MERSİNLİ KURUCU DEMOKRATLAR HAREKETE GEÇTİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİNLİ KURUCU DEMOKRATLAR HAREKETE GEÇTİ
Mersin Demokrat Partinin emektarı olan kurucu partililer yaşanan hukuksuzlukları ve yasal olmayan işlere karşı tavır aldılar. Eğer MERSİNDE il ve ilçelerde iş başına getirilenler partili ise, biz değiliz diyerek kazan kaldıran kurucuların 158 kişisi dün istifasını toplu olarak imzalayıp, ptt ile genel merkeze gönderdiler.

ANKARA- Mersin Demokrat Parti (eski DYP ve ANAP birleşmesi ile bir araya gelen) kurucu üyeleri artık yeter dediler. Haber sitemizin duyurduğu aşağı linkteki haberden sonra, partililer isyan ettiler. YENİŞEHİR İLÇESİ BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU. İlgili Haberin linki: https://www.haberanaliz.net/haber/bu-yanlis-ise-dur-diyecek-kimse-yok-mu-13647

Kurucu partililer, “Delege seçiliyor haberimiz olmuyor. Seçim yapıyorlar, kimseye çaktırmadan yapıp, itiraz süresini geçirdikten sonra oldu bitti diyorlar. Böyle demokrasimi olur? Yenişehir ilçesinde seçilmesi gereken il delege sayısı 19 iken masa başında 43 sayısına çıkarmışlar ve akrabalarını, yanlarında çalışan işçileri listelere yazıp, uyduruk bir seçim yapmışlar. Partiyi, iyi partiyi dinamitleyen, içini oyan, kumpaslar kuran, mhp den dışlanan atılan isimlerle doldurdular. DYP- ANAP çizgisinden gelen Demokrat partili bir tek isim ne yönetimlerde, nede delegasyonda var. Durumu genel başkana, Genel başkan yarndımcısına iletiyoruz, o yerli olmuyorlar. Herkes günü kurtarma derdinde” dediler.

YENİŞEHİR SEÇİMLERİNE RESMİ İTİRAZ YAPILDI

Partinin kurucularından olan önceki dönem il yönetim kurulu üyeside olan Ahmet Ünsal, “ben yenişehirdeki usulsüzlüğü, hukuk tanımazlığı öğrenir öğrenmez dilekçemi yazıp ilçe seçim kuruluna itirazımı yaptım. Seçim kurulunda değerlmendirme aşamasında. Ancak, Seçim kurulu buraya gözlemci verirken parti tüzüğünü isteyip  okumuyor mu? Orada delegelerin yargıtay cumhuriyet başsavcılığına verilen listede kayıtlı üyeler arasından seçileceği yazıyor. Ayrıca hangi ilçe en son seçimde ne kadar oy almış ise o katsayıya bölünerek il delege sayısı çıkarılıyor. Kaldıki bunu gazeteler yazmış. Bunlarıda itirazıma ekledim. Bu nasıl hukuk tanımaz ve keyfi bir çalışmadır. Buna genel merkez nasıl müsaade eder? Ahmet uyanık isimlİ genel başkan yadımcısı gizli gizli Mersin’e geliyor Adana’daki MKK üyesi Canan Özalp ile el ele verip Mersin’i dizayn ediyorlar. Olacak iş değil. Canan özalp gitsin Adana ilini düzenlesin. Oradaki sorunları çözdü ve oralardaki teşkilatların kapısını açtıda, burasımı kaldı? Burada eski vekillerimiz var. Ayrıca GİK de Mersin’i temsil eden kurucu partilimiz var. Onlara neden danışılmıyorda, ithal isimlerle Mersin dizayn ediliyor? Bu işte bir gariplik var. Sözde iş adamlarına parti teslim edilerek, önümüzdeki seçimler sabote ediliyor” dedi.

