Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Hastanelerin yaptıkları işlere KİK’e hep itiraz oluyor..

Daha önce yazdığım yazının altına öncelikle bazı yorumlar yapılmış.

Önce o yorumları buraya aynen alıyorum:

1-Melike Atılgan :  Yazdıklarınız o kadar doğru ki anlatamam.. Ben bir hasta olarak Hastaneye gittiğimde birebir bu sorunlarla karşılaştım..Hastanenin ana girişine göz önüne oturtulanlara danışma demeye bin şahit ister..Soru soruyorum yüzüme bile bakmadan sağa git sola git diyor başından sağıyorlar üstelik bir hoş geldin deme nezaketinden bile mahrum insanlar..Eğitimsiz oldukları her hallerinden belli. Dediğiniz gibi eğitimli sertifkalı elemanlar şart ve anladığım kadarıyla hiçbirinin yabancı dili de yok çünkü ben şahit oldum hasta ingilizce konuşuyor anlamıyorlar birbirlerine bakıyorlar hiç hoş bir durum değil .. / 17 Temmuz 2013 13:54

2-Süre :  Sayın yazar bu sizin işaret ettiğiniz kişi ve kişilerin kullanım süresi dolmayanlar dır. yerlerine yenisi gelene kadar maalesef bunlarla bu işler devam edecektir. / 18 Temmuz 2013 11:21

itiraz edilmiş...:  İçeride ki temizlik firması itiraz yapmış. bakalım ne olacak? onu da demek sen itiraz edersin ha diyerek dışlarlarsa şaşmayın.  / 18 Temmuz 2013 14:00

3-TARSUS YEMEK İHALESİ İPTAL: Tarsus devlet hastanesinin yemeğini (2013/ 54584 nolu) TEKNİK ŞARTNAMEYE uygun olmadığı gerekçesi ile hastane yöneticisi ve müdürü iptal edilmesi yönünde görüş bildirdiğinden 11.7.2013 günü iptal edildi. Şimdi pazarlıklı alım yapılacak. aynı yöneticiler pazarlıklı alım için o ihaleye katılan herkesi çağırsınlar. Bakın nasıl kıran kırana ortam yaşanacak. Devlet kazanacak. hadi hayırlısı olsun bakalım. / 19 Temmuz 2013 12:09

4-İtiraz etse ne olacak da? : İTİRAZ ETTİ İSE ETTİ... Ne olmuş? o firma Urfa da Şanlıurfa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin yaptığı, 2013/34317 ihale kayıt nolu işe de itiraz etti. Hem de KİK'e. Kİk ne yaptı? İnceledi ve itirazı reddetti. Red kararı da 17.7.2013 gün 2013/48 toplantı nolu, 6 gündem nolu karar. inceleyin bakın. / 20 Temmuz 2013 12:36

*   *   *   *

3 nolu mesajı yorumu yazan vatandaşın yorumuna baktım.

Biz zaten biliyoruz o işin idare tarafından işin iptal edildiğini.

İdare artık uyandı.

Arkadaş bu idaredeki herkes mi avel veya art niyetli.

Adamlar bazı gerçekleri görüyor.

Sissiz kalacak halleri yok.

Zaten içeride yemeği yapan firma bu ihaleye katılım yapmamış KİK’e itiraz etme yoluna gitmişti.

Firmanın itirazını değerlendiren KİK, 3.7.2013 günü 2013/045 karar sayısı ile 91 nolu gündem maddesi ile yapılan, Asil Yemekçilik Temizlik Bilgisayar Özel Sağlık Hizmetleri Tem. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti.nin yaptığı başvuruyu ve itirazı red etti.

Fakat ihaleye katılım yapan HARPUT firmasının tercih edilmesi yönünde gayret sarf eden ve çalışan bir kitle gözlendi.

Harput firması MDH de de bir dönem aşırı derecede destek gördü ve içeriden sanki yandaş Candaş bulmuş gibi korundu.

Halende korunuyor.

İdare yemedi, yutmadı, bu işi bozdu.

