GÖKTAŞ, AKARYAKIT ZAMMINI KEFENLE PROTESTO ETTİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÖKTAŞ, AKARYAKIT ZAMMINI KEFENLE PROTESTO ETTİ
ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ (ÇETKODER)’İN AKARYAKIT’A GELEN SON ZAMLARDAN SONRA AÇIKLAMASI VE PROTESTOLU EYLEMİ

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) akaryakıta ard arda gelen zamlar sonrası bir kez daha yetkili ve ilgilileri vicdan ve merhamete çağırıp, bir gurup dernek mensubu ile kefeni giyip sokağa çıktılar ve olayı protesto ettiklerini açıkladılar.

“Vicdan merhamet kalmamış”

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş akaryakıta ardı ardına açıklanan zammı vicdansız ve merhametsizce olduğunu, Türk milletine reva görülen bu uygulamanın artık son bulmasını gerektiğinin altını çizerek dernek ana bina önünde bir gurup tüketici ile beraber olayı kınayıp, protesto ederek kefen giydiler.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Göktaş, “Ne söylersek söyleyelim, ne şekilde tavır alırsak alalım, değişen bir şey olmuyor. Böyle bir uygulama adil değil, vicdan ve merhamet ölçülerine de sığmıyor. Gün aşırı benzine, motorine zam açıklanıyor. Biz Tüketiciler pahalı akaryakıt tüketmekten bıktık. Akaryakıtta indirimi beklerken indirim yerine bindirim uygulanıyor. Ha bire zam.. Tüketiciye olumlu yansıyan hiçbir şey yok” dedi.

TÜKETİCİNİN DELİNECEK CEBİ, YOLUNACAK TÜYÜ KALMADI

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Göktaş, “EPDK halkın yanında mı, yoksa akaryakıt şirketlerinin yanında mı? Ne yapmaya çalışıyorlar. Bir bakıyorsunuz ardı ardına akaryakıt ürünlerine zam geliyor. Geçtiğimiz hafta ve bu gün basına yansıyan zam haberlerine bakınız. Olacak iş değil. Vatandaş artık arabasına binemez hale geldi. İş çevreleri aşırı fiyattan dolayı iş üretemez duruma düştü. Benzin, kırsal motorin, normal motorin derken canımız çıkıyor.  Yapılan zamlar milletimizin cebini delmekten öteye gitmemekte. Ama unutulan bir şey var. Aziz milletin artık delinecek cebi kalmadı. Cep deline deline kocaman bir oyuk oldu. Yama mama da tutmuyor. Ama onlar bunu görmek istemiyor. İşlerine gelmiyor. Çünkü Onların pantolonunda zaten cep yok (!) Onlar o makama gelirken onlara özel pantolon dikilmiş. Cepsiz. Para harcamasınlar. Para taşımasınlar diye. Onun için halkın durumunu bilmezler. Bu halk ekonomik çöküşü her alanda yaşıyor. Cebinde evine alacak ekmeğin parası kalmadı. Millet aracına binemiyor. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz?” dedi.

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARINDA İNDİRİME GİDİLMELİDİR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Göktaş, “ülkemizdeki tüketilen benzin ve motorin fiyatları, kısacası akaryakıt fiyatları dünyanın hiçbir yerinde bu kadar pahalı değil. İçindeki vergilen canımızı yakıyor. Artık bu dolaylı vergilerden bir vazgeçsinler. Verginin vergisi olur mu? Günah bu insanlara. Fahiş fiyat uygulaması son bulmalı. Bu alanda denetim artmalı. Vatandaş benzini, motorini, lLPG’yi daha ucuza kullanmalı. Yıllardır sıkıntı çekiyoruz. Artık yeter. Tüketici ucuz mazotu, benzini ve LPG yi artık almalı, kullanmalıdır. Zamlar durmalı ve fiyatlar geri çekilmelidir” dedi.

DENETİM ARTSIN, KONTROL HER AŞAMADA YAPILSIN?

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Göktaş, “Akaryakıt olayında hükümetimiz daha sıkı tedbir almalı, denetimi arttırmalı, ana dağıtıcılar elden geçmeli, hesap ve kitapları didik didik edilip maliye tarafından incelenmeli, diğer kurum ve kuruluşlar tarafından yaptırımlar uygulamalı, akaryakıt bayileri çok sıkı teftiş edilmeli ve tüketicinin sırtında olanlar indirilmeli. Hükümet bunu yapmalı ve ciddi takip etmeli, kamuoyu desteği için biz hazırız. Tüketicinin yararına olacak her husus da yardım ve desteğe hazırız” dedi.

BU İŞ KOKTU, ARTIK KABAK TADI VERDİ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Göktaş, “akaryakıt işini yıllardır sürekli gündeme taşıdık ve eylem yaptık, protesto ettik, yurt geneli çalışmalar yaptık. Ne yaptıysak doğru dürüst bir netice alamadık. Şimdi YETKİLİLERİN takındığı tavır ortada… Bu fiyatların aşağı çekilmesi lazım… Yapılan konuşma, beyanat ve söylemler yanıltıcı. Bu işi düzeltsinler. Daha ne bekliyorlar? İş koktu. Çare arıyoruz beyler! Çare bulun. Tüketici zorda ve darda” dedi.

