Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Kamu Hastaneler Birliğinin yaptığı işler..

2013 yılının sonuna geldik. Yazdık, çizdik, söyledik…. Ama o yerli olmayan, yazdığımız her yazıyla bir kılıf bulan ve bildiğini okuyan bir idareci kesim ile didişip duruyoruz. Eğer eleştirmesek, yapılan yanlışları dile getirmeyip, pohpohlasak, tıpışlasak, çok yaşa, ne kadar da güzel çalışıyorsunuz desek, bizden iyisi olmayacak (!)

Öyle bir hal aldı ki, GAZETECİYE KİM BİLGİ VERİYOR, KİMDEN BİLGİ ALIYOR, KİMİN DOSTU, KİMİN ARKADAŞI, KİMİN YANINA GELİP GİDİYOR, KİME SELAM VERİYOR diyerek çok ince araştırmalar yaparak (!) insanlar ile uğraştılar. Bunlardan birkaçı MDH de uzun yıllar namusu ile çalışmış VE İDARECİLİK YAPMIŞ olan SEVDA YILMAZ, HEBİL AKAN, İBRAHİM ÇELEBİ, ALİ BOZKURT, NİMET ALTUNOK, MELTEM KOÇ…  Bunlara selam veriyorum diye, yanlarına gelip bir çaylarını içiyorum diye, bunlar ile sözleşme imzalamadıklarını yaydılar. Hatta 30 yıllık dostum, arkadaşım, ailece görüştüğüm bir insan olan Ali Bozkurt’a bu yazıları sen yazdırıyorsun diyerek olmadık iftiralar attılar. Ali için devreye giren Ak Partili dostlara, “Gazeteciye bilgiyi o veriyor, o yazdırıyor, ben kaç kere yanında otururken gördüm” diyerek akıl almaz söylemlerde bulundular. İNSANDA ALLAH KORKUSU OLMAZ İSE, VİCDAN VE MERHAMET DUYGULARINI TAŞIMIYOR İSE, sadece dilinde hak ve hukuk kavramını kullanıp, çıkarı için her HALT’I yiyor ise, bunları söylemeleri doğal.

Bir tek burada değil, ADSM ‘de, Toros devlet de, Kadın Doğum da çok sayıda bana selam veren, benimle bir çay içeni dışladılar, olmadık iftiralar atıldı.  Hatta bu insanların bazıları,  “bizimle niye uğraşıyorsunuz” dediklerinde, “Gazeteciye siz yazdırıyorsunuz, sizin yanınıza gelip gidiyor, bak siz gittiniz, ayağı kesildi” diyecek kadar da basit düşünmeye başladılar.

Ben haftanın üç günü Mersin’deyim. Cuma- Cumartesi- Pazar… Diğer Günler Ankara’dayım. Mersin’e gelince öncelikle ÇETKODER’e, sonra SEMERKANT Vakfına, Sonra TÜMSİAD’ a giderim. Üstlendiğim görevler var. 2 yıldır böyle. Eğer orada olsam, her gün Hastanelerin içinde olurum. Kimsede engelleyemez. Ayrıca, halen yazıyorum. Bana yazıları yine mi bu yukarıda adı geçenler yazdırıyor? (!) Yazıklar olsun. Ben iktisatçıyım. Ayrıca Sağlık idaresinde eğitim almışım. Ve Tam 25 yıldır bilfiil SAĞLIK konusunda yazılar yazıyorum. Sizin için işin ehli ve uzmanı diye adlandırdıklarınızdan çok daha işin ehli ve uzmanıyım.  Eğer kibir yapmayıp, ihalelere çıkarken, teknik şartnamelerinizi  ihaleden önce hazırlık aşamasında kurumunuzun web sitesinde yayınlamış olsanız, kırk çeşit eksiği görür sizi uyarırım. Yâda sorsanız, okur size bilgi veririm. Amaç devletin ve milletin kazanması ise bundan ne sarkınca var!  Benim sizlerin başında bulunduğunuz kurum ile bir işim olmaz. Ticari işim olmaz. 4734 sayılı yasayı, 4735 sayılı yasayı, 2886 sayılı yasayı, 4077 sayılı yasayı defalarca okumuş, incelmiş bir insanım. Sizin bağlı olduğunuz Bakanlğın genelgelerini, mevzuatlarını, yönetmeliklerini su gibi içmiş insanım. Birilerinin söylemesine, yaz demesine gerek yok ki, ben fırsatı buldum mu inceler yazarım. Nereden eline geçiyor bu belgeler diyecek kadar oturduğunuz konumdan bihabersiniz. KİK var, KİK. Ekap sayfasına girin, sizlerin yaptığı her iş orada duruyor. Belgelerde duruyor. İdari ve Teknik şartnameleriniz, ihale dokümanlarınız hepsi orada var. Ulaşmak zor mu sanıyorsunuz?(!) Yaptığınız işin farkında değilsiniz. Ona buna çamur atıyor, günahına giriyorsunuz.