Şimdi pazarlıklı alım yapılacak aman dikkat.

Pazarlıklı alım yaparken ihalenize katılım yapan herkesi çağırın teklif versin.

KİK’e bu sıralar Mersin’den çok sayıda firma itiraz yapıyor, idarenin aldığı kararlara karşı çıkıyor.

Tabi bu işlerde aşırı kırımların olması, kıyasıya bir mücadelenin gerçekleşmesi ayrıca bizim yazılarımızın neticesi rahat hareket edememeleri de var.

Bunlar göz ardı edilmemeli.

MERSİN ADSM de , 2012/186929 İhale Kayıt Numaralı “4 Kalem Diş Laboratuar Hizmet Alımı” İhalesine de itiraz edildi. 2013/036, gündem 59,13.05.2013 karar tarihli karar çıktı. İlgililere tebliğ edildi.

Meddata Bilişim İletişim Sistemleri Proje Danışmanlık Medikal Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. Erdemli Devlet Hastanesinin yaptığı 2012/167870 İhale Kayıt Numaralı “2013 Yılı İçin 50 Kişi İle 12 Aylık Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Hizmeti Alımı” İhalesine itiraz etti. İtirazı KİK tarafından değerlendirildi. Toplantı No: 2013/028,Gündem No: 89, Karar Tarihi: 01.04.2013 de başvuruyu red etti. Yargı yolunu açık bıraktı.

Mersin Toros Devlet Hastanesi Baştabipliğinin 2012/131440 İhale Kayıt Numaralı Malzemeli Genel Temizlik, Hasta Karşılama, Hasta Yönlendirme ve Çamaşır Yıkama Hizmetlerinde Görevlendirilecek Personel Çalıştırmaya Yönelik Hizmet Alımı İhalesine, Baybora Hiz. Tem. İnş. Gıda Tic. ve Taah. Ltd. Şti.- Emir End. Tem. İnş. San. Tic. Ltd. Şti.- Piya Hizmet Org. San. ve Tic. Ltd. Şti. Ortak Girişimi itiraz etti.

KİK'e yapılan itirazı ve şikâyeti değerlendirmeye alan kurul, Toplantı No: 2013/021, Gündem No: 2, Karar Tarihi: 11.03.2013 ile düzeltici işlem yapılmasına karar verdi. Karar da; “Sonuç olarak, yukarıda mevzuata aykırılıkları belirtilen işlemlerin düzeltici işlemle giderilebilecek nitelikte işlemler olduğu tespit edildiğinden, Doğan Sos. Hizm. Kur. Dağ. Taş. İnş. Yat. San. ve Tic. Ltd. Şti., Uça Özel Sağlık Hizmetleri Bilişim Dağıtım Taşımacılık Temizlik Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Med Tarım Hayvancılık Tohumculuk Gıda Taşımacılık İnşaat Yapı Malzemeleri Dekorasyon Temizlik Yemekçilik Medikal Dayanıklı Tüketim Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve başvuru sahibine ait tekliflerin değerlendirme dışı bırakılması ve bu aşamadan sonraki işlemlerin mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirilmesi gerekmektedir” denilerek, Anılan Kanun'un 54'üncü maddesinin onuncu fıkrasının (b) bendi gereğince düzeltici işlem belirlenmesine, karar verdi. İdareye kararı gönderdi.

Şimdi BURADA Mersin’deki GENEL SEKRETERLİĞİN Bu bahsettiğim ve numarasını verdiğim tüm KİK kararlarını temin edip okumasında ve incelemesinde fayda var. KİK’İN İTİRAZEN VERDİĞİ KARARLAR ÖNEMLİ. Bu kararlarda neyi dikkate almışlar, ne açıdan itirazı kabul etmişler, idarenin eksiği nerede belli. Genel sekreterlik bunları temin eder okursa ve okutursa, en azından bundan sonrası yapılacak iş ve işlemlerde idarenin böylesine hataları düşmemesine sebep olurlar. Yiten giden zaman devletin aleyhine oluyor. Orada yetimin, fakir fukaranın hakkı var. Beytülmal.

