Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

MUĞLA SAĞLIK'DA NELER OLUYOR?

Watsap hattımıza gelen Muğla ili ile ilğili bir durumu ilgili ve yetkilisine aktarmak üzere bu köşeye alıyoruz. Bakın Sağlık çalışanı neler aktarıyor: Aşağıdaki metin tamamen Sağlık çalışanına ait....

 

"Muğla Menteşe Devlet Hastanesine Usulsüz Atamalar !!!

Menteşe Devlet Hastanemiz geçtiğimiz gün açılışı yapıldı.

Başta Devlet Başkanımıza ve Sağlık Bekamıza sonrada etkili ve yetkili büyüklerimize Muğla insani olarak teşşekür ediyoruz..

Ama İl Sağlık Müdürlüğünde atamadan sorumlu şahsın usulsüz atamaları,11 marttan bu güne geçirmiş olduğumuz (covid 19) sıkıntılı günlerde, biz çalışanların sıkıntısı bir kat daha artırmıştır..

Basta Sağlıktan sorumlu vali yrd.mız ve İl Sağlık Müdürümüzden ivedilikle usulsüzlükleri düzeltmesini talep ediyoruz..

1.) Her şeyden önce şunu belirtmek istiyorum.. Sayın Devlet Başkanımız "Akrabalarınızı işe almayınız" Grup toplantısında belirtmişti..

Ama gel gör ki:Menteşe Devlet Hastanesinin Sağlık Müdürü (yani başhemşiresi) Ula İlçe Belediye Başkanının gelini..

Genç bir bayan.. ilgili bayan hiç idarede başhemşire yardımcılığı yapmışmıdır..

Eğitim Araştırmada idari kadroda çalışmış insanlar var..

Mevzu ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanının açıklaması varken, hangi gerekçe ile bu iş yapıldı..

2.) Atamadan Sorumlu Amire hangi gerekçe ile Muğla veya ilçelerinden başvuran Sağlık personellerine (Doktor, hemşire v.s.) p.d.c. puanı yüksek olanları atamıyorsunuz da, düşük puanlıları atamasını yapıyorsunuz..??

Niçin bu keyfi uygulamayı yapıyorsunuz.. Bazıları çalıştığı kurumda kadro fazlası olduğu halde..

3.) İl Sağlık Müdürlüğünde Personel Atamadan sorumlu Şahısa soruyorum, Devlet Başkanımızın açıklamasına göre 1 Haziran 2020 tarihinde normalleşmeye geçiyoruz. Muğla Eğitim ve Araştırmadan, Ameliyathaneden  10 hemşire aldınız.. Orada 13 ameliyathane odası var..Nasıl normalleşecek..Hemşire eksikliğinde Ameliyat olur mu ? 1 hazirandan itibaren huzursuz ve gergin olacak orası.. Cerrahi prof.lerden ve Anestezi prof.une sormanız gerekmez miydi.. Bu işin sonu ne olacak.. Hiç düşündünüz mü??

4.) Yaptığınız işin en traji komigi ise: Geçtiğimiz gün yeni ataması yapılmış, çiçeği burnunda 5 Anestezi Teknikeri 657/4b/d.m.k tabi personelleri eğitim ve araştırma hastanesinden hangi gerekçe ile yeni açılan Menteşe Devlet Hastanesine aldınız. Halbuki en az 1 veya 2 yıl eğitim ve araştırma hastanesinde Hocalardan, Uzmanlardan tecrübeli Anestezi Teknikerlerinden pratik ve teorik bilgi ve deneyimleri öğrenmeleri daha iyi olmaz mıydı.. Çünkü anestezide bazı hataların geri dönüşümü olmuyor.. Şimdiden bu isin sorumlusu sizsiniz..

5.) Personel Atama Sorumlusu sizin yaptığınıza İngilizcede "error" yani hata denir..

6.) 11 Mart 2020 den Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Başta Acil Servis Özellikle Birdal ve Ethem Hocalar ve acil servis ekibi, yoğun bakim ekibi Ameliyathane Sorumlu Hocası ve Ameliyathane çalışanları Covid ekiplerine başarılı çalışmalarından dolayı, bu herkesin alkışladığı bugünlerde cezalandırmayın.. Muğla Valiliğinden ve İl Sağlık Müdürlüğünden takdirname verilmesi gerekir.

7.) "Çok çalışmakla, mareşal olunmuyor " sözü hem çalışanlarımıza hem de İki Mareşalimiz ucu dokunmaktadır... Sayın Gazeteci haber yapmanızı temenni ederim.. Muğla Menteşeden selamlar.."

 

Evet, sevgili, değerli yönetici ve idarecilerimiz bu adı bizde saklı sağlık çalışanının serzenişlerini inşallah dikkate alırsınız...

 

www.haberanaliz.net

HERKESİN CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Gönderin yayınlayalım. (Ancak cevabı yazıda, haberde adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız)

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRESİ

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 

Cevaplarınız hiç bekletilmeden yayınlanacaktır.