DOKTOR AHMET ÖLDÜĞÜ İLE KALDI SORUMLULAR HALEN GÖREVDE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOKTOR AHMET ÖLDÜĞÜ İLE KALDI SORUMLULAR HALEN GÖREVDE
Mersin Mezitli ilçesinde görevi başında hunharca katledilen Dr. Ahmet Dikmen olayında mahkemeye yeni belgeler ulaştı. Rahmetli Doktora sen sorumlu hekimsin diyenler KKTC den döndükten sonra görevlendirme yazısını aylarca yazmamışlar, öldüğü gün sonrası kaymakamlığa olura göndermişler, orası da onaylamamış. Aylardır ihmali ve kastı olanlar ortaya çıksın diye yayın yapıyoruz, yetkili makamlarda oturanların SİYASİ baskı yüzünden sesi çıkmıyor.

Mersin Mezitli ilçe sağlık müdürlüğü göçmen sağlığı merkezinde görevi başında öldürülen rahmetli Doktor Ahmet Dikmen’in ardından olayların gerçek yüzü bir bir ortaya çıkıyor.

Mersin 3.Ağır Ceza mahkemesi 2022/150 esas sayıda görülen dosyada sanık H.Ç hakkında tamamlanmayan yazılar istenirken, il sağlık müdürlüğüne eksik muhaberat yaptıkları için tekit yazıldı.

Bu arada Mahkemeye ulaşan belgelerde ilginç bir ayrıntı göze çarptı ve ortaya çıktı. Gelen müfettişlerin yanıltılması bir yana, adil yargılamanın seyrine gölge düşürecek şekilde mahkemeyi yanıltıcı yazılar yazıldığı ortaya çıktı.

İlçe Sağlık Müdürlüğünden gönderilen 2 sayfalık yazıda, 6 sayfalık Eklerinde detaylar göze batıyor.

Gönderilen yazının son ikinci sayfasında rahmetli Dr. Dikmen’in olay anında sorumlu hekim onayı olmadığı, öldükten sonra alelacele bir yazı yazılarak kaymakamlığa sunulduğu ve o yazınında onaydan çıkmadığı anlaşılıyor.

Diğer taraftan bu yazının EBYS denilen sisteme de, ilgililerin kusur ve kabahatini ortadan kaldırmak için sonradan girildiği loğ kayıtlarından anlaşılacağı belirtiliyor.

Mahkemede çok sayıda tanığın, “bizim sorumlu hekimimiz Ahmet Dikmen’di” demesi, olayı yürüten polis soruşturmasında da çalışanların aynı beyanlarda bulunması, ancak idarecilerin resmi iş ve işlemleri hafiften alması keyfi davranmaları sebebiyle, Rahmetli Dikmen katledilmiş olduğu ortaya çıktı.

Olayı yerelde muhakkik olarak inceleyen 2 isim ise (A.K – L.Ö) baştan savma raporlar ile olayı kapattıkları, tespiti mümkün olan işleri bile tespit etmeden dosyayı kapattıkları anlaşıldı.  

Diğer taraftan Gelen Bakanlık müfettişinde bu her iki muhakkikin raporunu da görüp okumasına rağmen olayı titizlikle araştırmadığı, şikâyetçilerin dilekçelerinde adları geçen tanık ve isimleri dinlemediği ortaya çıktı. Mahkeme olayların bu boyutunu da resmi yazı ile istedi.

Öte taraftan ailenin avukatı ünlü hukukçu Erşan Sarı ve Mersin’li Avukat Hasan Canacankatan ayrı ayrı suç duyurusunda bulundular. 2022/65226 sayılı soruşturma dosyasından sonra 2022/32243 sayılı soruşturma da açılıp bazı konular ise birleştirildi.Bu arada ANKARA cumhuriyet Başsavcılığıda ayrıca soruşturma yapıyor. 

Şikâyetçilerin Avukatı olan Av. Erşan Sarı’nın yaptığı suç duyurusuna, valilik il idare kurulu sadece Dr. AYŞE YAVŞOĞLU’na izin verince, Savcı da, verilen izni yeterli görmeyip, karara itiraz etti, avukatta. Şu an o dosya Bölge idarede. Bugün yarın gelir. Ancak mahkemeye ve yargıya etki etmeye çalışan siyasilerin baskılarının olduğu bildiriliyor.  

Bu arada gerek mahkemede gerekse poliste ifade verdikten sonra, görev yerleri değişen, sık sık geçici görev verilerek yıldırma politikası uygulanan bir kısım personel ise ne yapacağını şaşırmış durumda.

Mersin Valiliğinin, Mezitli ilçede (Sağlık) yapılan geçici görevlendirmeleri çok sıkı incelemesini, burada haksızlık ve usulsüzlüğe geçit verilmemesi isteniyor.

GÖREVİ BAŞINDA HUNHARCA ÖLDÜRÜLEN RAHMETLİ ŞEHİT DOKTOR AHMET DİKMEN (YUKARIDA)

ÖLDÜREN DOKTOR.H.Ç (AŞAĞIDA)

ÖLDÜRÜLEN DOKTORUN ANNESİ (AŞAĞIDA)

BU KONUDA DAHA ÖNCEKİ HABERLERİN LİNKLERİ

https://www.haberanaliz.net/haber/oldurulen-doktor-olayinda-aci-gercekler-ortaya-cikiyor-16597

https://www.haberanaliz.net/haber/mersinde-oldurulen-doktor-olayinda-ikinci-celse-yapildi-16964


FATMA ŞAHİN’İ GÖRENLER VAHAP SEÇER’İ GÖRMEDİLER...Önceki Haber

FATMA ŞAHİN’İ GÖRENLER VAHAP SEÇER’İ GÖR...

MERSİN GENÇLİK SPOR’UN İŞLERİ, SIRITIYOR DİŞLERİ -2-Sonraki Haber

MERSİN GENÇLİK SPOR’UN İŞLERİ, SIRITIYOR...

Başka haber bulunmuyor!