Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

DERİN HBYS (SBYS) İHALESİ...

Derin HBYS ihalesi... Biz bu başlığı ilk attığımızda tarih 21.Şubat.2014 tü. Linki de aşağıda veriyorum. Yazı aynen duruyor.

https://www.haberanaliz.net/makale/derin-hbys-ihalesi-1273

Daha sonra “KHB'nin HBYS ihalesine dikkat edin!” başlığı ile bir başka uyarıcı yazı yazdım. Tarihi 1 Ekim 2014 tü, Linkini aşağıda veriyorum.

https://www.haberanaliz.net/makale/khbnin-hbys-ihalesine-dikkat-edin-1308

Ve sonunda 21 Ekim 2014 te “KHB’nin HBYS ihalesi iptal!” bu başlığı atıp bir yazı daha yazdım. Linki aşağıda

https://www.haberanaliz.net/makale/khbnin-hbys-ihalesi-iptal-1309

O dönemlerde SAĞLIK SEKTÖRÜNDE eline kara fırçayı alan herkes bize saldırdı. Bizi susturmak ve sindirmek için tüm husumet besleyenler siyasi parti ayrımı yapmaksızın o dönemde el birliği yaptılar. Çünkü ben, iş, DEVLET ÇIKARI- KAMU ÇIKARI- MİLLET MENFAATİ- TÜYÜ BİTMEDİK YETİMİN HAKKI olunca babamı tanımam, siyasi parti tanımam. İşte tüm yerel ve genelde gücü elinde bulunduranlar el birliği yaparak bana vurdular. Önemli Değil.  Benim yaptığımı ALLAH bilsin. Kulunu bilmesine gerek yok. Geçmişi size bir hatırlatayım dedim ve Yukarıda linkler verdim, üzerlerini sıra ile tıklayıp okursanız HBYS işinin nasıl döndüğünü anlarsınız.

Tabi, benim bu yazılardan yıllar sonra, devlette idarecilik yapan bir doktorun ayrıca şikâyeti ile müfettişler konuyu 2016 ve 2017 yıllarında da özenle incelediler. Ortaya büyük bir devlet zararı çıktı. Devlet parayı buna sebep olanlardan istedi ve hukuk mahkemesinde dava açıldı. (Kamu görevlileri ve firmadan) Zararın boyutu çok büyük... Diğer taraftan aynı kişilere ceza davası açılacaktı. Şaşacaksınız ama Onlarca kişi içinden 2-3 kişiye ceza davası açılıp, diğer isimlere takipsizlik kararı verildi. Ne hikmetse devlet, takipsizlik kararı verdiği kişilerden de uğradığı zararı geri isterken ve onlara idarece disiplin cezası verirken, adli yönden ceza almaları için müfettiş raporuna takipsizlik verildi, sessiz kaldı. Büyük isimler, yöneticiler ceza mahkemesinden yırtınca, sesleri yine gür çıkmaya ve makamda kalmaya devam etti. Bazı firma sahibi uyanıkların başı çok ağrıyınca, o arada, işi alan şirketlerin sahipleri, hissedarları sürekli ve hızla değiştirildi. Şirket el değiştirdi ama yıllara dayalı bu işlerde işi yapanlar ve ayarlayanlar hiç değişmemiş olacak ki, devletin kurumundaki mal malzeme ve şartnamede yerine getirilmesi gereken araç gereçler hiç değişmedi, aynen yerli yerinde durdu ve kimse de firmalara ne oluyor ağam demedi... Birkaç yıl içinde bir bakıyorsunuz ki aynı iş farklı şirket isimleri ile tekrar alınmış devam etmiş... İşi yapan şirketler birbirinin aynısı gibi. Kimse ince ayrıntılara dikkat etmediği gibi, ne acıdır ki devletin hak ve hukukunu koruma çabası içinde de olmuyor. Ne hikmetse ihale her yenilendiğinde işin parasal maliyet boyutu uçuş kaydediyor. Merak edip incelemek isteyen devlet makamları için, Tüm ihale evrakları HBYS- SBYS ihale dosyalarında mevcut... (Tabi canları isterse, siyasiler inceleme soruşturmalara baskı yapmaz ise)

