Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Israrla aynı kişilerle sözleşme imzalamak niye?

Dün akşamüstü yeni bir e-posta aldık.

Okurumuzun kalemine karışmıyorum bakın kendince bizlere ve sizlere neler yazmış:

“... Kıymetli Haberanaliz.net yazı ailesi, Sitenizi aralıksız okuyorum. Sadece ben değil, Tüm Sağlık çalışanları okuyor. Üstelik geçen gün Hollanda da yaşayan.. Benim gibi sağlıkçı olan bir akrabam beni aradı sizin buradaki yazılarınızı okumamı söyledi. Yani takip edilen saygı duyulan bir sitesiniz. Efendim. “sağlık analiz” isimli köşede yüzlerce yazı var, tek tek okudum ve hayrete düştüm. Bunların içinde ÜÇ yazınız ise dikkatimi çekti.

Birincisi, 8 Eylül 2020 tarihli olan (https://www.haberanaliz.net/makale/saglik-da-sagliksizlik-devam-ediyor-1521 )

İkincisi ise, 26 Eylül 2020 günlü olan (https://www.haberanaliz.net/makale/sagliktaki-sinanaycilik-son-bulmali-1547 )

Üçüncüsü ise, 7 Ekim 2020 günlü olan (https://www.haberanaliz.net/makale/saglik-sagliksiz-halde-1570 )

Yayınlarınız...

Evet, şu anda bizim teşkilatta sözleşme imzalama zamanı. Ve herkes TEŞKİLAT İÇİNDE kıran kırana bir mücadele ediyor. Sosyal medyada tuhaf yazılar yer alıyor. Bu arada siyasiler, bunların bazıları ile ilgili olarak “benim akrabam değil, benle alakası yok, tanımam etmem” diyorlar ya, ben şimdi şu an sözleşme imzalamış çalışan kardeşlerimizin listesinin bir kısmını buldum kendim inceliyorum. Size foto görüntü olarak listeyi atıyorum.Anamur dan Çamlıyayla ya  kadar tüm görev alan ve makama getirilenleri inceliyorum, Listeyi sizde okurlarınızda incelesinler siyasilerle akraba olan kişileri bunlar arasından gelin birlikte tespit edelim. Birde siz inceleyin. Okurlarınızda incelesin.Tabii şimdi bu liste yeniden imzalanacak, yenisi hazırlanıyor. Sözleşme zamanı mutlaka ufak tefek değişikliğe uğrayacaktır. Ama içlerinde bazıları var, her dönem çok başarılılarmış, devlete çok büyük hizmet ve emeği varmış, o göreve geldiğinden bu yana devlete artı değerler kazandırmış gibi, onlar ile sürekli sözleşme imzalanıyor. Şu anda sözleşme burada imzalandı, Ankara da BAKANIMIZIN masasında bekliyor. Siyasilerde, sözleşme imzalayacak, makam alacaklarda, büyük kavga içinde. Heyecan çok büyük. Bunların içinden malum sendika üyeleri, partide akrabası olanlar, kim, hangi vekilin, siyasinin yakını, kim kimin kontenjanı, mutlaka ortaya çıkacaktır. Ebesi, Hemşiresi, sağlık memuru, laborantı, pratisyen doktoru v.s, hangi konuda sözleşme imzalamış, nasıl uzman, başkan, müdür, başhekim, başkan yardımcısı, ilçe müdürü olmuş şu anda hangi görevde ihdas ediliyorlar bir bir ortaya çıkacaktır.

En önemlisi kaç lira aylık alıyorlar, yanı sıra kaç lira ek ödeme alıyorlar?Kişiler Normal kadrosunda çalışsa ne kadar kazanacaklar, sözleşme imzaladığı ve oturduğu koltukta ne kazanıyorlar, teşkilattaki bu kavga niye bu kadar büyük? Olan biteni iyi anlamış olacağız... Ve işin garibi bunların aldığı maaş ve ek ödeme tabloları aylık olarak şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmıyor... Herkesten ve her makamdan SAKLI VE GİZLİ TUTULUYOR... Acaba daha çok kişi, diğer sağlık çalışanları ayıkmasın, ballı maaşları fark edilmesin diye mi?

Sözleşme imzalayanların, Hayat standartları, diğer aynı kadro ve branşta olup normal görevini yapan, yani sözleşme imzalanıp ta makam verilmeyenlerden çok ileride...Bir kısmı, kendileri ile aynı branşta olan ve eğitimi alan diğer çalışanlarımıza göre daha iyi yaşam şartlarına kavuşmuşlar. Bir kısmı sürekli sözleşme imzalanarak ayrıcalıklı imtiyazlı hale gelmişler. Lütfen oturdukları ev, kullandıkları araç, sosyal hayatlarına DEVLETİMİZ şöyle bir baksın.... İçlerinde bazıları yılda iki üç kez yurt dışı seyahat yapıp tatil bile yapıyor.  TC numaralarından hangileri yurt dışına gittiğini bulmak DEVLETİMİZ için çok zor olmasa gerek .  İçlerinde Hiçbir vasfı olmadığı halde, AÖF de okul tamamlatılmış, makama oturtulmuşlar bile çıkacaktır.   İçlerinde bazıları zaman içinde yapılan denetimlerde disiplin cezaları almışlar ve haklarında puan düşürülmesi de yapılmış. Ancak ısrar ile o kişilerle sözleşme imzalamaya devam ediliyor, acaba niye?Sözleşme imzalanacakların listesi, bakanlığa gitmeden evvel, il müdürlüğü ve Valilikte şahsi dosyalarına bakılmadan, bu güne kadar yaptıkları araştırılıp incelemeden mi bakanlığa gönderiliyor? İncelediklerinde göreceksiniz ki, bu sözleşme imzalayıp makama oturanların bir kısmı, Vali’den bile yüksek maaş alıyor ve üstelik Vali’nin yüzde biri kadar iş üretmiyor. Devletin imkânları bizim imkânlarımızdan daha fazla. Sözleşme imzalanacak kişilerin mali sosyal durumları, önceki halleri, sözleşme imzalandıktan sonraki hallerini bulmak çok zor değildir sanırım... Haa, bu arada içlerinde bazıları gerçekten bu görevleri hakedenlerde var. Devletçi, vatansever, bulunduğu makamın hakkını vermek için arı ve namusuyla çalışanlarda var. Ama azınlıklar. Sözlerimiz de zaten onlara değil. Çoğunluk torpil ile makama oturduğundan doğru dürüst iş üretilmiyor. Sözlerimiz görevini layıkı ile yapmayan, haketmediği makamı ısrar ile işgal edenlere” DEMİŞ...

*  *  *  *   *   *

Şimdi okurumuzun bize gönderdiği sözleşme imzalayıpta şu an çalışan ancak sözleşmesi şu an yenilenmeyen mevcut listeyi yayınlamıyoruz. 100 küsür kişi. İçlerinde bu işi hakeden gerçekten değerli insanlarda var. Rencide olmasınlar diye yayınlamıyoruz. Fakat liste incelenince parti teşkilatında akrabası yakını olanlar, siyasi destek ile gelenler açıkca belli oluyor, soyisimleri bile tutuyor.  Ayrıca bazı idareciler, bu sözleşme işi çıktı çıkalı hiç değişmiyor, hep sözleşme imzalıyorlar, hatta bazılarının sözleşme imzaldığı makam bile hiç değişmiyor. Bir kısmı ise ara sıra yer değişimi, makam değişimi yapıyorlar. Ama öylesi varki yıllardır aynı makamda tutuluyor. Ne hikmetse....

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 

Yorum Yazın