HAŞMET AYSAN Mersin’deki FETÖ/PDY Dosyasına Müdahil dilekçesi verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HAŞMET AYSAN Mersin’deki FETÖ/PDY Dosyasına Müdahil dilekçesi verdi
Mersin MHP’li Büyükşehir Belediyesine yönelik yapılan soruşturmalar sonucunda yargılaması başlayan 2016/22 nolu dosyaya 20 sayfalık dilekçe verdiği ortaya çıktı.

Mersin SONSES.TV haber sitesinin haberine göre:

Mersin’de yargılaması yapılan ve yarın duruşması yapılacak olan Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinin 2016/22 nolu dosyasında yer alan FETÖ/PDY kapsamında yürütülen yargılama için Eski İçişleri Bakanlığı Müşavirlerinden Haldun Haşmet Aysan (Emekli- Aydın’da yaşıyor) 20 sahifelik geniş kapsamlı izahatlar yaptığı bildirilen bir dilekçeyi, Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesine sunulmak üzere Aydın Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu öğrenildi.

AYDIN Adliyesine giderek 27.2.2017 günü (bugün) Ceza Mahkemeleri ön bürosunda dilekçesini UYAP sistemine tarattığı ve sonrasında, Aydın ikinci Ağır Ceza Mahkemesine 2017/173 muhabere numarası ile dilekçesini teslim ettiği öğrenildi.

Eski İçişleri ve TBMM başkanı Baş müşavirlerinden olan Haldun Haşmet Aysan’ın Aydın’dan sunduğu bu MÜDAHİL olmak istemli ve içinde çok geniş bilgi ve belgelerin yer aldığı izahatlı dilekçesi yarın ki mahkemenin gündemine bomba gibi düştü.

Bilindiği üzere Haldun Haşmet Aysan Mersin MHP’li Büyükşehir Belediyesine yönelik yapılan soruşturma neticesi ilk gözaltılar yaşandığında durumu basından öğrenir öğrenmez AYDIN ilinden Mersin’e gelip bildiği ne varsa, bu hususta ne biliyorsa ifade verip gitmişti.

Mahkeme geçen duruşmada (31.1.2017 günlü ikinci celse) duruşma tutanağının 19.maddesinde; “Sanık Erkan Karaslan'ın kullanmakta olduğu sosyal medya hesaplarının (özellikle twitter) tespiti ile dosya kapsamında sanık üzerine atılı fiilin niteliği göz önünde bulundurularak sanığın paylaşımlarının tespiti ile gönderilmesi için Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasına ( yazılacak müzekkereye tanık Haldun Haşmet'in dilekçe ekindeki sunduğu belgelerinde eklenmesine)” demiş,

Yine aynı mahkeme aynı duruşmada tutanağın 32. Maddesinde; “Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılarak tanık Haldun Haşmet Aysan ve sanık Erkan Karaaslan'ın taraf olduğu kovuşturmaya yer olmadığına dair karar/kararlar ve ayrıca kamu davası olup olup olmadığının sorulmasına, yine sanık Erkan Karaslan hakkında Fetö/Paralel Devlet Yapılanması kapsamında açılmış bulunan bir soruşturma veyahut kamu davası olup olmadığının Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan sorulmasına” demiş karar vermişti.

Yine aynı mahkeme aynı duruşmada tutanağın 34. Maddede ; “Sanıkların tanık dinletilmesine ve dosyada adı geçen tanıkların dinlenilmesi hususunun 28/02/2017 tarihli celsede karara bağlanmasına” diyerek karara varmıştı.

Bu karardan sonra Mersinde şikâyetçi olan ve iddianamede adları müşteki diye geçen 3 kişiye ve iddianamede adı geçen bir tanığa duruşma günü gelin çağrısı gittiği, ancak Aydın ilinden bu dosyada adı geçen kişilere çağrı gitmediği söz konusuydu.

Durumu bir şekilde öğrendiği belirtilen HALDUN HAŞMET AYSAN’ın dilekçe ile bunu bugün resmiyete soktuğu ve Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine çok geniş kapsamlı aydınlatıcı bilgiler sunduğu belirtildi.

Diğer taraftan aynı duruşma tutanağının 20. Maddesinde : “Ticaret Bakanlığı'na müzekkere yazılarak sanık Erkan Karaslan'ın ortağı/kurucusu olduğu şirketlerin isim listesinin istenilmesi ile yazı cevabı geldiğinde, bu şirketlere ilişkin olarak şirket gelirlerinin Fetö/Paralel Devlet Yapılanmasına finans sağlayıp sağlamadığına ilişkin olarak MASAK' dan rapor alınmasına” dendiği, halen bu raporun mahkemeye gelmediği, bu raporun çok geniş kapsamlı araştırma gerektirdiği için en az 3- 5 ay hazırlanmasının süreceği iddia edildi.

Öte yandan İddianame ekinde yer alan HAZIRLIK DOSYASINDAKİ belgelerde Tanık olarak gelip Terör müdürlüğünde bilgi alma tutanağı ile ifade veren, Zirve Davası sanıklarından olup beraat eden, LEVENT ERCAN GELEGEN’in beyanları ile AYDIN ilinden gelip ifade veren ŞABAN DEMİRTAŞ’ın beyanları ve tanıklıkları ile ilgili kararın yarınki celsede karara bağlanacağı bildirildi.

Bu arada Mersin’de Cumhuriyet Başsavcısının görev yerinin değişmesi,  Bu davanın soruşturmasını yapıp iddianamesini yazan savcının görev yerinin değişmesi,  Bu davada gözaltılar yaşanırken soruşturmada görev alan terör müdürünün görev yerinin değişmesi, soruşturmada görev alan istihbarat müdürünün görev yerinin değişmesi,  Kom müdürünün görev yerinin değişmesi, en başta ise bu soruşturma başladığında burada il emniyet müdürü olan kişinin görev yerinin değişmesi kamuoyunda değişik algılanarak, “davanın üstü örtülüyor mu, kapatılıyor mu, bu işin ortaya çıkmasında emeği geçenler sindiriliyor mu, davaya siyasi müdahale mi var” kuşkularını arttığı gelen bilgiler arasında…

GÖZLER YARINKİ DURUŞMADA

Mersin’de görülen davada, yarınki duruşmada Mersin Belediyesindeki taraf, HEPSİ BERAAT edecek, çünkü dosyanın içi bomboş, tutar bir tarafı yok, mahkeme serbest bırakacak, aramıza dönecekler söylemleri yaygın bir şekilde dillendirilmeye başlandı.

Bu haber https://www.sonses.tv/'dan alınmıştır.

Kaynak: http://www.sonses.tv/haber/2668/aysan-mersindeki-fetopdy-dosyasina-mudahil-dilekcesi-verdi.html


BURHANETTİN KOCAMAZ KAMUOYUNU YANILTIYOR!Önceki Haber

BURHANETTİN KOCAMAZ KAMUOYUNU YANILTIYOR...

Burhanettin Kocamaz'ın başında olduğu Mersin Büyükşehir Belediyesinin FETÖ/PDY duruşması 28’indeSonraki Haber

Burhanettin Kocamaz'ın başında olduğu Me...

Başka haber bulunmuyor!