Fahrettin Altun, Danıştay'ın Basın Kartı yönetmeliği kararına tepki gösterdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fahrettin Altun, Danıştay'ın Basın Kartı yönetmeliği kararına tepki gösterdi
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) açtığı dava sonrası basın kartı verilmesi ve iptal edilmesine dair bazı maddelerin yürütmesini durdurdu.

Danıştay'ın kararına göre İletişim Başkanlığı 'basın meslek onurunu zedeleyecek işler yaptığı/yapması', 'milli güvenlik ya da kamu düzenine aykırı davranışlarda bulunması' gerekçelerini göstererek basın kartı alınmasını engelleyemeyecek.

Basın kartı yönetmenliğinin bazı maddelerinin Danıştay tarafından iptaline ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "görevde oldukları müddetçe 'gazetecilik' adı altında 'terörizm propagandası' yapanlarla mücadele edeceklerini" belirtti.

Daha iyisini yapmak için derhal çalışmaya başladıklarını kaydeden Altun, "Görevde olduğumuz müddetçe 'gazetecilik' adı altında 'terörizm propagandası' yapanlarla mücadele edeceğiz. Terör seviciler boşuna sevinmesinler." ifadelerini kullandı.

"Bir an düşünün. Herhangi bir Batı ülkesinde mütemadiyen DEAŞ propagandası yapan bir kişiye 'basın kartı' verilir mi? 'Ama ben gazeteciyim' diye yırtınsa sonuç alabilir mi? Hayır! Ama bize gelince, devletin PKK veya FETÖ propagandası yapanları 'gazeteci' olarak tanıması isteniyor! Buna itiraz ediyoruz. Bu kirli zihniyeti reddediyoruz. Terör örgütlerinin, onların hami ve iş birlikçilerinin oluşturmaya çalıştığı şiddet ortamına teslim olmuyoruz. Demokrasinin de, ifade ve basın özgürlüğünün de birinci düşmanı terör örgütleridir. Haklı mücadelemiz sürecek."

KAYNAK: https://tr.euronews.com/2021/04/02/fahrettin-altun-dan-stay-n-bas-n-kart-yonetmeligi-karar-na-tepki-gosterdi


Danıştay'dan hükümeti kızdıracak 'Basın Kartı Yönetmeliği' kararı!Önceki Haber

Danıştay'dan hükümeti kızdıracak 'Basın...

MERSİN’DE DEMOKRAT PARTİYİ NE HALLERE DÜŞÜRDÜLERSonraki Haber

MERSİN’DE DEMOKRAT PARTİYİ NE HALLERE DÜ...

Başka haber bulunmuyor!