Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

HBYS ihalesi iptal, nerede bu devlet?

Sn. KHB Genel Sekreteri Dr. Yavuz Gözükara,

Şu bizim burada yazıp gündeme taşıdığımız hususlar için etrafınızdakiler ve bir kısım çamurcular sağa sola,  “okumuyorum, haberim yok, nerden bileceğim, okumak zorunda mıyız, bize gelen bir talep yok, bizden talep eden yok, istediği kadar yazsın” gibi eftik geftik laflardan vazgeçsinler.

Çünkü okuyorlar, biliyorlar, okumazdan, bilmezden gelmek işlerine geliyor.

Okudukları, bilgi sahibi oldukları ile ilgili Her şey belgeli ve ispatlıdır.

Devir elektronik devri.

 Buradan yazdığım her yazıyı;

Bağlı bulunduğunuz bakanlığın ilgili birimleri ( 18 ayrı resmi mail adresi),

Mersin Valiliği ( basın ile ilgili 5 ayrı resmi mail adresi),

KHB resmi mail adresleriniz,

Bize cevap gönderdiğiniz mail adresleriniz,

Mersin’deki Sağlık müdürlüklerinin basın birimlerinin resmi mail adreslerine,

Hastanede çalışan doktor kardeşlerimiz, hemşire kardeşlerimiz, taşeron işçisi durumunda çalışan kardeşlerimizden edinebildiğimiz toplam 168 kişinin mail adresine,

Tabip odasında kayıtlı tüm doktorlarımızın mail adreslerine,

Diş hekimleri odasına kayıtlı tüm diş hekimlerimizin mail adreslerine,

KHB ye bağlı sağlık kuruluşlarınızın kurumsal resmi web sitelerindeki iletişim adreslerinize,

Satın alma birimlerinizin mail adreslerine, ayrı ayrı elektronik posta yolu ile yazdığımız bu yazıların içerik ve linklerini gönderiyorum.

Üşenmiyorum, sitemizin twet hesabından  (https://twitter.com/batuhansezer006 ) kamuoyuna bunları ayrıca duyuruyorum. Yine üşenmiyorum, Facebook hesabından yine duyuruyorum.

Ayrıca, Facebook da yakaladığım personel ve ilgili idarecileriniz hesaplarına mesaj yolu ile link atıyorum.  Çünkü saklı, gizli, sahte bir işimiz yok.  Çekinecek bir durumumuz da yok. Amaç, devletimizin hak ve hukukunu, yetimlerin hak ve hukukunu korumak.Başkaca bir hesap yok. Bu uyarıcı tüm çalışmalarımız yerli yerinde duruyor. Resmi makamlarda duyması gereken, bilmesi gerekenlere bizzat gönderiyor, bildiriyoruz. Gereğini yapmıyor ise, bu bizim işimiz değil. Biz işimizi yapıyoruz. Bütün bu söylediklerimizin dokümanları bizim elimizde mevcut. Neyse….

Sn. Yavuz Gözükara,

18 Ocak 2014 günü bu sütunlardan tüm herkese, yetkiliye ve ilgiliye iyi niyetle, devletin ve milletin çıkarı adına seslendim. Başlığı şu:"KHB’nin yaptığı HBYS ihalesine göz attım"  şu okumadım, görmedim , bilmiyorum diyenler BU KEZ BULUNDUKLARI GÖREV NEDENİ İLE DEĞİL ALLAH RIZASI İÇİN okusunlar.  

Ben resmi makamlara, bilmesi gerekenlere bizzat kendim mail atarak gönderiyorum.  

Bakın orada HBYS ihaleniz ile ilgili neler diyorum.  Ne uyarılar yapıyorum. Lütfedip sizde bir daha okuyun.  Sizin göreviniz başında bulunduğunuz kurumun çıkarını, hak ve hukukunu korumaktır. Ayrıca Devletin hak ve hukukunu sonuna kadar korumaktır. Bunun için maaş alıyorsunuz. Olan biteni görmezden gelmek olmaz. O yazının altında okuyucuların çok değişik ve anlamlı yorumları da var. Lütfedip onları da okuyun.

30 Ocak 2014 günü tekrar bu hususta bir daha sesleniyorum. Yazının başlığı : "KHB ihalelerinin enteresanlığı ve yeni ACİL..."  Birileri ellerini Vicdanlarına koyup bunu da okusunlar. Bu yazının altındaki okuyucu yorumları da okusunlar. Her iki yayınlanan yazı arasındaki tarih farkına baksınlar. Tarih aralığına, yorumcuların izahlarına baksınlar.  BUNU ALLAH RIZASI İÇİN YAPSINLAR. Resmen uyarıyorum, ikaz ediyorum, işin yanlışlığını dile getiriyorum. Bu şekilde ihale yapılırsa SERBESTLİK- REKABET oluşmaz, devlete yazık olur diyorum. Her iki yazımda da açık seçik uyarıyorum. Bu arada zeyilname yapıyorlar, onu yayınlıyor, tekrar ilgili ve yetkililere sesleniyorum. Daha dikkatli davranın, gelin bu işi düzeltin diyorum. Ama birilerinin işine gelmiyor. İçerdeki düzeni kuranlar nasıl bir düzen kurmuşlar ise, işlerine gelmiyor. Sizi de yanıltıyorlar.

