Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

TOPUK DİKENİ...

Topuk Dikeni, Bu, gerçekten bir hastalık adıdır ve aşağıdaki linkte açıklaması ve izahatı vardır.

https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberleri/topuk-dikeninden-kurtulabilirsiniz/

İşin tıbbi tarafına girmeyeceğim. Uzmanları konuşsunlar.

Şimdi, 2020 yılında kurulmuş yeni bir medikal şirket, bu hastalıkla ilgili bir ürünü Mersin’in Silifke ilçesi Devlet Hastanesine satmak ister. Aşağıda yayınlayacağım evrakları iyi inceler okursanız anlayacaksınız. Oradaki işin ehli ve uzmanları önerilen işin gereksiz bir harcama olacağını düşünürler. Çünkü tedavide başka yöntemlerde kullanılmaktadır. Ancak iddiya göre siyasi baskılar söz konusu olunca, Hastane idaresi usule, yasaya, nizama aykırı bir iş yapmayalım diye il sağlık müdürlüğüne görüş sorar. Orası da bir komisyon oluşturur, işin hem tıbbi yanını, hem de maddi yanını, ayrıca hukuki ve yasal dayanağını da inceler, ilgili idareye üst yazı ile bildirir. Kısacası alınması o hastane için uygun değildir.

Buyurun, Sağlık müdürlüğünün konu ile ilgili cevabi yazısı ve olaya getirdiği açıklık.

Malzeme alınmaz.  Ancak iddia odur ki, işin arkasında olan güçler bu kez başta Silifke hastanesi başhekimi ve ilgilileri olmak üzere Sağlık müdürüne de takarlar. Anlayacağınız diken bu kez sağlık müdürü, başhekim ve diğer ilgililerin topuğuna batmış (!)  Hastaneler ve sağlık kurumları siyaseten gücü elinde bulunduranların rant kapısı mı olmalı... Hayır diyenler harcanmalı, yanımızda yer alıp, gerekli gereksiz satın almalar yaparak bizi kalkındıracak olanlar makamda kalmalı mı denmekte... Ayıp, günah, yazık gibi, hasletler son bulmuş sanki. Tek yol ÇIKAR mı olmuş yani... Şimdi bu yazışmalar gibi o ilgili şirketi kimin kurduğu, ne zaman kurduğu, kaç ortaklı ve sermayesinin ne olduğu da gönderilmiş. Ayrıca hangi siyasi partide aktif görev yapıyor ve kimler sözleşme imzalasın diye büyük çaba sarf ediyor iletiyorlar. Kendi yakınını da şu an bir yere getirmeye çalışıyor, deniyor. Yayınladığım yazı içeriklerinin muhatapları kendilerini biliyor. Devlete, millete zeval verilirse burada tekrar kaleme alırım. Bu arada Sağlık müdürünün bu konuda yaptığı hassas çalışmayı, kurduğu komisyon ve incelmesinden dolayı da ayrıca tebrik ederim.

Yanlış hatırlamıyorsam, Buna benzer bir olayda ADSM de yaşanmıştı. ADSM’ye fatura kesip parasını isteyen taşerona, ödeme uzun süre yapılmamış, ilgili kişi tarafından evraklara şerh düşülmüş, ben bu parayı şu gerekçe ile ödemem, diyerek ödemeye karşı çıkmıştı. Daha sonra bu konuda sağlık müdürlüğüne yazılı görüş sorulmuş, oradan gelen cevaptan sonra, firmaya ödemler yapılmıştı. Şimdi o firmanın 2013- 2016 yılları arsındaki iş ve işlemlerinde ortaya çıkan, kamu zararı meselesinde mahkemeye intikal eden tüm evrakları da sır gibi saklanıyor. Bu arada yeniden sözleşmeler de imzalanacak.

İddia şu:bu firmalar ve yandaşlarınca isimler tespit edilerek bir kısım isimler makama getirilmeye, ısrar ile yıllardır aynı makamda tutulmaya çalışılıyor. Ararlında ceza alanlar varmış, işten anlamazmış, umurlarında değil,  yeter ki kendi tekerleri dönsün, deniyor.

Sağlık müdürümüz ADSM deki bu şerh düşme işini ve önce ödenmeyip sonra her ay tıkır tıkır ödenen faturaları da araştırırsa, bu sözleşme işine, siyasilerden bazı isimler neden bu kadar müdahil oluyor hep birlikte anlarız derim.

Allah devlete ve millete zeval vermesin, doğru ve dürüst şekilde çalışan, kul hakkını gözeten, yetimi ve şehidi düşünen devlet idarecilerimizin sayısını arttırsın. Allah onları korusun.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com