Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Yaşamını yitiren aile hekiminde corona virüsü şüphesi tartışma yarattı

Mersin’in Silifke ilçesinde 51 yaşındaki aile hekimi Dr. Erdinç Şahin bugün yaşamını yitirdi. Ölüm raporunda Viral Pnömoni yazan aile hekiminin corona virüsü taşıdığı iddia edildi. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel hekimin corona virüsten öldüğünü ifade ederken, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi, COVİD-19 tedavisi sürerken bugün yaşamını yitiren aile hekimi Dr. Erdinç Şahin'in ölüm raporunda ölüm şekli bölümünde “Bulaşıcı Hastalık – Doğal ölüm” olarak işaretlenmesine itiraz etti. Yapılan açıklamada, "PCR testi negatif olup bütün kliniği COVID-19 ile uyumlu olan ve Dr. Erdinç Şahin’de de somut örneğini gördüğümüz bu tabloları görmezden gelmeye ve bu hasta ve vefatları COVID-19 salgın sürecinin bir parçası olarak göstermemeye devam edecek misiniz?" denildi.

Mersin'in Silifke ilçesinde görev yapan 2 çocuk babası Dr. Erdinç Şahin, hayatını kaybetti. Silifke Mukaddem Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan aile hekimi 51 yaşındaki Dr. Erdinç Şahin, bir süre önce hastalanarak Mersin Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yoğun Bakım Servisi'nde tedavisi süren Dr. Erdinç Şahin, bugün yaşamını yitirdi.

MİLLETVEKİLİ PAYLAŞTI

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, kişisel Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, Dr. Erdinç Şahin'in corona virüsten yaşamını yitirdiğini ifade ederek ailesine ve sağlık camiasına baş sağlığı dileğinde bulundu.

İKİ TESTİ NEGATİF ÇIKTI

Öte yandan Mersin Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Dr. Erdinç Şahin için yapılan iki corona virüs testinin negatif çıktığını, ölüm raporunda ise ‘Viral Pnömoni ' olarak geçtiğini ifade etti.

Yaklaşık 10 yıldır görev yaptığı Silifke'de son derece sevildiği ifade edilen Şahin'in ölümü ailesini yasa boğarken, sağlık camiasında da büyük üzüntü yarattı. Şahin'in Silifke'de toprağa verileceği öğrenildi.

Dr. Erdinç Şahin'in vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayınlayan TTB Merkez Konseyi, tanımlamada sorun olduğunu bir kez daha dile getirerek, Sağlık Bakanlığı'ndan Dr. Erdinç Şahin'in ölüm nedeninin COVID-19 olup olmadığının açıklanmasını istedi.

“SOMUT OLARAK SORUYORUZ ÖLÜM NEDİR?”   

TTB Merkez Konseyi'nin açıklamasında “COVID-19 nedeniyle bir meslektaşımızı daha yitirdik! Çok üzgünüz! COVID-19 tedavisi devam ederken bugün Silifke'de kaybettiğimiz Aile hekimi Dr. Erdinç Şahin'in yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyor, her zaman ailesinin yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bakan Bey tanımlamada ‘hiçbir sorun yok’ diyor ama biz katılmıyoruz! Dr. Erdinç Şahin adına Sağlık Bakanı'na somut olarak soruyoruz: Silifke'de Aile hekimi olarak görev yaparken üç gündür tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybeden meslektaşımız Dr. Erdinç Şahin'in ölüm nedeni nedir” diye sordu.

“BU TABLOLARI GÖRMEZDEN GELMEYE DEVAM EDECEK MİSİNİZ?”

Bakana, açıkladığı kayıp verileri içinde meslektaşlarının da sayılıp sayılmayacağını soran TTB merkez konseyi, ayrıca şu soruların yanıtlanmasını istedi;

*Bütün bu verilere bakınca bu COVID-19 nedeniyle vefat edenler arasında hayatını kaybeden meslektaşımızı da sayacak mısınız? Yoksa meslektaşımız COVID-19 salgın süreci ile hiçbir ilgi ve irtibat kurulmadan birçok hasta gibi ‘viral pnömoniden’ vefat etmiş mi sayılacak?

*PCR testi negatif olup bütün kliniği COVID-19 ile uyumlu olan ve Dr. Erdinç Şahin'de de somut örneğini gördüğümüz bu tabloları görmezden gelmeye ve bu hasta ve vefatları COVID-19 salgın sürecinin bir parçası olarak göstermemeye devam edecek misiniz?

kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yasamini-yitiren-aile-hekiminde-corona-virusu-suphesi-tartisma-yaratti-5769917/1494448