CHP Toroslar adayı Yıldız için dayanışma etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Toroslar adayı Yıldız için dayanışma etkinliği
CHP Toroslar adayı Yıldız için dayanışma etkinliği: '1 Nisan'da hepimizin günaydın, rojbaj diyeceğimize inanıyorum'. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Ahmet Asena, CHP’nin Toroslar Belediye Başkan Abdurrahman Yıldız'a destek verdi: 1 Nisan sabahı kalktığımızda hepimizin birbirimize gülerek günaydın, rojbaj diyeceğimize inanıyorum.

Mersin Dayanışma Platformu, CHP’nin, sosyalist kökenli, çevre aktivisti Toroslar Belediye Başkan adayı Abdurrahman Yıldız’a destek vermek için etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Ahmet Asena, "1 Nisan sabahı kalktığımızda hepimiz birbirimize gülerek günaydın, rojbaj diyeceğimize inanıyorum" sözleriyle Yıldız'a destek verdi.

'ADAYLIĞIM ORTAK AKILLA GERÇEKLEŞTİ'

Etkinlikte konuşan Abdurrahman Yıldız, “Hepimizin ortak ideali kent uzlaşısı ortaya çıkarmak ve bu harekete geçirmekti. Benim adaylığım buna denk geldi bence. Bütün kentin ortak aklı, ortak vicdanı, kent uzlaşısının sonucu olarak bu adaylık gerçekleşti diye düşünüyorum. Fiziki sorunları bir yana, orada yaşanması gereken kardeşlik ortamı bir türlü oluşturulamadı. Toroslar bu ülkenin özeti gibi. Türkiye’de kim yaşıyorsa Toroslar’da onlar yaşıyor. İnançlarıyla, geldikleri yerlerle tamamen Türkiye’nin özeti Toroslar. Toroslar bizim kardeşliği, barışı kucaklayabileceğimiz ilçelerden birisi. Ortak aklın açığa çıkarıldığı bir kent için mücadele ediyoruz. Toroslar’da bu ülkeye örnek olabilecek bir yaşam organize etmeye çalışacağız. Bir gün birileri belediyecilik nasıl yapılır diye soracak olursa bunun cevabının Toroslar olması için çalışacağız. Yıllardır biriktirdiğimiz bu barış ve kardeşlik ortamını Toroslar’da yaşama geçirebiliriz. Biz kazacağız, hep beraber yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.

'MERSİN HALKININ HAKLARINI KORUDU'

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Abdurrahman Yıldız’ın beş yıldır belediye meclisinde önemli görevler aldığına değindi.

Seçer, “Rant, imar değişiklikleri, çevre katliamları konularında gerçekten her zaman mecliste, sizlerin oylarını hakkını verdi. Kendisine Mersin halkı adına teşekkür ediyorum. Mersin’in, Mersin halkının, hakkını korudu. Meclis üyemiz Ali Tanrıverdi de aynı şekilde. Bunlar toplum bilinci olan, çevre bilinci olan, konusu insan, barış, kardeşlik, ekoloji olan; temiz bir dünyada yaşama arzusu olan insanlar. Bunların şehir yönetimlerine katkısı büyük. Abdurrahman Yıldız, seçimlerde de başarılı olacak, Toroslar Belediye Başkanlığında da başarılı olacak nitelikte, donanımda bir insan” ifadelerini kullandı.

'MERSİN ÖRNEK OLACAK'

Mersin Dayanışma Platformunun düzenlediği etkinliğe Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Ahmet Asena da katıldı. Asena şunları söyledi:

“Zorlu bir mücadeleye giriyoruz. Zorlu bir sürece giriyoruz. Ve hepimiz Toroslar’ın yıldızını Abdurrahman Yıldız’ı desteklemek için bir aradayız. Aslına bakarsınız sadece Abdurrahman Yıldız’ı desteklemiyoruz. Kendi geleceğimizi, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini destekliyoruz. Eşitlik için, özgürlük için, adalet için, demokrasi için, ekoloji için bu dünyaya çocuklarımıza sağlam bırakabilmek için destekliyoruz. Kazanan sadece Abdurrahman Yıldız olmayacak. Kazanacağından eminiz, kazanan sadece Vahap Seçer olmayacak. Aslında Mersin’de kazanmak demek Türkiye’ye bir işaret feneri yakmak demek. Mersin’de kazanmak demek Türkiye’deki bütün kavgaları sona erdirecek bir işbirliğinin nasıl başarılabileceğini göstermek demek. Mersin seçimleri onun için çok önemli. 30 sene Toroslar Belediyesinin faşist bir anlayıştan almak kadar önemli olan şey belediyeyi halkın belediyesi kılabilmek. Ben bunu başarabileceğimize inanıyorum. 1 Nisan sabahı kalktığımızda hepimiz birbirimize gülerek günaydın, rojbaj diyeceğimize inanıyorum.”

ARTI GERÇEK

 


TOROSLAR ALİ ÖZ'Ü İZLİYORÖnceki Haber

TOROSLAR ALİ ÖZ'Ü İZLİYOR

Diker sordu: Bu karneyle hangi partide olmalıyım?Sonraki Haber

Diker sordu: Bu karneyle hangi partide o...

Başka haber bulunmuyor!