Gazeteciler Eylül'ü adliyelerde geçirdi: 55 gazeteci hakim karşısına çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazeteciler Eylül'ü adliyelerde geçirdi: 55 gazeteci hakim karşısına çıktı
CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş: "Gazetecilere yönelik baskılar Eylül ayında da hız kesmedi. Medya mensupları mesailerinin büyük bölümünü adliyelerde geçirdi."

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP iktidarı sorunlara çözüm üretemedikçe, gerçekleri yazan medya kuruluşlarına baskıyı artırıyor" dedi.

Düzenli olarak yayınladığı "Medyadaki Hak İhlalleri Raporu"nun Eylül ayı verilerini kamuoyuyla paylaşan Barış Yarkadaş, "Gazeteciler sabahları çalıştıkları kurum yerine adliyeye ifade vermeye gidiyor" diye konuştu. 

"HALK TV VE TELE 1 HUKUKSUZCA KAPATILDI"

Raporunu RTÜK tarafından 5 gün süreyle kapatılan HALK TV ve TELE 1 emekçilerine ithaf eden Yarkadaş, "RTÜK, iktidarın bir sopası haline geldi. O sopa, yanlışa 'yanlış' diyenlerin kafasına iniyor. Ne hukuk kaldı ne de adalet" tepkisini gösterdi. 

"HAKİMLER HABERLERİ KEYFİ OLARAK ENGELLİYOR"

"Gazeteciler mesailerinin büyük bölümünü adliyede geçiriyor" diyen Yarkadaş, "Kimi zaman adliyeye gitmelerine de gerek kalmıyor. Çünkü internette yayımlanan haberler Sulh Ceza Hakimlikleri tarafından keyfi olarak erişime kapatılıyor. Ve biz artık bunun istatiğini bile tutamaz hale geldik. Çünkü yüzlerce haber, düğmeye basılarak aynı anda engelleniyor. Ve bu uygulama Eylül'de zirve yaptı" sözlerini dile getirdi. 

KARA TABLO

Yarkadaş, Eylül'de yaşanan hak ihlallerini ise şöyle sıraladı:

"2 gazeteci tutuklandı, 3 gazeteci gözaltına alındı, 1 yazar gözaltına alındı. 

55 gazeteci hakim karşısına çıktı, 

9 gazeteci 39 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası aldı, 4 gazeteci ifade verdi.

2 gazeteci hakkında soruşturma başlatıldı, 1 gazeteci tehdit edildi.

2 televizyon kanalının yayınları 5 gün süreyle durduruldu. 4 televizyon kanalına program durdurma ve para cezası verildi. 

7 gazeteciye verilen cezalar istinaf mahkemesi tarafından onandı, 1 gazeteciye 20 bin lira para cezası verildi.

1 internet sitesine erişim engeli getirildi, 1 gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Onlarca habere erişim engeli getirildi."


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!