Allah büyük, biz inanıyoruz. Gün gelecek bizim burada yazdıklarımızın da detayları ile hesabını soracak yetkili ve etkili insanlar çıkacak ve hesap soracaklar. Bu işlerde zaman aşımı olmaz. Kamu zararı söz konusu ise, görevi kötüye kullanmak suçu var ise, kapanmaz. Şimdi üzeri örtülebilir, ama biri gelir açar. Ayrıca ilahi adalete inancımız tam.

Geliyorum 2014 yılında geçerli olacak bir ihalenize. KHB çatısı altında ilimizin tamamını kapsayan 2013/74734 sayılı ihalenize. “Hasta ve hasta yakınlarını karşılama ve yönlendirme hizmet alımı” işine. Bu işle ilgili olarak 19.9.2013 günü “Yazar Sosyal Hizmetler Yemek Gıda Bilgi İşlem inşaat Temizlik Eğitim Taahhüt Turizm Sanayi limited şirketi” ile sözleşme imzaladınız.  Yaklaşık Maliyetiniz 2.359.590,89 idi, 2.369.375,09 liradan sözleşmeyi imzaladınız. Vatana, millete, devlet hayırlı uğurlu olsun. Bu ihalenin 5 sayfadan ibaret olan TEKNİK ŞARTNAMESİNİ DAHA ÖNCEDE OKUMUŞ, BAZI UYARILAR YAPMIŞTIM. O yerli olunmadı. Şimdi bu şartname geçerli…  İnşaallah HAK- HUKUK- ADALET kavramı, kendi hazırlamış olduğunuz bu şartname içeriğinde işler.

Bu arada 2013/76852 nolu Güvenlik ihalesini yaptınız. 29.11.2013 günü ise EKMOBİL ÖZEL GÜVENLİ K KORUMA VE EĞİT İM HİZM. LTD ŞTİ ile sözleşme imzaladınız. 14.565.424,49 TRY bedelli, 01.01.2014 - 31.12.2015 tarihleri için geçerli. Bu ihale ile ilgili 10.09.2013, tarihinde 2013/28762 evrak kaydı ile işleme alınan 2013/063 KİK kurul kararı ile düzeltici işlem yapılması istenmişti. Ne gibi bir düzeltici işlem gerçekleştirdiniz bunu kamu oyu ile paylaşmanızda kamu yararı vardır. Şimdi her iki ihalenin TEKNİK ŞARTNAMELERİNİ İNCELİYORUM. Ocak 2014 ten itibaren uygulamayı birlikte göreceğiz. İnşallah hayırlara vesile olur.

Bu arada 14.12.2013 günü  yayınladığımız “Hastane yemeklerini CİDDİ kontrol eden var mı?” başlıklı yazımızı, VALİLİK Makamı çıkış alıp, üzerine bir üst yazı ekleyip KHB Genel Sekreterliğine göndermiş. Orası da sözde bizim yazmış olduğumuz yazıyı çok iyi okumuş (!) ve bize bilgilendirme yazısı göndermiş. HER ŞEY DÖRT DÖRTLÜK VE TİTİZLİKLE YAPILIYOR –MUŞ… Biz subjektif yazılar yazıyor-mu-şuz…  

Lütfen okuyucularım biz bir önceki yazımızda neler yazmışız diye üstte tarihini verdiğimiz yazımızı okusunlar. Bu arada Bu ihale 2014- 2015 yılları için yeniden yapıldı ve Ocak ayında mevcut ihalenin teknik ve idari şartnamesi hizmete girecek. Onu da çok iyi bir şekilde inceliyorum. Ocak ayı içinde şartnamenin gereklerini yazacağım.