GENEL BAŞKAN MUSTAFA GÖKTAŞ, ET- ELEKTRİK- ZAMLARINA VERYANSIN ETTİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GENEL BAŞKAN MUSTAFA GÖKTAŞ, ET- ELEKTRİK- ZAMLARINA VERYANSIN ETTİ
GENEL BAŞKAN MUSTAFA GÖKTAŞ, ET- ELEKTRİK- ZAMLARINA VERYANSIN ETTİ

ÇETKODER : “ZAMDAN GAMDAN BAŞKA BİR ŞEY GÖRMÜYORUZ”

Kısa adı ÇETKODER olan yurt geneli örgütlü bulunan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “hayatımız zamla geçiyor. Ama bu zamlar, yaşamımızın iyileşmesi yönünde değil. Gam’a dönüşüyor.  Çileye dönüşüyor. Yaşama , öl deniliyor” diyerek et ve et ürünlere ile elektiriğe gelen zamlara veryansın etti.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ BU ZULÜM REVA MI?

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ Bu ülkede gün geçmiyor ki sabah kalktığımızda yeni bir zam ile uyanmayalım. Zam artık bizim kaderimiz oldu. Önceki gün elektriğe yüzde 25 civarı zam geldi. Ardından dün et ve et ürünlerini, kırmızı et ve tavuk fiyatlarına zam geldi. Yüzde 18 -25 arası zamlar. Kurban bayramı öncesi yaşanan bu zamlar neyin nesi?” dedi.

TEMEL İHTİYAÇ MADDELERİ VE YAŞAMSAL İHTİYAÇLARA BU ZAMLAR ACIMASIZLIKTIR

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Markete, alış verişe gidiyorsunuz, her ay her şeyin üzerine yüzde 15-25 arası zam binmiş halde. Ayçiçek yağı, şeker başta olmak üzere, makarnası, bulguru, her şeyi otomatik zamma bindirmişler. Bu halk ne yapsın? Asgari ücretlinin maaşında mı gelişme oldu, SSK- BAĞKUR emeklileri başta olmak üzere emeklilerin maaşlarında mı gelişme oldu,Kadrolu işçinin, sözleşmelinin maaşlarında mı gelişme oldu? Hangi iyileştirme zammı yaptınız da, yiyecek, içecek, yaşamın temel ihtiyaçları olan, elektrik, et ve et ürünleri, tavuk, ayçiçek yağı, şeker, makarna, bulgur gibi ihtiyaçlara yüzde 18- 25 arası zam geliyor? Yazık günah yahu! Bu millet devlete olan sevgisi, vatana olan bağlılığı yüzünden ağzını açmıyor. Açmadıkça da birileri, vatandaşın durumu çok iyi, hiç sesi çıkmıyor diyerek,  sürekli zam üstüne zam veriyor” dedi.

HALKI “KAZ” GÖRENLER, KAZ’IN YOLUNACAK TÜYÜ KALMADI

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Çalışana, emekliye, esnafa, çiftçiye, üreticiye kaşıkla veriyorsunuz, kepçe ile geri alıyorsunuz. Bu adaletsiz uygulamalara son veriniz. Keyfi olarak zam verenlerin tepesine bininiz. Halkı soydurmayınız. Halkı yolunacak kaz gibi görenlere dur deyiniz. Çünkü bu kazın yolunacak tüyü kalmadı. Bir avuç şaşa ve debdebe içinde yaşayan kesime bakıp, tüm halkın durumunun çok iyi olduğunu sananlar, büyük yanılgı içindeler. Millet perişan. Aç ve açıkta. Yokluk almış başını gidiyor. Bu sosyal yaşam içinde de kötülükler, ahlaksızlıklar artıyor. Toplumsal barış bozuluyor. Toplumsal mutabakat ve barış adına hakkaniyetli, adaletli uygulamaların hayata geçmesi elzemdir. Zamları durdurunuz” dedi.


Yeni Basın Kartı Yönetmeliği de davalıkÖnceki Haber

Yeni Basın Kartı Yönetmeliği de davalık

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!