Perihan ÇAKIROĞLU

Perihan ÇAKIROĞLU

Mail: perihancakiroglu@gmail.com

GELECEK 5 YILLIK SENARYONUZA GÖRE OY VERİN

Siyasi tarihimizde bir “ilk”i deneyeceğiz ve 28 Mayıs’ta seçimin ikinci turunda gelecek 5 yılı yönetecek olan LİDER’i belirleyeceğiz.

İki lider belli: Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Tayyip Erdoğan..

Siyasi Arenadaki algı operasyonlarını görmezlikten gelip, bireysel olarak oturup düşünelim; 5 yılımızı nasıl geçirmek istiyoruz?

Bu soruya planlarımıza göre karar vererek OY vermemiz lazım.

1-Nasıl bir ülke istiyoruz? Dış borcu en minimumda, 5 dolara da 20 milyar dolara da el açmayan bir vatan...

2- Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığıyla bizleri yaşamaya pişman etmeyen yetenekli ekonomi kurmayları. 2023’te yani Cumhuriyet’in 100’üncü yılında tutmayan hedefleri, gelecek 5 yılda tutturabilecek kıratta bir lider hayali.  

3- Tek adamlıktan vazgeçip, halkı gibi yaşayabilmeyi göze alacak, tutumlu, gösterişten uzak cesur bir lider bize uyar. Hak – hukuk – adalet üçlüsü en büyük demokrasi açığımız. Parlamenter sistemin bunu doğru biçimde çözebileceğine inanıyorum.

4-  Yurt dışına ihracatta ülkemize yüksek değerler yaratabilen markalar üretecek bir iş dünyasına yön ve destek vererek dış borç açığımızı kapatmayı ilke edinen bir lider..

5- Eğitimde farklı kategorilerde eğitim kurumları yerine çocuk ve gençlere bilimsel ve çağdaş eğitimi olmazsa olmazı bilen donanımlı bir lider....

6- Bir deprem ülkesi olduğumuzu asla unutmayan ve halkın sağlam evlerde oturması gereğine inanan, asla bundan taviz vermeyen bir lider.

7- Sivil toplum kuruluşlarının devletle birlikte güçlü bir karma yapı oluşturacağına inanan, bunu pekiştirmek için elinden geleni yapacak lider.

8- Kutuplaşmaya asla izin vermeyen, “ortak akıl - tek yürek” mottosuyla siyaset yapacak bir lider..

9- Kadınları asla ötekileştirmeyen, cinsiyet eşitliğine inanan, kadına şiddet mücadelesini tavizsiz uygulamak için özel yasalar çıkaracak ve İstanbul Sözleşmesi’ni dosdoğru anlayacak bir lider.

10- Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde hala deniz ticaretimiz çok düşük. Bu alanda yaratıcı ekonomik çözümler lazım. Bunu yapabilecek güçlü bir lider.

11- Ve ben bir gazeteciyim. Medya özgürlüğü vazgeçilmezim. Yazdığım yazıları kategorize etmeyecek, eleştirel ve muhalif düşüncelerimi anlayabilecek bir lider.

Sevgili okurlar, bu 11 madde benim gelecek 5 yıldaki planlarıma göre sıraladığım en ve en öncelikli isteklerim.

Bunları yapabilecek cesur bir LİDER’e oy vermeyi düşünüyorum.

Adı bende saklı.

Sizler de, sandığa giderken gelecek 5 yılı düşünerek kendi gerekçelerinizi ortaya koyun.

Bana de gönderirseniz sevinirim.