PROTESTO DÖVİZİ HAZIRLADILAR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Göktaş, “Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezince Geçen yıl Mayıs ayı içinde başlatılan akaryakıtta “Dünyanın en pahalı akaryakıtını Türkiye kullanıyor” afişli ve dövizli eylemi yeniden başlatıyoruz. Dernek tarafından ücretsiz olarak dağıtımı yapılan afiş ve dövizler vatandaşa verilecektir. İsteyen Aracının camına assın demokratik tepkisini böyle ortaya koysun” dedi.

DÜNYANIN EN PAHALI AKARYAKITI BİZDE

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Göktaş, “Daha önceleri yaptığım açıklamalarda da belirttim. Dünyanın en pahalı yakıtını bizim millet tüketiyor” İMF raporlarında bile dünyanın en pahalı benzinini ve akaryakıtını bizim ülkemizce kullanılıyor. Diğer ülkeler ile aramızda 219 kat fark var. Rafineri çıkışından sonra verginin vergisi alınarak fiyatlar kabarıyor. KDV, ÖTV, kırk çeşit vergi işin içine girince canımız çıkıyor. Ama kimsenin umurunda değil. Tüketici bitti. Zar zor aldığı evinin önüne çektiği arabasını kullanamaz hale geldi. Araçlar kapı önünde kullanılmamaktan dolayı hurdaya dönüyor. Olacak iş değilAllahtan korkun yahu!” dedi.

PAHALI AKARYAKITI TÜKETMEK KADERİMİZ Mİ?

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Göktaş, “Ülkemizdeki Akaryakıt dağıtım şirketleri kâr marjını düşürmeye yanaşmıyorlar. Devlet ise sattığı benzin ve motorine yüklediği ÖTV'den bir de KDV kesiyor. Yani bize sunulan AKARYAKITTA verginin bile vergisi alınıyor. Hazinenin gelirinin yüzde 80’ini dolaylı vergi dediğimiz bu türden vergiler oluşturuyor. Türkiye'de Ham petrol fiyatlarındaki artışa yüksek vergi ve kâr marjları da eklenince Türkiye, en pahalı akaryakıt tüketen ülke haline geldi.  Vergi ve kâr marjlarında yapılacak fedakârlıkla vatandaşların rahatlatılması lazım. Akaryakıt fiyatlarında en önemli unsur vergiler. İç pazarda benzin için ödenen paranın yaklaşık yüzde 60'ı vergi olarak devlete gidiyor. Sürekli artan petrol fiyatlarından vatandaşı korumak için çözüm olarak vergi ve dağıtım şirketlerinin kâr marjlarını düşürmesi gerek. Bu olayda ise ilk adım dağıtım şirketlerinin kâr marjlarını biraz düşürmesidir. Kesinlikle devlet de vergi oranlarını indirmelidir. Bu kaldırılsın çok ciddi manada bir iyileşme olacaktır. Bunun yanı sıra, Bizimkiler pompa fiyatlarında dağıtım ve bayi payları sabit hale getirilmeliler. Tüketiciyi düşünüyorlarsa bunu yapmalıdırlar” dedi.

PROTESTO VE KINAMA HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Göktaş,  “Kendi imkânlarımızla hazırlattığımız afiş ve minik dövizleri ücretsiz olarak tüketici vatandaşlarımıza dağıtacağız. Vatandaşlarımız araçlarına içeriden camdan gözükecek şekilde assınlar. Olaylara artık tepkisiz kalmayalım. Demokratik tepkimizi gösterelim. Hak ve hukukumuzu çiğnetmeyelim. Tüketiciyi yolunacak kaz gibi görmekten vazgeçsinler. Tüm vatandaşlara sesleniyorum. Bizim yetişemediğimiz yerde, hiçbir şey bilmiyorlarsa bizim afişin düz olanını bilgisayarda yazıp yazıcıdan çıkış alıp araçlarına asıp öyle kullansınlar. Bu demokratik tepkimizi uygarca ortaya koyalım. Afiş ve dövizlerimizde “Dünyanın en pahalı yakıtını tüketiyorum ve beni bu duruma düşürenleri kınıyorum” yazmakta” dedi.

MİLLET İLE ALAY EDER GİBİ ZAM YAPMAKTAN VAZ GEÇİN

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Göktaş, “Benzin fiyatları ve akaryakıt vergisinde Türkiye’yi, Norveç, İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa gibi Avrupa ülkeleri izliyor. ABD’de ise benzinin galonu yaklaşık 2,3 dolara satılırken, bunun 30 sent’lik bölümünü vergi oluşturuyor. Dünyanın en ucuz akaryakıtının satıldığı petrol üreticisi Venezuela’da ise bir galon benzinin fiyatı sadece 50 sent. Ama bizde durum çok farklı. Yazık günah ya. Bu kadar mezalim olmaz. Halka bu kadar eziyet reva görülmez. Biz bunları hak etmiyoruz. Bizim insanımıza yazık değil mi? Artan benzin fiyatları aile bütçelerini zorluyor. Perişan ediyor. Ha, siz araba kullanmayın bisiklet kullanın diyor ve onun için bunu yapıyorsanız, ayıp oluyor. Yüz binlerce araba trafikte ve bunlar milli servet. Millet ile alay etmekten vazgeçin” dedi.


MUSTAFA GÖKTAŞ’TAN HALKA ÜCRETSİZ KİTAPLAR DEVAM EDİYORÖnceki Haber

MUSTAFA GÖKTAŞ’TAN HALKA ÜCRETSİZ KİTAPL...

Mersin DYP’nin Da Vinci şifresiSonraki Haber

Mersin DYP’nin Da Vinci şifresi

Başka haber bulunmuyor!