Basın kartı mağduriyeti artık Bitsin!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Basın kartı mağduriyeti artık Bitsin!
Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Uzun süren basın kartı yenileme işlemleri ile mağduriyete uğrayanların haksız yere uğradıkları hukuksuz işlemlerin son bulması gerek” dedi.

İSTANBUL- Uzun süredir Gazetecilik mesleğini yapanların BASIN KARTI mağduriyetlerinin sürdüğünü ve bu işin keyfi hale getirildiğinin altını çizen Mustafa Göktaş, “Bu keyfiyeti yapanlar, uygulayanlar, hukuksuz davrananlar hakkında memur ve sıralı amirler için adli ve idari işlem başlatılmalıdır” dedi.

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “yurt geneli oldukça çok yakınma alıyoruz. Basın kartını yenileyeceğiz diye başvuru yaptıran ve sonrasında sarı basın kartını turkuaz renkle değiştirmeyip, değerlendirme aşamasında, değerlendiriyoruz diyerek, 1 yıl 2 yılı bulan süre içinde kart yenilemesi yapmayan İleşitişim Başkanlığı, bir yandan yaratılan hak mağduriyetini görmezden gelmekte, diğer taraftan kartı yenilenmeyerek bir kısım haklardan yoksun kalan basın emekçilerine yansıyan itibar suikastini de görmezden gelmektedir. Haklarında soruşturma, kovuşturma var denerek, yada kolluk kuvvetlerinin istihbarati yazılarına dayanarak, haklarında hiçbir mahkeme hükmü bulunmayan gazetecilerin basın kartlarının yenilenip gönderilmemesi  hukuksuz ve usulsüz işlemdir. Bu konuda ihmali olan, keyfi davranan, memur ve sıralı amirler hakkındı adli idari işlem yapılması gerekir. Aralarında sürekli basın kartı sahibi olan Gazetecilerin bile kartları yıllardır yenilenip gönderilmemektedir. Bu keyfiyete son verilmeli, Haklarında, basın kartlarının iptalini gerektirecek, yada yenilenmesini engelleyecek, kesinleşmiş mahkumiyet kararı olmayan Gazetecilerin, Basın emekçilerinin mağduriyeti bir an evvel giderilmelidir” dedi.


Basının ilan ve kart mağduriyeti bitmeliÖnceki Haber

Basının ilan ve kart mağduriyeti bitmeli

MERSİN DEMOKRAT PARTİ TİYATROSUSonraki Haber

MERSİN DEMOKRAT PARTİ TİYATROSU

Başka haber bulunmuyor!