Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

MERSİN’DEKİ TIBBİ MALZEME ALIMLARI

Mersin de SAĞLIK alanında hizmet veren çeşitli hastane ve kurumlar sürekli olarak tıbbi malzeme ve araç gereç alırlar.

İlanları KİK sayfasında yayınlanır.

Şimdi ben bunların şu anda yapılmayan, önümüzdeki günler ihalesi yapılacak olanlarını aşağıya alayım.

2020/386547 ihale kayıt numaralı iş. Mersin Üniversitesinde ve 232 kalem iş ihalesi. Açık ihale. 28.8.2020 de saat 10 da ihalesi yapılacak.

2020/364528 ihale kayıt numaralı iş. Şehir hastanesinde. 27 kısım tıbbi sarf, cerrahi alet, arşiv sistemi ve sedye alımı. 26.8.2020 günü saat 10 da ihalesi yapılacak. 

2020/387277 ihale kayıt numaralı iş. Silifke devlet hastanesinde. 7 kısım kadın doğumu ilgilendiren iş. Cerrahi alet ve çok sayıda malzeme alımı işi. 3.9.2020 günü saat 10 da ihalesi yapılacak.

2020/385606 ihale kayıt numaralı iş. Mut devlet hastanesinde. BT hizmet alımı. 3.9.2020 günü saat 10 da yapılacak.

Bunların hepsinin Teknik ve idari şartnameleri KİK sayfasına ihaleyi yapan ilgili idarelerce konmuş.

İyi bir inceleme ve araştırma gerektirir. Bunu da Valiliğin kuracağı bir inceleme komisyonunun yapması gerekir. İşin ehli ve uzmanı olanlarca incelenip, marka- model- firma tarifi yapılıp yapılmadığı, ihalenin serbestlik ve rekabeti engelleyip engellemediğinin, ileride devlet (kamu) zararı oluşup oluşmayacağının şimdiden ihale yapılmadan Teknik şartnamelerin kontrolünde fayda var.

Diğer taraftan KİK sayfasında ihalesi yapılmış çok sayıda işin olduğunu teklif değerlendirme aşamasında bulunulduğunu gördük. Bir iki- üç gün önce yapılanlarda var. Bunlarında sıkı takip edilmesi incelenmesinde fayda var.

Pandemi sürecinde bir takım uyanıklara göz açtırılmamalı deriz.

Nitekim geçmişte yapılan ihalelerde devletin Mersin de ne denli zarar uğratıldığı ve fahiş fiyatlı alımlar yapıldığı, zamanın idarecilerinden tazmin istenildiği ancak tazmin edilmediği ve halen mahkemelerinin devam ettiği söz konusu.

Şimdi değişik ihalelere katılıp da İşi yapan firmaların aynı firmalar yâda yan kuruluşları olmasın. Siyasilerle el ele verip, idarecileri kafaya alıp yine işleri dümen suyuna uydurmasınlar.

Bu ihalelerin teknik ve idari şartnamelerini, her ihalenin yapıldığı kurumun dışında olan ehil ve uzmanlarınca incelenmesinde kamu yararı vardır.

Bu arada ihaleler herkese açıktır. Bu yüzden Katılımlara da bir bakınız. Bu işsizlik ve kriz ortamında bu ihalelere kimler, kaç firma katılım yapacak, onları da inceleyiniz. Her ihaleye 25- 30 firma katılacakken 2- 3 firma katılım yapıyorsa bunu da iyi değerlendirin....

Devletimizin kör kuruşunu heba ettirmeyiniz.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 

Yorum Yazın