Bizim geçmişte yazdıklarımız için ise, üstte yazdıklarımızın linkleri mevcut. Yazılarımızın çıktılarını alsınlar, ihale dosyalarını, yıllara sâri şekilde son 10 yılı, önlerine şöyle bir koysunlar. İNCELESİNLER... 2016- 2017 de Yapılan soruşturma sonrası dosya adliyede tazmin aşamasında (Mersin 3.Asliye hukuk mahkemesinde 2019/253- E de) ve ayrıca diğer gelişmeler ilgililerin şahsi dosyalarında mevcut. (Bu yazıdan sonra temizlenmez ise tabi) Adları o dosyalarda geçenler, müfettiş raporunda geçenler, ceza puanı alanlar, disiplin cezası alıp maaş kesimine uğrayanlar, ısrar ile ihalelerde oluşturulan komisyonlarda nasıl etkin rol alıyorlar, nasıl makamda kalıyorlar, nasıl uzman olmuş, başkan yâda yardımcısı olmuşlar,  şimdilerde eşlerini de makama nasıl getirme gayretindeler, bindikleri lüks arabalar ve oturdukları lüks evler, birilerinin bu işi ciddi araştırması gerekmez mi...? Yıllardır bu ihalelerin teknik ve idari şartnamelerinin hazırlanışında, komisyonlarda görev alanların aynı kişilerden oluşması sizce çok doğal mı? Ben evrakları bulabildiğim kadarı ile buldum inceliyorum. Devlette, kendindeki tüm evrak ve dosyaları uzman müfettişlerince incelesin. Tüyü bitmedik yetimin hakkını kim çalıyorsa ve kim göz yumuyorsa Allah cezasını versin. Birde, unutmadan söyleyeyim.Sonra bu işlerle ilgili şikâyetçi Doktoru, olayları ortaya çıkardı diye oradan oraya sürdüler. Bu HBYS ve SBYS için 2014 ile 2019 arası kaç adet pazarlık usulü alınmış, kimler ihaleye katılmış, kim almış, neden pazarlık usulü yapılmış, bazılarında neden tek firma katılmış,  bunlarında titizlikle incelenmesi devlet yararınadır.

HBYS in adı sonralarda SBYS oldu. 2019 yılında bir yeni ihale yapıldı.24 aylık işti. Sözleşmesi 3.1.2019 da imzalandı. 14 trilyonluk işti. İhale ilanı iki kez yayınlanmak durumunda kalındı. Birincide hata yapılmıştı, ikinci ilanda düzeltme ilanı yapıldı.Ve 24 aylık iş verildi.Bu işin teknik şartnamesi 118 sayfa. Şimdi siz bu ihale evraklarını da önceki belirttiğim HBYS ihaleleri ile bahsettiğim şimdiki SBYS işini birleştirerek detaylı olarak inceleyin. Şartnameleri kimler hazırlamış, ihalelere kimler girmiş, şartname komisyonu ile ihale komisyonunda görev alanlar, bu görevlilerin önceki hizmet yerleri ve sınıfları ile sonraki hizmet yerleri ve sınıflarını da devlet adına titizlikle inceleyin.

İşte o ilan ve düzeltme metinleri görüntüsü:

İşte ihalenin sonuç ilanı görüntüsü:

Teknik şartnameden (özellikle 92.sayfadan başlayıp ileri sayfalar çok dikkatli incelenmeli) birkaç sayfanın görüntüsü aşağıda:

Diğer taraftan 24 aylık verilen işin sonu gelmiş durumda ihale önümüzdeki günlerde tekrarlanacak...

