Mersin’de yoğun bakımlar doldu: Günlük can kaybı 20-25 arası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin’de yoğun bakımlar doldu: Günlük can kaybı 20-25 arası
Mersin’de günlük vaka sayısının 700’ü aştığı ve yoğun bakım ünitelerinin yüzde yüze ulaştığını belirten SES Şube Eşbaşkanı Dr. Zeki Sinan Doğan, kentte günlük 20-25 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi Eşbaşkanı Dr. Zeki Sinan Doğan, kentte günlük koronavirüs (Kovid-19) pozitif sayısının 700’ün üzerinde olduğunu bu sayının önceki ayların iki katı olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığı’nın aksine hasta ve vaka ayırımını yapmadıklarını belirten Doğan, “Edindiğimiz sayılar sendikamızın örgütlüğü olduğu yerlerden gelen bilgilerle oluşturuldu. 700’den daha da fazladır. Mersin Şehir Hastanesi’nde günde 8 kişinin yaşamını yitirdiğini biliyoruz. Mersin’de 5-6 büyük hastane var. Günlük ortalama 20-25 kişi arasında insanın öldüğün tahmin ediyoruz” dedi.

‘YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 100’

Doğan, Mersin’de pandemi tedavisi yapan hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde yüzde 100 doluluğa ulaşıldığını ifade etti. Doğan, “Hatta durum öyle kötü ki bazı günlerde durumu birazcık iyileşen hastayı çıkartıp yerine daha kötüsünü koymak zorunda kalıyorlar. Geçen ay içerisinde Mersin merkezde yer olmadığı için hastalar Erdemli Devlet Hastanesine sevk edildi” diye aktardı.

‘ALINDAN TEDBİRLER GÖRÜNTÜDEN İBARET’

Hükümetin geçici tedbirlere başvurmasının hasta sayısının artmasına neden olduğunu ifade eden Doğan, sorunların kısmı çözümü için en az 14 gün süreyle kapanmaya gidilmesi gerektiğini söyledi. Saat 20.00-10.00 arasında alınan sokağa çıkma yasağına eleştiriler getiren Doğan,  “Hükümetin yeni kararları ‘tedbir alıyoruz’ görüntüsü içinde olmak için yapılan bir adımdır. Bu yasaklar komşu ziyaretlerini doğuruyor. Yani kalabalıkları evlere yerleştirdiler. Bu da bulaşı artıracak. Yasaklar yapılacaksa tam yapılmalı. Uzun süreli yapılmalı ve insanların asgari geçimleri sağlamalı. 3-5 gün yapmakla olmaz. Alınan son tedbirler hiç düşünülmeden alınan kararlardır. Attıkları adımların getireceği sorunları bilmeden korku ve aceleyle çıkarılan bir genelgedir” şeklinde konuştu.

‘60 MİLYON DOZA İHTİYAÇ VAR’

Gündeme gelen aşı haberlerine ilişkin de Doğan, şunları söyledi: “Riskli kabul ettiğimiz 65 yaş üstü, diyabetik, hipertansiyon, kalp ve kanser hastaları toplam 30 milyonu buluyor. Eğer aşı iki doz olarak kullanılacaksa bu 60 milyon doz eder. Yöneticilerin bunu acil olarak temin etmesi gerekir. Yapılan açıklamalara göre 10 milyon doz aşının alınacağı söyleniliyor. İhtiyaç olana sayının altıda birine tekabül ediyor. Getirilen aşı sayısına göre bunları kullanacak olan kim? Şunu çok iyi biliyoruz ki belli çevrelere bu aşı gidecek. PCR testini kimileri ayda 8 kere yaparken bazı insanlar bu testi hiç yaptıramıyordu. Hastanelerde kuyruk oluşuyordu. Aşının da bundan farklı olacağını sanmıyorum.”

HABER VE KAYNAK:https://ozgurmanset.net/mersinde-yogun-bakimlar-doldu-gunluk-can-kaybi-20-25-arasi/

 

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 


Toros Devlet Hastanesi STERİLİZASYON BİLMECESIÖnceki Haber

Toros Devlet Hastanesi STERİLİZASYON BİL...

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!