Bu harcamalara gerek var mı, varsa da bu kadar abartılı olması mı gerek?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu harcamalara gerek var mı, varsa da bu kadar abartılı olması mı gerek?
Mersin Büyükşehir Belediyesi resmi açıklamaya göre 2,5 katrilyon borç içinde. Kimine göre ise 3,5 katrilyon. Bizde haber sitesi olarak günlerdir bazı harcamaları kamuoyuna taşıyor, gerekliliğini tartışıyor, israfa son verilmesi çağrısı yaparken varsa yolsuzluk, usulsüzlük fahiş alımda ortaya çıkarılsın diyoruz. İşte bir TATLI alım daha.

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2018 yılında 116327 ihale kayıt numaralı işi yapar.

BALLI LOKMA TATLISI İŞLER

Bu iş iki kısma bölünür. 1.nci kısımda baskı işleri materyeller, diğer kısımda ise bilbord ve diğer materyallerin teknik şartnamesi hazırlanır. Şartnamenin altında ise eski basın daire başkanı Hamit Küçükbatur’un imzası var. Her sayfayı da ayrıca parefe etmiş. Birinci şartname 7 sayfa ikinci şartname ise 8 sayfadan ibaret. Her iki İşi alan firma belli... Özgür ofset. Miktar belli. Fiyat belli. Sözleşme bedeli belli. Birinci kısım için 435.016,35 lira, ikinci kısım için ise 1.050.469,00 lira sözleşme imzalanmış. Toplam 1.485.485.35 lira. (eski para ile 1 trilyon 4 yüz seksen beş milyar lira) şimdiki para ile bir buçuk milyon civarı. Şimdi bu işin evraklarını yayınlıyorum.

Kaç lira sözleşme imzalanmış, hangi işler hangi kalitede yapılmış, âdeti ve miktarı vasfı, özelliğine bakın... Bu işlere gerek var mı, varsa bu kadar abartıya, lükse, şaşaya gerek var mı? Günah değil mi bu harcamaya? Bu harcamalar kimin sırtından yapılıyor? Üstelik bu konuda burada yayınladığım tek bir iş... Bunun gibi çok sayıda iş var. 2014 ile 2019- 31 Mart arasına iyi bakınız. İnceleyiniz. İsrafa, gereksiz lüks harcamaya dur deyiniz. Halkın hakkını hukukunu lütfen koruyunuz. Bu malzemelerin bu denli lüks yapılmasının halka getirisi ne? Miktarlar niye abartılı? Bu işleri araştıran yok mu?

İKİNCİ KISIM İHALEDEKİ ŞARTNAMEDN BİR GÖRÜNTÜDE ALTTA...


BUDA HİZMETTE TANITIM KİTAPÇIĞI MASRAFIÖnceki Haber

BUDA HİZMETTE TANITIM KİTAPÇIĞI MASRAFI

YOKMU BUNLARI ARAŞTIRIP İSRAFA DUR DİYECEK BİRİLERİSonraki Haber

YOKMU BUNLARI ARAŞTIRIP İSRAFA DUR DİYEC...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!