MERSİN’DE HÂKİM KARAR VERİYOR, BAŞKANLAR UYMUYOR...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN’DE HÂKİM KARAR VERİYOR, BAŞKANLAR UYMUYOR...
Mersin’in birçok ilçesinde yaşanan ÇEVRE ve GÖRÜNTÜ kirliliğine yol açan Seçim afişleri, bayrakları, bunların ağaçlara, kamu malı olan ortak yerlere, elektrik panoları, trafolarına, yol ortasındaki çiçekliklere ve ağaçlara asılması nedeniyle ilçe seçim kurulu karar veriyor, YSK’nın talimatlarını bildiriyor, ama Mersin’de seçime girenler buna uymuyor.

KALDIRIN DENDİĞİ HALDE BELEDİYELER KALDIRMIYOR

İlçe seçim kurulu, haksız rekabetin oluşması aynı zamanda çevre ve görüntü kirliliğine neden olmaları sebebiyle artan şikâyetleri değerlendirerek, siyasi parti ve aday ayrımı yapmadan, 24.2.2024 günü 2024/14 sayılı kararı hatırlatarak, belirtilen yerler dışında afiş, ilan, reklam asanların kaldırılmasını istiyor ve yazı gönderiyor.

İşte o yazı:

SEÇİM KURULU KARARINA RAĞMEN ADAYLAR DA, BELEDİYELER DE ASILAN O ÇİRKİNLİKLERİ KALDIRMIYORLAR

Mersin halkı, başta MEZİTLİ ilçesi olmak üzere, AKDENİZ- TOROSLAR- YENİŞEHİR ilçelerinde yasa ve yönetmelik ile belirlenen yerler dışında bu tür asılan afiş ve reklam kirliliklerinin ortadan kaldırılmasını isterken, seçim kurulunun kararı olmasına rağmen kaldırmayan BELEDİYELER ne yapmak istiyorlar? Çevrecilik anlayışları, halkın sağlıklı yaşamına bakışları bu mu? Bu nasıl bir zihniyet? demekteler.


TOROSLARDA YÖRÜKLER ABDURRAHMAN YILDIZ ETRAFINDA BİR ARAYA GELDİÖnceki Haber

TOROSLARDA YÖRÜKLER ABDURRAHMAN YILDIZ E...

MERSİN'DEKİ OYUNLARI BOZAN: ALİ BOZAN BAROYU ZİYARET ETTİSonraki Haber

MERSİN'DEKİ OYUNLARI BOZAN: ALİ BOZAN BA...

Başka haber bulunmuyor!