Mustafa GÖKTAŞ

Mustafa GÖKTAŞ

Mail: mustafagoktas006@gmail.com

SİYASİ AHLAKI OTURTUN

Ülkemizin çektiği sıkıntının en büyük sebebi, SİYASİ AHLAKSIZLIĞIN zirve yapması sıkıntısıdır.

Siyaseti düzeltirseniz, kısacası, siyasi partiler kanununu tam demokratik hale getirirseniz, siyaseti yapacak olanları en ince ayrıntısına kadar denetimden geçirirseniz, ahbap çavuş ilişkileri ile aday belirlemeyip, halkın önüne çıkıp, partinize kayıtlı gerçek üyelerin verdiği oylar ile adaylarınızı belirlerseniz çok şeyleri değiştirirsiniz.

İlkeli siyaset, ahlaklı ve faziletli siyaset, namuslu siyasetin önünü açarsanız, önüne gelen siyasetin içine dalıp, memleketin kaderi ile oynamaya kalkmaz.

Bu siyasi ahlak yasası ve etik yasası diye adlandırılan ve zaman zaman dile getirilen hatta bir kısım partilerce gündeme oturtulan husus, ne hikmet ise, bir türlü hayata geçmiyor.

Dün yok dediğine, yâda çok ağır cümleler kurarak eleştiriler yaptığı hususlarda, bir bakıyorsunuz bu gün evet demiş ve yandan çarklı bir hal almış…

Hesap soracağım diye gelir, hesap sormayı bırakın, yapılan yolsuzluk ve usulsüzlüklere kendinden önce kalındığı yerden devam eder, hem de daha da abartılı şekilde…

Bizdeki siyaset kurumu bu yüzden çökmüş durumda. Halk siyasetçiye güvenmiyor. O yüzden bazı şeyler düzelmiyor.

Parti tüzükleri tam demokratik hale gelmeli. Lider eleştirilmeli, liderin yanlışları suratına söylenebilmeli, parti içindeki yanlış gidişat eleştirilmeli ve ortaya konulmalı ki, doğru olanı millet görsün.

Hangi parti olursa olsun, lidere karşı laf söyleyemezsiniz, parti içindeki sıkıntıları dile getiremezsiniz, yaparsanız parti suçu işlemiş olur, disipline gönderilir ihraç edilirsiniz.

Böyle bir sistem olur mu?

Ülkemizdeki siyasi partilerin tamamının tüzükleri birbirine benzer ve ufak tefek ayrılıkları mevcut.

O tüzükler ve tepede de siyasi partiler yasasının kadüklüğü yüzünden HALKIN ÇIKARLARI korunamamakta.

Yargı reformu yapılıyor, mecliste çalışmalar sürüyor, TBMM de bulunan tüm siyasi partiler el ele versinler SİYASETTE KALİTEYİ OTURMAK İÇİN siyasi etik ve ahlak yasasını bir an evvel çıkarsınlar ve ayrıca siyasi partiler yasası ile partilerin tüzüklerini tam demokratik hale getirsinler.

Ellere ver TALKINI, kendin götür SALKIMI işinden vazgeçsinler.