OTOGAR ESNAFINDAN BAŞKAN KOCAMAZ’A SUÇ DUYURUSU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OTOGAR ESNAFINDAN BAŞKAN KOCAMAZ’A SUÇ DUYURUSU
Mersin otogar esnafı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Genel Sekreter Haluk Tunçsu’nun, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini iddia ederek, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Zeytinlibahçe Caddesi üzerinde bulunan adliye binası önünde bir araya gelen otogar esnafı, Başkan Kocamaz ile Genel Sekreter Tunçsu’yu yeni otogar ihalesinden dolayı protesto etti. Burada otogar esnafı adına konuşan Ramazan Avcı, "Bizler otogar esnafı olarak şimdiye kadar asla bir hukuksuzluk içinde olmadık ve bundan sonrada asla olmayacağız. Adalete güvenimizin sonsuz olduğu ülkemizde tüm başvuru ve şikayetlerimizi hukuk çerçevesinde yaptık ve yapacağız. Yeni otogar ile ilgili mağduriyetimiz ve mücadelemiz malum herkesçe bilinmektedir. Bizler şimdiye kadar yaptığımız hiçbir açıklamamızda hiç kimsenin şahsına, şerefine, saygınlığına yönelik saldırıda bulunmadık. Hiçbir siyasi düşünce ve oluşumun etkisinde olmadan hepimizin tek sorunu ekmek sorunudur" dedi.
Yeni otogardaki yazıhane fiyatlarının çok yüksek olduğunu savunan Avcı, şöyle devam etti:
"Bu rakamlar ile hiçbir yazıhanecinin mevcut işine devam edebilmesi ve insanların istihdam edilmesi mümkün değildir. Israrla anlatmak ve haykırmak istediğimiz bizlerin ve birçok çalışanımızın evlerine ekmek götüremeyecek olmasıdır. Biz bu halkı ekmek mücadelemizi yaparken kendimiz ve ailelerimiz gelecek endişesi içindeyken bir de tüm bunlar yetmezmiş gibi yerel yöneticilerimiz tarafından hakaretlere de maruz kalır olduk. Birçok esnafımızın doğum kökenli olması sanki bir farklılıkmış gibi ikinci sınıfı vatandaş muamelesi görmemize neden olmuştur. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ve vatandaşlığımızdan da vazgeçmiş değiliz. Bizler bu hakaretlere, hakaretle cevap verme yoluna gitmeyeceğiz. Yüce Türk adaletine sığınıyor ve gerekli başvurumuzu yapıyoruz."
En son yapılan ihaleyle ilgili de Avcı, "Büyükşehir Belediyesi yetkilileri halkı yanlış bilgilendirmiştir. Onlar 29 yazıhanenin kiralandığını vatandaşlara ve basın mensuplarını duyurmuştur. Ancak orada sadece 6 yazıhane kiralanmıştır ve oda daha henüz sözleşme yapılmadığından kesin değildir" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından otogar esnafı, suç duyurusunda bulunmak için adliyeye girdi.

milliyet

http://www.milliyet.com.tr/otogar-esnafindan-baskan-kocamaz-a-suc-mersin-yerelhaber-366861/ 


Mersin Büyükşehir'de büyük yolsuzluk iddiası!Önceki Haber

Mersin Büyükşehir'de büyük yolsuzluk idd...

KOCAMAZ: “YAPILAN USULSÜZLÜK VE YOLSUZLUKLARLA İLGİLİ HUKUK ÖNÜNDE HESAP SORACAĞIZ”Sonraki Haber

KOCAMAZ: “YAPILAN USULSÜZLÜK VE YOLSUZLU...

Başka haber bulunmuyor!