Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Mersin Kadın Doğum Sancısı

2 Aralık günü tarafıma bir bilgi geldi. Ve o bilgi ile ilgili olarak da teknik idari şartnameler ve fotolar ulaştırıldı. Hemen kontrol ettim. İhale 25.10.2020 günü yapılmış. Teklif değerlendirmesi yapıldığı, sonucun açıklanmadığını gördüm. İncelemeye başladım. Evraklara göz attım. Aşağıda ihale bilgisi ve işin ilanını gösterir ekran görüntüsü mevcut.

İş Bakım onarım iş. Çok kısımları var. Elektrik, inşat, mekanik mahal listesi v.s işler var. Bunun için teknik şartnameler hazırlanmış, hazırlayanlar evrak üzerinde belli değil. Çünkü altında mühür, imza yok. Ya Mersin de hazırlanmış, ya standart şartnameler, ya da imza unutulmuş.  Merdiven hesapları, MİMARİ VAZİYET PLANI, KAT PLANLARI VE KESİTLER, MİMARİ DETAYLAR, YANGIN MERDİVENİ DETAYLARI VE STATİK PROJE, YANGIN KAÇIŞ PLANLAR, HAVALNADIRMA TESİSATI, İKLİMLENDİRME TESİSATI, SİHHİ TESİSAT, YANGIN TESİSATI v.s gibi hususlarda hazırlanmış.

İşte merdiven hesaplamasından görüntü

Genel mekanik Şartnamesinden görüntü

 

Asansör şartnamesi görüntüsü

Dosyayı tamamını inceleyince birçok şartnamenin Bakanlıktan alınıp konduğu anlaşılıyor. İdari şartname yapılmış. Onu da hazırlayan belli olmuyor, çünkü ondada imza ve mühür yok. Fakat işle alakalı bir isim belirleyip şartnameye koymuşlar. Aşağıda.

Bu arada bu hastane şimdiki Toros devletin müdürü olan Eski MDH md.Yrd. Mehmet Ali Gök’ün kurucu müdür olarak görev aldığı hastane. Şimdi hastaneden birkaç görüntü aşağıda.

Bu görüntüleri neden yayınlıyorum? Hastane kapanalı yıllar olmuş. İçinde çok sayıda devlete ait mal malzeme var, kullanılabilir. Öyle kaderine terk edilmişler çürüyorlar. Burada tüyü bitmedik yetimlerin hakkı, şehitlerin hakkı var. Bu malzemelerin çoğunun da atıldığını duydum. Günah. Bunlar ihtiyacı olan sağlık kuruluşlarına verilebilirdi. M.Ali Gök buranın kurucu müdürü idi. Şimdi bu duruma vicdanı sızlamıyor mu?

Aşağıdaki EKAP ekran görüntüsü bu gün alındı. Şimdi yayına verdiğim sırada. Halen teklif Değerlendirme tamamlanmamış deniyor. Yani ihale sonuçlanmamış oluyor. Olsa, sonuç ilanı yayınlanacak.  25 Kasımda ihaleyi yap, 9 Aralık’a gel ve henüz sonuç açıklanmasın. Vardır elbet bir sebebi.

Şimdi. Bu ihaleye kaç firma katıldı, hangi firma ne kadar teklif verdi, Yaklaşık maliyet bedel ne kadardı, şu an ne aşamada, bunları kamunun bilmesinde sakınca yoktur sanırım. İhale gerçekleşmiş. Gerçekleşmese aktarmak doğru olmaz.  Bunu açıklarlarsa, kamuoyu yeni bakım onarımı yapılacak ve kullanıma hazır hale gelecek olan Eski Kadın doğumun millete kaç liraya mal olacağını, hangi amaçla kullanılacağını da bilecektir.

Birde, en önemli husus, bu tür ihalelerin BASINA AÇIK olarak yapılması daha doğru değil mi? Çok devlet kuruluşu AÇIKLIK- ŞEFFAFLIK İLKESİ gereği bunu yapıyor. Hatta Kapatılan MDH’de çok sayıda ilan Basın huzurunda yapıldı. Kayıtlar var. O ihalelerde de hep devlet kazandı. Sonra nedense basın huzurunda yapmaktan vazgeçildi. Bu uygulamayı en kısa sürede yapmak DEVLET VE KAMU YARARINA OLACAKTIR. Sağlıkta yapılan tüm AÇIK ihaleler ister hastanelerde ister müdürlükte olsun, Basına açık ve basın huzurunda yapılmalıdır ve kamuoyu aydınlanmalıdır. Tabi bu arada, bu gelsin şu gelmesin çağırmayın işi de olmamalı. Tüm basın tarafsız bir şeklide o ihaleleri izlemeye çağrılmalı.

Bu arada tam 25 yıldır sağlık alanında yazılar yazarım. Burada yer alan yazıları eskiye doğru incelerseniz kimleri nasıl yazdığımı, amacımın KAMU YARARI OLDUĞUNU ve Devlet ve Millet dışında kimsenin çıkarını korumadığımı anlarsınız.

ALLAH, DEVLETE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES:  batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 

DİKKAT!  BURADA YER ALAN KÖŞE YAZISI AYNI ANDA FACEBOOK GRUBUMUZDA YAYINDADIR.

LİNKİ: https://www.facebook.com/groups/haberanaliz.net

AYNI ANDA TİVİTER HESABIMIZDA YAYINDADIR. LİNKİ: https://twitter.com/batuhansezer006