Bu arada zaman zaman bana mail yolu ile ihbarmış gibi, sanki belge bilgi gönderiyorlarmış gibi dedikodu ve fısıltı iletenler oluyor. Utanmadan birde hadi bunu da yaz da görelim diyorlar. Ben bunları gönderenleri çok çok iyi biliyorum. Bu bana belge diye gönderilen KİK kararlarının altına üstüne bir takım abuk subuk yazılar yazarak devlet kademesi içinde KIRK yere sahte isimlerle ve adreslerle gönderdiklerini çok iyi biliyorum.

Bir defa delikanlı adam adanı soyadı sahte yazmaz, imzasını atar ve gelir dilekçesini ilgili kurum ve kuruluşa kendi verir. Bunlar ne hikmet ise mail yolu ile ve posta yolu ile sahte isimlerle ihbarları yapıyorlar. TIRNAKSIZ tipler.

Bu ekip ve takım 1997 yılından bu yana Mersin’deki tüm sağlık kuruluşlarında ve hastanelerde çöreklenmiş olan, yiyen, içen, hırsızlayan ekiptir. Bu ekibin uzantılarının çoğu bu günlerde iflas etti.

Benimle de her zaman uğraştılar. Çünkü ben bunların ipini her zaman pazara çıkardım. Açık aradılar, siyasi yandaşlar buldular.

Hiç biri, hiçbir zaman 1997 den bu yana iktidarda olan partilerin adamı ve seçmeni değildi. Ama bir şekilde oralarda da yandaş hırsızlar bulup bana saldırdılar. Şimdi de bulmuşlar, yine bize çamur atıyorlar. Biz bu çamurcuları ve çıkar çetesini çok iyi biliriz. Gönderdikleri mailleri hangi İP numaralarından atıyorlar, nereden atıyorlar tespit edilmiştir. Bizi tehdit eden bile var. Bizim korkacağımızı sanıyorlar. Birde not koyuyorlar, bunu da yazsana, yazmazsan yarın karşına çıkacaktır.

Biz onun bunun demesi ile değil, belgeler ve bilgileri dayalı yazarız. O belge ve bilgi diye gönderdiklerinizin belge niteliği taşıması için ŞEREFLİ OLUP YANIMA GELECEK İDDİALARINIZIN ALTINA İMZA ATACAKSINIZ. Posta ile mail ile sahte adres ve isimle bana bilgi diye iftiralarınızı gönderin. Bende asker bavulu gibi işin peşine düşeyim (!)

İftiracı başı mısınız siz? İhalelere katılım yapıyor işleri alamayınca ha bire ona buna çamur atıyorsunuz. İşleri alan insanları ise sahte isim ve adresler ile oraya buraya şikâyet ediyorsunuz, ihbar ediyorsunuz.

Aynı adamlar iktidar partisi içinde bizler için, BİTİK ADAM, bitmiş, gibi iddia ve ithamlarda bulunuyorlar. 30 senedir sizlerin çaldıklarını ve nasıl şebekeleşip çaldığınızı yazıyoruz. Kiminiz tirilyoner iş adamı oldunuz, kiminiz karıları kiminiz arabaları değiştirdi, evler değişti, yatlar, katlar oldu ama insan olamadınız oğlum! Kiminiz Ankara’da yerleşkedesiniz, kiminiz burada, kiminiz güneydoğuda…. Biz onları çok iyi biliyoruz. Onlarda bizi biliyor. O yüzden iftiraya yöneliyorlar, karalama taktiği güdüyorlar, oraya buraya mektup atıyorlar… Atsınlar… Biz yılmayız.  Doğru bildiğimiz yolda da tek başımıza da kalsak yürümeye devam ederiz. Hiçbir kimsenin tek kör kuruşuna ihtiyacımız yok. Buyurun gözleri ve karnı doymayanlar gelin biz size buralarda iş verelim, aş verelim, isterseniz harçlık verelim.

Hadi size Kolay gelsin.