Şimdi ben bu işin 2017/254985 nolu ihaledeki teknik şartnamesinin kapak görüntüsünü de sizlere yayınlıyorum. Aşağıda.

Ben her ikisini de inceliyorum. Ayrıca bu arada pazarlıkla alımı yapılan işleri de. Yaklaşık 18 ihale ve alım. Hep aynı firmalar arasında dönüp durduğunu gördüm. Bu işin Uzmanlarına da göstereceğim. Ancak siz benim burada yazdıklarımdan hareketle, işin yıllardır aynı ekip ve takımla nasıl yapıldığını lütfen detaylı olarak araştırınız.

Teknik şartnamelerdeki her maddeye aynen uyulmuş mu? Alet edevat ve araç gereçler değişmiş mi yoksa yıllardır aynı ekip ve ekipman mı?

Unutmadan belirteyim. Dün devletin “kör kuruşu için canımı veririm, yedirmem” diyen kişilere bakıyorsunuz, farklı bir makam yâda ücretlendirme karşılığında zaman içinde düzene uymuş, sesini kısmış... Yazık! Sonra “vatanseverim, milliyetçiyim, ben haram yemem” diye söylenip dursunlar... Oysa düzen içinde kendine yeni bir düzen kurmuşlar, satın alıp duruyorlar, böylece yaşantıları, hayat standartları değişmiş. Böylelerine biraz geçmişi hatırlatılıp, Sıkıştırılınca da, “emeklim hazır çeker giderim” konuşmaları... ÇEK GİT kardeşim. Bilip de göz yummak da hainliktir. Bu şekil varlığınız devlete ve millete zarar ziyan olmuş durumdadır. Bu düşüncede olan, haksızlık karşısında susan kim varsa çekip gitsin. Gitsin ki ağızlarından düşürmediği KUL HAKKINA girmesinler! Ben burada yazıyorum, gereğini titizlikle yapacakları yerde, “bu belge ve bilgileri kim sızdırdı, bununla irtibatlıları araştırın” tavrına girmek devlet namusuna da, namuslu memura da yakışmaz. Devlet ebet mübettir. Siz bugün görmedik, duymadık, bilmiyorduk şekline bürünebilirsiniz. Gün gelir bu yazılanları tozlu raflardan indirip hesap soracak birileri de çıkacaktır. Bu devlet 40 yıl sonra 80 ihtilalının hesabını sordu. Elbet ortada yapılan bir veya çok sayıda yanlış iş varsa, devlet bir gün hesabını soracaktır.

Bakarsınız, öncesinde Hastanede GÖK gürler sonrasında ortaya AYAZ çıkar. Bir bakarsınız KORKMAZ olur, dikilir. Ağaç kesilir gider, BUDAK kalır.... Kimisi de kaya olur. Bazıları kayacı çıkar. Şaşarsınız. Bir bakarsınız kapıyı açarlar... Gelmiştir. Sevinirsiniz. Evet, GELDİ!!! Ama nereye geldi, nasıl geldi?!

İhaleler açık olmalı, teknik ve idari şartnameler uzmanlarınca hazırlanıp, bilgisayarda o kişilerin ismi ve ünvanı yazılarak imazlanmalı.Şartnameyi hazırlayanlar yada hazırlanırken yardım edenler ihale komisyonlarında yer almamalı ayrıca, satın alma birimlerinde saymanlıkta, tahakkukta çalışmamalıdır. Böyle olmalıdır ki firma ve sahipleri bu insanlarla haşır neşir olmasınlar. Mesele eğer Devletin kazanması ise bizim yazdıklarımızı dikkate alırsınız. 

Devlet ile iş yapan tüm firmaların sahiplerini takibe alın. Hangi siyasi ile yakın ve temas halinde. Ne kovalıyor, niçin kovalıyor, devlette ki kadrolaşmaya neden taraf oluyorlar iyice araştırın. 

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES:  batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 

Yorum Yazın