İŞ ADAMI SEDAT ERDAL İL KOORDİNATÖRÜYMÜŞ

Kurucu partililer, “il koordinatörlüğü diye bir görev mi var? Bu görevi, kim nasıl veriyor? GİK’in haberi var mı, kararı var mı? Başkanlık divanının böyle bir yetkisi var mı? Başkanlık divanı böyle bir karar almış mı? Genel başkan yardımcısı Ahmet Uyanık, Mersin’e, perde gerisinden bir iş adamına (Sedat Erdal’a) il koordinatörü diye yazı yazıp vermiş. Adam il başkanının görevlerini yerine getiriyor. İl başkanı konuşmuyor, o konuşuyor, o seçimleri dizayn ediyor, o yönetiyor. Canan Özalp geliyor onun özel ofisinde oturup kalkıyor. Ama partinin mülkiyeti olan ama bir türlü açılmayan ilçeleri bile hizmete sokmuyorlar. Merkezdeki, sözde kongresini yaptıkları, (Kağıt üstünde masa başı yazılan delgeler ile)  AKDENİZ- MEZİTLİ ilçelerinin bile kapıları açık değil, hizmet binalarını açamadılar. Şimdi Toroslar ilçesini gizliden gizliye seçimini yapıyorlar, oranında ilçe hizmet binası yok. Kağıt üstünde başkan ve yönetim oluşturup, partinin toplantısına bile gelmeyen, partili olmayan, akraba, yanında çalışan işçileri yazarak usulen iş yapıyorlar. Böyle partimi büyür?” dediler.

BAKIN KİMLER NEREYE DELEĞE YAZILMIŞ

Parti kurucuları, “Akdeniz ilçesine, İş adamı olarak bildirilen, Sedat Erdal’ın kardeşi Şenay Erdal, İl başkanı Hasan Şıhman’ın karısı Muradiye Şıhman,  Birbiri ile akrabalar: Yusuf Sucu, Gülten Sucu, Mehmet Nurettin Sucu,  Fuat Uzun, Yeşim Uzun, Ramazan Onkan, Mehmet Onkan, Yusuf Onkan, Ayser Onkan ve daha niceleri delege yapılmışlar. İlçe Başkanı olarak yapılan Pınar Su Polat ise yine Sedat Erdal'ın yanında çalışan elemanı. Partinin Yargıtay cumhuriyet başsavcılğıına verilen kayıtlı üyelerinin olduğu listede adları yok. Şimdi kayıt yapılmışlarsa, bunun bir geçerliliği yok. Ama itiraz olmayınca, liste kesinleşip yürürlüğe giriyor. O yüzden listeler açıklanmıyor, seçim açıklanmıyor, kapalı kapılar ardında az sayıda, 19- 20 kişilik katılımlar ile seçimler yapılıp olay bitiriliyor. Böyle Parti mi büyür?” dediler.

MEZİTLİ  İLÇEDEDE DE AYNISI OLMUŞ

Parti kurucuları, “Aynı durum bu il yönetimi ve Sedat Erdal taifesi Mezitli ilçesinde de aynısını yapmış. Biz bu yapılan seçimleri duymadık. Ancak oradada listeleri kontrol ettik. Bakın orada da kimler var. İş adamı olduğu söylenen Ahmet Uyanık tarafından Mersin'e il koordinatörü yapılan iş adamı Sedat Erdal burada il delegesi yazılmış. Aynı ande Sedat Erdal'ın dayısı olduğu söylenen kişi İl yedeğine yazılmış. Ali Tol. Daha sonra Mezitli ilçe başkanını verilensözler ylerine gelmeyince, Sedat Erdal dayısını buradan il başkanlığına verdirdiği bir dilekçe ile istifa ettirip, yeni yapılan yenişehir ilçesinde asil listeye yazdırıp yönetici yapmış. İki listeyide inceleyin. İsmi Ali Tol. 

