ŞU KIRTASİ’YEYE BAK SEN!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ŞU KIRTASİ’YEYE BAK SEN!
Mersin Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bir kırtasiye alımını da sizlere aktarmak istiyoruz. Tabi bu bir tanesi... Diyeceksiniz ki, bu ne la! Bu rakamı yazmaya değer mi? İyi güzel de, 2014 31 Mart’ından 2019 31 Mart’ına kadar bu şekilde alınan onlarca kırtasiye işi var. Biz bir örnek yayınlıyoruz. İhale numarası 2018/525229 Buyurun inceleyin…

Mersin Büyükşehir Belediyesi destek hizmetleri biriminden bir kırtasiye alımı gerçekleştirir.

İhaleyi yapar 15.11.2018 günüde sonucunu yayınlar. Yaklaşık maliyet 1.205.405 lira olarak tespit edilir. Tespit edenler idarenin kendi.

Buna göre bir teknik şartname hazırlanır. Şartname 8 sayfadan ibaret. Alınacak mal ve malzemelerin evsafları, kaliteleri yazılır. Tam 74 kalem malzeme. İçinde neler yok ki? Lazım olanda olmayanda var. Sayılar OLDUKÇA ÇOK. Ne hikmet ise işe teklif atanlar yaklaşık maliyetin çok çok altında teklif atar ve alırlar. 330.044,00 liraya verilir bu iş. İdare olarak sen bu rakamın dört katı yaklaşık maliyet çıkartacaksın ama iş çıkardığın rakamın dörtte birine gidecek (!) inanılacak gibi değil. Hadi inandık. İşin doğrusu şu… Sen bir yaklaşık maliyet çıkardıysan ya o maliyet hilelidir, yada doğrudur. Doğru ise bu maliyetin kat be kat aşağısına bu işin verilmesi mümkün değil. Verilmiş gözüküyor. O zaman muayene komisyonu, kabul komisyonlarının tuttuğu tutanakları ve alınan malzemeyi kontrol edeceksiniz. Senin teknik şartnamene göre istediğin mal ve malzemeler için çıkardığın maliyet 1.205.405 lira iken nasıl olur aynı mal, aynı evsafta ve nitelikte 330.044,00 liraya verilir? Bunu dikkatli kontrol edeceksin. İhaledeki mal ve malzeme ile verilen teslim edilen ayni nitelik ve kalitede mi? Sayılar bire bir örtüşüyor mu? Mutlaka etmişinizdir ve incelemişinizdir. Bu bir tek iş… Kırtasiye alımında. Aynı kırtasiye alımı kaç kez tekrar etti? Hangi birimlerinizce alındı ve toplam maliyeti ne? Neden toplu olarak bir kerede bir birimden alınmadı, ayrı ayrı birimlerden alındı? Görünürde çok başarılı bir ihale yapılmış, çıkan maliyetin dörde bir altına alınmış gibi gözükse de, sizce inandırıcı mı bu? Tüm bunların titizlikle araştırılması ve israfın önüne geçilmesi, varsa bir yanlışlık da hesabının sorulması gerektiğinin altını bir kere daha çiziyoruz.

Evrakları aşağıda yayınlıyorum.

TEKNİK ŞARTNAMESİNİN BELİRLİ SAYFALARINI YAYINLIYORUM, İSTENEN MAL VE MALZEMEDEKİ ÖZELLİKLERİ GÖRÜN DİYE....


EMİTT’EDE BİR BAKSANIZ...Önceki Haber

EMİTT’EDE BİR BAKSANIZ...

BU DA ARAÇ TAKİP CİHAZI İHALESİSonraki Haber

BU DA ARAÇ TAKİP CİHAZI İHALESİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!