Bakın benim bu her iki linkte içerik olarak yayınladıklarım orada duruyor ve neler demişim, ne ikazlarda bulunmuşum ortada.

Elinizi vicdanınıza koyup iki yazıyı okuyup değerlendirmeye yapınız. Bakın bu gün geldiğimiz noktada, İHALE İPTAL EDİLDİ. İptal nedeni de, İHALEDE YETERLİ REKABETİN SAĞLANAMADIĞI…. Gerekçe bu.

İyi d ben bunu ihaleden aylar önce ve günler öncesi söyledim, yazdım, uyardım. Teknik şartnamenin yanlışlığını dile getirdim. Bu şekilde ihaleye çıkılır ise, rekabet oluşmaz dedim. Nedenlerini izah ettim.

İhale günü 14.2.2014 günü idi. Bu tarihten aylar öncesinden ikaz edip, gelin bu yanlışlıkları düzeltin, eksiklikleri giderin, devlet kazansın, rekabet TAM oluşsun dedim.

Niye dikkate almadılar, kimin işine gelmedi bu uyarılarım?

Bunu iyi bir araştırsanız ya! Bakın İhale bu eksikliklere rağmen yapıldı.

Aynı gün SİSOFT SAĞLIK BİLGİ İŞLEMLERİ LTD. ŞTİ.  KİK’e şikayet etti.  

Bu şikayetten 3 gün sonra (17.2.2014 günü ) idareniz ihaleyi iptal etti.  Daha henüz KİK karar vermedi.  Kik daha şikayeti incelemedi bile. Bakın ihaleden sonra itiraz ve şikayet var.

İhaleyi karara bağlamamışsınız 3 gün sonra karara bağlayıp iptal ediyorlar.  Gerekçe, REKABET OLUŞMADI. Tabi oluşmaz. Bu işe bir firmanın durumu uygun.

Bir firmanın katılımı ile bile bu işi bitirirlerdi de, KİK’e itiraz var, şikayet var.

Yoksa biz istediğimiz kadar burada yazalım, uyaralım, aman dikkat diyelim (!)

Adamların umurunda değil.

KİK’e şikayet olunca, daha KİK kararı vermeden ihaleyi iptal ediyorlar ki, başlarına bir şey gelmesin.

Diyeceksini ki, firmalarda gitsinler yasal şikayetlerini yapsınlar.

 İyi de be bilader, sizin yasal şikayet ve başvurunuz için her firma 4- 5 milyar para yatırmak durumunda kalıyor.  İtirazı kabul yada ret bile olsa yatırdıkları bu parayı geri alamıyorlar.

Bunların içinde durumu olan var, olmayan var. Size vaktinde itiraz ediyorlar, içeride kurguyu ve kumpası kuranlar bir yolunu bulup itirazı ret ediyorlar. Ret edilince de firmaların bir takım hakları kayboluyor.

Siz işi düzgün, yasal, hak ve hukuk çerçevesinde adil yapsanız da kimsenin itiraz ve şikayeti olmasa daha iyi olmaz mı? Burada yitirilen zaman, kaybolan imkan devletin imkanı. Siz devletin savunucuları olmak durumundasınız.  Bakın şimdi bu ihale tekrarlanacak. Henüz ihale tarihi KİK’e düşmedi. Ben ihale ile ilgili KİK ekap sayfasındaki bilgileri buradan yukarıda foto olarak yayınladım.

Lütfen o birilerini tarif eden, rekabeti engelleyen, katılımcıları zora sokan TEKNİK ŞARTNAMEYİ elden geçirip düzelttirin. Adil, tarafsız, hakkaniyet ölçüsünde, İHALELERDE ŞEFFAFLIK- AÇIKLIK- REKABET ilkesine uygun hale getirtin.  Katılım sayısı ancak böyle artır. Lütfen yukarıda linklerini verdiğim 18 Ocak ve 30 ocak 2014 tarihli yazılarımdaki uyarılarımı da, yorumcuların seslenişlerini de dikkate alınız.

Eğer amacınız DEVLETİMİZİN ALİ MENFATLERİ, ÇIKARI, KAMUNUN FAYDASI İSE bunu yapmanızda ne gibi sakınca var?

Ayrıca ihalenin iptali ile pazarlıklı alımları yapıyorsunuz. Bu pazarlıklı alımlarda ne hikmet ise hep aynı firmaların teklifleri dosyaya giriyor ve hep de aynı simalar ve kişiler bu işi takip ve ifa ediyor. Sizce bu iş adil ve tarafsız bir iş mi?