılmasın.

Hizmet önemli hizmet…

Ama vatandaşa hizmet açısından önemli...

Bu hizmeti elinde yetki bulunduranlar kendilerine ve yakınlarına büyük bir RANTA dönüştürmesinler…

Bunun için Mersinin sayın valisi ve il sağlık müdürleri çok dikkatli davranıp, öyle çalışmalar yapsınlar.

GELİYORUM yeni sağlık müdürü Yrd. Doç. Dr. M.Kemal Başaralı’ya. Yazılarımıza yapılan yorumlardan öğreniyoruz ki, Müdür geldikten sonra Sağlık da olumlu değişimler olmaya başlamış. En basit bir olay, personel yemekhanesinde memurlar sıraya girip yemek alırken müdür ve yardımcıları, şube müdürleri kendilerine ayrılmış özel masaya oturup yemeği özel getirtiyorlar kendilerine hizmet ettiriyorlardı. Memura ikinci sınıf kendileri birinci sınıf insanmış gibi. İşte bu müdür memurlarla beraber sıraya girip yemeğini alıp masaya oturuyormuş. Böyle olunca da diğer idarecilerde sıraya girmek durumunda kalıyorlarmış. Yani ahlaki olmayan bu düzeni bozmuş. Helal olsun. Ayrıcalıklı uygulamayı kaldırmış.

Valilik olaylara el attı.

Burada yazılanlara Valilik el atıyor, çıktı alıyor, bir üst yazı ile ilgili ve yetkilisinden bilgi istiyor. Tabi ilgili yetkilisi de valiliği yanıltıcı işlem yaparak, olayları geçiştiriyor. Mersin Valiliğine sesleniyorum. Bizim burada yazdıklarımızı size bağlı vali yardımcıları tahkik etsin. Soruştursun. Gerçekleri ancak öyle ortaya çıkartırsınız.

Bu günlük bu kadar…

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com