Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Mersin'de yetkililere sesleniyorum!

Mersin’deki sağlık kuruluşlarının sağlıksız görüntüleri acaba sizi hiç mi ilgilendirmiyor?! Bu görüntülerin iyileştirilmesi için ne gibi bir çabanız ve gayretiniz var, doğrusu herkes merak ediyor.

Mersin KHB çatısındaki tüm hastanelerde aynı yemeğin, aynı kalitede, ayni nefasette ve gramajda çıkması gerekiyor. Ama uygulayan, uygulatan ve bu işleri ciddi bir şekilde takip ve kontrol eden yok. Öyle olunca da hastanın ve personelin ne yediği kimsenin umurunda olmuyor. Sesini çıkaranında sesini bir şekilde kısıyorlar.

Temizlik hak getire. Çamaşır yıkama ve ütüleme işi hak getire. MR- Tomo çekimleri hak getire. Hasta MR ve Tomo çektireceğim yâda EMG yaptıracağım diye günlerce beklemek, haftalarca beklemek zorunda kalıyor.  Ve Bu hastaneler bu hali ile KALİTE BELGESİ alıyorlar (!)

Mersin Merkezdeki MDH ve Toros devletin bahçeler panayır gibi. Kafası esen bir büfe, seyyar koymuş satış yapıyor. Hastanenin görüntüsünü bozduğu gibi, haksız kazanç ve rekabet var. Aynı şekilde Toros’un ana giriş hasta kapısının önüne herifler TANTUNİ tezgâhı açmışlar. Hastane bahçesinde, kapı girişinde... Leş gibi bir koku hastanenin içine kadar yayılıyor. Parası olan var, olmayan var, bu ne rezillik ne vurdumduymaz çalışma şekli böyle? Kimse bu işe dur demiyor, diyemiyor! Yine aynı hastanede kapı girişi solunda bir kantin daha konuşlanmış. 

Hastanelerin bahçeleri, kamu malı olan bu alanlar işgal altında ve hastanelerin idarecilerinin bu işler umurunda değil. Acaba niye? Bu bozuk düzen kimin işine geliyor?

Devlet, Toros Devletin hizmet binasını ve hastanesini yeniden inşa etti.

Pırıl pırıl çağdaş ve uygar bir bina yaptılar. Modern ve tertemiz…  5 yıldızlı turistik otel ayarında.  Ama gelin görün ki, zihniyet burayı panayıra, bitpazarına çevirmiş durumunda (!)

Hastane Batı kısmında daha henüz tam faaliyet yok, oraya da seyyar gelmiş konmuş. Girişe hem de. Kimse ses çıkarmıyor. Hayırdır beyler, bu kişiler kimin yakını, kimin tarafından korunup kollanıyorlar? Öyle değilse, bu kirliliğe neden izin veriyorsunuz?

Aynı Şekilde MDH bahçesinde hastane acil önünde kapı girişi dibinde bir seyyar büfe konmuş.  Kim koydu, niye koydu, kim izin verdi, kimin malını kime peşkeş çekiyorlar, soran yok! MDH’nin kuzey kapısı girişine seyyar bir tezgah daha açılmış, simit, su, ayran satıyor. Eski acilin kapı girişine bir seyyar büfe daha oturtulmuş.   Bunları kim neden görmezden geliyor ve ne için müsaade ediyor? Bunlar yasal mı? Bunlar etik mi? Bunlar doğru bir iş mi? Ve resmen görüntü kirliliği, çevre kirliliği oluşturuyorlar. Haksız rekabet ve haksız kazanç ise cabası….

Efendim burasını bizim büfeci (Kantinci) işletiyor, büfeyi kiraya verdik, o ilgileniyor…(!) Siz büfenin (Kantinin) yerini kiraya verdiniz, buraları değil.

Buralar işgal ediliyor ve bu olaya göz yummak görevi kötüye kullanmaya, görevi ihmal etmeye girer. Yokmu bunun hesabını soracak birileri. Bu durum tüm hastaneler için geçerli. KHB Genel sekreteri bu gibi olaylar için bir tamim yayınlasın ve takipçisi olsun. Devlete ait alanlar, hastanenin bahçesi, gözü açık, uyanık olan birilerinin rant kapısı mı?

