Rauf AYDEMİR

Rauf AYDEMİR

Mail: gazibeyoglu.agra@com.tr

GİZLİ VE KİRLİ İTTİFAKLAR

DEMlenmiş CHP nin 31 Mart yerel seçimleri sürecinde kurmuş olduğu gizli ve kirli ittifakı doğru okumak ve anlamak için 2023 genel seçimlerini hakkıyla okumak gerekir.
O gün itibarı ile bir araya gelen 7 partinin bugün itibarı ile “ayrı,ayrı” ve kendi logoları ile seçimlere gireceklerini beyan etmelerinin altında 2023 seçimlerinde CHP nin aldığı akla ziyan yara olsa gerekir.
Şimdi medyaya beyan edilen “DEM Parti ile CHP görüşmeleri akamete uğradı” cümlesinin her tarafı netameli, her tarafı yeni bir stratejinin ipucudur.
DEM her tarafta aday çıkaracağını beyan ederken milletimizin asla unutmaması gereken husus şudur.
DEM seçmeninin %70 i bu ülkede hiçbir partinin elde edemeyeceği kadar “Konsolide seçmendir” İşaret edilen noktalara “rahatlıkla” yönlendirilebilir.
CHP aleni DEM ittifakının  verdiği zararlarının farkındadır.
DEM “denize düşen yılana sarılır” darbı meselinde olduğu gibi Kandilden gelen “Güçlü İttifaklar desteklenmelidir” cümlesini hayata geçirmek adına en çok FAYDA SAĞLAYABİLECEĞİ CHP yi seçmen derinliğinde desteklemek zorundadır ve destekleyecektir de.
Özellikle Mersin,Adana,Antalya,İstanbul,İzmir,Bursa ve bazı ilçelerinde buna hepimiz şahit olacağız.
Son zamanlarda adına “Kılıçdaroğlu Taraftarı” diyerek meseleyi sığ ve güdük bir sebebe bağladıkları CHP deki istifalar bu “Gizli ve Kirli İttifakı” gizlemekten başka hiçbir şey değildir. CHP den istifa edenlerin kahır çoğunluğunun, Milliyetçi,Vatansever, Atatürkçü  kişilerden oluşması da bu iddiamızın mihnek taşlarından biridir.
CHP kurultayında “Selahattin Demirtaş’a selam yollayan” sadece Özgür Özel değildi. Kılıçdaroğlu da aynı selamı yollamıştı. Yani aralarında fikir ayrılığı olmayan iki kişinin Koltuk Kavgası dışında hiçbir farkları yoktu. Değişim dedikleri de sadece Koltukta oturanı değiştirmekten öte girmemiştir.
DEM Türk seçmeninin CHP ye neden oy vermediğini, CHP yöneticilerinden çok daha iyi anlamıştır.
PKK/YPG FETÖ gibi yapılar Türk seçmeninin CHP ye neden oy vermediğini  CHP yöneticilerinden çok daha iyi anlamıştır.
Aleni “Ortaklık Tekliflerinden ve direnmelerinden” vaz geçme sebepleri Türk seçmeninin oy verme algısını doğru okumalarındandır.
Bu doğru okumayı “Türkiye İttifakı” dedikleri görüşmelerde CHP ye empoze eden de DEM,PKK/YPG ve FETÖ ciheti olsa gerekir.
Şeffaflık iyidir ancak “İhanette Şeffaflık” Siyasette getirisi olmayan bir davranıştır. Tam tersine Siyasi Partileri tarihe gömecek bir davranıştır. Bu hali 2023  genel seçimlerinde o zamanların Millet İttifakı mensupları görmüş, yaşamış ve bana göre de bu halden bir ders çıkarmışlardır.
Netice olarak bugün  kendi parti amblemleri ile seçimlere katılacağını ifade ve iddia eden  eski Millet İttifakı mensubu Siyasi Partilerin  birinci hedefi Cumhur İttifakına kaybettirmek, ikinci hedefleri ise 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra ortaya çıkacak yeni siyasi tabloda kendi yerlerini sağlama almak olarak özetlenebilir. 
Bu arada Merhum Necmettin Erbakan’ın Milli Nizam Partisinden, Saadet Partisine kadar  darbe üstüne darbe yediği FETÖŞİST ve KEMALİST cihete bayram ettiren Oğul Fatih Erbakan’ı anlamaya çalışmak beyne zarar bir haldir. An İtibarı ile  Vilayet, il ,İlçe ve beldelerde çıkardığı Belediye Başkan adaylarının çok yakın tarihlerde Ak Partiden , MHP den Atılan, işine gelmeyince tarlasını sırtına yükleyen enaniyet hastaları, Kriminal ruhlardan müteşekkil şahsiyetlerle kendisine “Mutluluklar” diliyorum. Ancak Merhum babasının en büyük hayali olan Milliyetçi ve Mukaddesatçı partilerin bir araya gelmesi hedefini doğru okuyamadığını ve Babasının kemiklerini sızlattığını da hatırlatmak isterim.