YENİŞEHİR İLÇESİNDE NE OLMUŞ

Parti kurucuları, “ Yenişehir ilçesi ise bir garip. Bakın kimler var. Akrabalar yazılmış, yakınlar yazılmış. Sedat Erdal’ın yanında çalışan isim Asiye Yetim, Sedat Erdal’ın akrabası Mehmet Mustafa Erdal, Seda Anısude (Sedat Erdal’ın yanında babası çalışıyor, kendisi önceki listede atama ile ilçe başkanı yapılmıştı) Aslıhan Şıhman (il başkanı Hasan ŞıhmanIn kızı), Tuğçe Kılıç, Murat Kılıç, Mehmet Kılıç, Bülent Kılıç, Elif Kuvat, Ali Kuvat, Erdal Aydın, Nadan Hamiyet Aydın, Halil Kamalı, Mehmet Kamalı, Efe Uzun burada, Yeşim Uzun, Fuat Uzun Akdeniz’de. Naile Türkoğlu, Osman Nuri Türkoğlu, Sevil Ergene ve Mehmet Seyfi Ergene akraba, yakın, yanında çalışan, elemanı, işçisi doldurulmuş. Ve hiç biri partinin yargıtay cumhuriyet başsavcılığına verilen lisetede adı olan kayıtlı üyesi değil. Şimdi yapılmışlar ise buda geçerli değil. Tüzüğe aykırı. İçlerinde bir kişi DP, DYP, ANAP kökenli değil, eski üye değil. Bu nasıl bir iştir böyle? Böyle partimi büyür. Akrabaları, yanında çalışanları getir delege yaz, seçim yap, sen ben bizim oğlan anlayışı ile particilik yap. Biz buna karşıyız” dediler.

İŞTE YENİŞEHİR İLÇESİNE CUMA GÜNÜ SÜRESİ İÇİNDE YAPILAN RESMİ İTARIZIN DİLEKÇESİ

İŞTE SEÇİMİ YAPILAN YENİŞEHİR İLÇESİNİN YÖNETİM VE SEÇİLEN DELEGE LİSTESİ

İŞTE DİĞER SEÇİMİ YAPILAN AKDENİZ İLÇESİNİN YÖNETİM VE SEÇİLEN DELEGE LİSTESİ

İŞTE DİĞER SEÇİMİ YAPILAN MEZİTLİ İLÇESİNİN YÖNETİM VE SEÇİLEN DELEGE LİSTESİ

ÖNEMLİ VE DİKKAT ÇEKİCİ BAŞKA BİR DETAY İSE. AKDENİZ VE MEZİTLİ İLÇELERİNDE İL KONGRE DELEGELERİNDE SAYILARI YENİŞEHİR İLÇESİNDE OLDUĞU GİBİ ABARTMAMIŞLAR VE GERÇEK RAKAMLARI KOYMUŞLAR.

MEZİTLİ 13, AKDENİZ 27....

TABİ BU SAYI İL BAŞKANLIĞINI ALMA İÇİN YETERLİ SAYI DEĞİL.

BU KEZ İL DELEĞELERİNDE OYNAMA BAŞLAMIŞ. 

O DA YENİŞEHİR İLÇEDE BAŞLAMIŞ. OLUR MU? OLMAZ...

AMA AHMET UYANIK BU EKİBİN YANINDA OLURSA UYDURUR OLDURURUZ MANTIĞIYLA HAREKET ETMEYE DEVAM EDİYORLAR.

GÖZLER ŞİMDİ TOROSLAR İLÇENİN 16 HAZİRANDA YAPILACAK KONGRESİNDE...

ÖTE YANDAN PARTİYE BİR TEK ÜYE KAYDI YOK, AKRABALAR, YANINDA ÇALIŞAN ELEMANLAR LİSTELERE KONARAK VAZİYETİ KURTARMA DERDİNE GİREREK, SEÇİMİ YAPIP İL BAŞKANLIĞINA SEDAT ERDAL'I SEÇİP ARDINDAN GİK ÜYESİ YAPMAK. 


SİLİFKE DEMOKRAT PARTİ HALEN KAPISINI AÇMADIÖnceki Haber

SİLİFKE DEMOKRAT PARTİ HALEN KAPISINI AÇ...

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!