Projelerinde yok. Ruhsatında yok. Planında yok. Bu binaların içine gecekondu gibi bu seyyar ve prefabrik yerleri kondurmanın anlamı ne?

Ayrıca Toros devlet hastanesi binası daha yeni yapıldı. Girişteki kantinin konuşlandığı yerde tuvalete bakıyorsunuz, yerde mazgal kapağı açık, içini pislik götürüyor. Lavaboda el kurutacak havlu yada makine yok. Sabun yok. Bunun kontrolü yapılmıyor mu? )

Bunu da geçin. MDH koridorunda geziniyorum. Bir bakıyorum bir diş malzemesi satan firma stant kurmuş. Hastanenin içine kurmuş. Orada tanıtım yapıyor, millete diş fırçası ve macun satıyor. Buyurun, bu oldu mu? Orası hastane. Buna kim izin verdi, niye verdi, neden verdi ve neden bu firma günlerce orada satış yaptı?

Bunlar bir kenara, MDH bahçesinde hormonlu büyüme devam ediyor. Milletin otopark olarak kullandığı alanlar teker teker yok edilip, yerlerine hızla gecekondu misali binalar dikiliyor.

Sağlık müdürlüğünün merkezi laboratuar meselesinden sonra şimdi onun arkasına nükleer tıp adı altında bir bina yapıldı. Hızla…  Hastanenin bahçesinin hemen hemen her yerine böyle gecekondu misali yerler yapılıyor. Oto park alanı, bahçe kalmadı. Bu BİNALARA KİM NASIL İZİN VERİYOR, NEYE GÖRE YAPIYORLAR, HARCAMA NEREDEN YAPILIYOR herkes merak ediyor!

Tuvaletler halen berbat halde. Pissuvarlar kaldırılalı aylar oldu, yenisi yapılmadı. İlk görüntü yayınladığımızda (25 Şubat 2014 günü) onarım yapılıyor, ondan öyle diyorlardı, onarım dediklerinden bu yana aylar geçti, halen tuvaletler o yayınladığımız resimdeki gibi. O yazımızın da linkini veriyorum. Çünkü o görüntüleri yeniden burada yayınlamamak için link veriyorum. Değişen tek bir şey yok.  Bu arada yeni tuvalet görüntülerini de yayınlıyorum. Yine kapılarda sigara içenleri yayınlıyorum. Bunlar içinde ebe, hemşire, laborant olması dikkat çekici. Sağlık çalışanı bile vakitli vakitsiz oraya çıkıp sigara içiyor. İzmariti de sağa sola atıyor. 

MDH de yeni yapılan acilin tavanı halen akıyor. Tavan görüntüsü veriyorum.  Bu arada bu hastane ile ilgili 13 Mayıs 2014 günü burada bir yazı daha yayınladım. Yine aynı şekilde hastane zemininde bulunan tuvalet tavanı akıyor onun görüntüsünü veriyorum.  Zemin katta kullanılan tuvalete temizlik araçları asılmış görüntüsünü yayınlıyorum.

MDH’nin kuzey tarafında trafo var. Işıklandırma yetersiz. Korunmuyor. Gece loş ışıkta fuhuş sektörüne hizmet veriyor.  Aynı zamanda orasının dibi bir çöplük haline getirilmiş. Tüm pislik ve moloz oraya boca edilmiş. Günlerdir orada.  Ben bu gün bu yazdıklarımın fotolarını aşağıda yayınlıyorum. Küçültülmüş hallerini yayınlıyorum. Bazıları sigara içerken net bir şekilde rezil olmasınlar diye yayınlamıyorum. Eğer bu resimlerde her şey net ve açık değil derseniz, size burada yayınladığım resimlerin orijinal büyük hallerini e posta ile gönderirim. Allah aşkına düzeltin bu işleri. Yakışmıyor

Bugünlük Bu kadar. Sigara içenlerden görüntü olarak en az 100 kare elimde var. İsteyin sizlere Vereyim. inşaallah düzeltirsiniz.