Gündem ANALİZ

Gündem ANALİZ

Mail: ganaliz@gmail.com

MERSİN DE İLGİLİ VE YETKİLİSİNE DUYURULUR

Biliyorsunuz HABER sitemiz okurları tarafından ilgi ve beğeni ile izleniyor. Bu arada okurlardan gelen talep ve şikâyetler oluyor. Bizde ilgili ve yetkililere buradan aktaralım diyoruz.

KAÇAK SİGARA

“Mersinde Suriyeliler tarafından işletilen markerlerin- bakkalların birçoğunda aleni olarak kaçak sigara satılıyor. Buralar neden denetlenmiyor... Bir diğer konuda; Türk fabrikalarında üretilen tekel bandrollü sigaralar ırak suriye gibi ülkelere düşük vergiyle resmi olarak ihraç ediliyor. Bu tekel bandrollü türkiyeden ırak ve Suriye ye giden sigaralar, Türkiye ye kaçak olarak getiriliyor ve muadiline göre yarı fiyatına satılıyor. Bununla mücadele edecek birileri yok mu”

GSB’DE KAROT SONUCU NE?

Gençlik spor il müdürlüğü hizmet binasından bir süre önce KAROT alınmış. Depreme dayanıklı mı değil mi diye... Sonuç belli değil. Ancak iddiaya göre parça alınırken kolonda hasar oluşmuş, demirler zarar görmüş. İşin aslı ne? Sonuç çıktı mı? İl müdürlüğü neden bu küçük binada faaliyet gösteriyor? Eski ve ihtiyacı karşılamıyor. Neden daha büyük bir binaya geçmiyorlar?

YURT İÇİN AÇIKLAMA YOK

Mersin üniversitesi içinde 2500 kişilik öğrenci yurdu binası bitmedi. Süresi geçti. Demirtaştaki binayı da burayı yapan firma onarmış dizayn etmişti. Şimdi MÜ içinde olan 2500 kişilik o yurt neden gecikiyor?

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MEZİTLİ TESİSİLERİ

Bu tesisi topluma, millete kazandıracak bir tek Allahın kulu yok mu? Kocaman tesis, üstelik sıfır deniz, kaderine terk edilmiş durumda. Burası hangi işe yaramaz ki?! Kampüs bir Devlet dairesi olur. Kirada duran Mezitli ilçesindeki tüm devlet ilçe müdürlüklerini içinde barındırır. Yaşlı kimsesizler için barınma yeri olur. Öğrenci yurdu olur. Olur da olur. Neden kimse buraya el atmıyor? Günah değil mi devletin malına mülküne...

İLGİLİ VE YETKİLİYE AKTARIYORUZ....

 

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerinizi koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ

e- posta ADRESİMİZ: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com