Gündem ANALİZ

Gündem ANALİZ

Mail: ganaliz@gmail.com

Serdar başkan, Necmi'yi duydun mu?

Serdar başkan, Necmi'yi duydun mu?

Necmi’yi niye dikkate almadınız?

Bu isim Ak parti kurucusu, bir dönem mahalle temsilcisi ve parti dinamiklerini, çalışmalarını çok iyi bilen bir isim.

Vatansever, samimi duygularla hareket ettiğini tüm ak partililer ve Mersin de siyaset yapanlar bilir.

Dün gece bana bir mesaj attı. Partisinin ve cumhur ittifakı üyelerinin yaptığı çalışmalar nedeniyle, Üzüntüsünü ve endişelerini dile getirdi.

CUMHUR İTTİFAKI Büyükşehir Mersin adayı Serdar Soydan’a Vatsaptan, seçim sürecin de yapılan çalışmalar ve izlenen yollardan dolayı uyarıcı bir mesaj atmış.

Sadece “Teşekkür ederim” diye bir mesaj atılmış. Geri dönüş, bir arama, fikir alma gibi hiçbir hareket olmamış.

Bakın önce Necmi bey’in SERDAR SOYDAN’a hitaben attığı vatsap mesaj içeriğini yayına alıyorum:

Merhabalar Başkanım;

Ak Partimizde il ve ilçe delegeliği ve il seçim koordinatörlüğü yapmışlığım oldu. Naçizane 22 yıldır kent siyasetini izliyorum. Şurada seçime 34 gün kaldı.

Mehmet Çivi Ağabey'in organize ettiği toplantıda ortamı gözlemleme imkânım oldu.

Kitabın ortasından konuşayım.

1- Katılımcılar hazır kıta misali bilindik yüzler.

2- Hitaplardaki içerik zayıf.

3- Beş yıl hdp'ye boyun eğmekten boynu tutulan Vahap S...r'ın ezikliğine hiç değinilmedi.

4- Türklüğü ve Müslümanlığı aşağılayıp, chp'nin hdp kontenjanından Toroslar adayı olan güya Yörük kökenli Yıldız'ı sönük Abdurrahman hiç zikredilmedi.

5- İstiklâl Marşımıza saygı duymadığını bizzat belediye meclisi çatısı altında tepine tepine ifade eden chp destekli hdp'nin sözde Akdeniz adayına işaret edilmedi.

6- Türk'e, Türkiye'ye, Bayrağa, İstiklal Marşı'na ve Müslümanlığa dil uzatma soysuzluğuna imza atan kandil adaylarının cumhuriyetin kurucu partisi olduğunu iddia eden chp tarafından hangi rahatlıkla desteklendiği chp seçmeninin vicdanına havale edilmedi. Kaldı ki yıllarca chp çatısı altında bakan ve belediye başkanı olarak görev yapan chpli siyasetçilerin bile bizzat chp karşısında adaylıklarını ilan edip seçimlere girmeleri bile chp'nin kandil'e kayan eksenine apaçık bir tepkidir.

7- Başkanım; Etrafınızdaki malum kalabalığın sizlere refakati seçim odaklıdır. Zafer kazanılınca alkışlar koltuk müddeti kadar yükselir. Kaybedilirse neredeyse hiçbirinin yanıbaşınızda esamesi bile okunmaz. Bu itibarla alkış tutanlara değil, yolunuza ışık tutanlara odaklanın lütfen.

8- Mesela geniş katılımlı açık hava toplantıları yapın. Talep sizden gelsin. Kameralar önünde 7'den 70'e sıradan insanlar size sorular sorsun. Arada üç-beş soru ise cevapları iyi çalışılmış suallerden oluşsun. Bunu bu kentin hiçbir başkan adayı bugüne dek yapmadı. Sayenizde bir ilk olsun. Ahbab çavuş etkinlikleri oy getirmez. Lütfen yanınıza fikirle gelmeyen hiçbir şahsı ciddiye almayın. Büyük alkışlar içi samimi, yerli, milli ve özgün hitapların arkasında gizlidir. Gerisi birbirlerini ağırlayan körler, sağırlar derneği vesselâm. Okursunuz, okumazsınız, kaale alır, almazsınız size kalmış bir şey. Bu küçük tecrübe kırıntılarını aktarmayı vicdanıma borç bildim. Mesele, hezimetten bitap düşmüş şu bahtsız kente somut hizmetler üretecek bir Serdar Soydan'ın kazanabilme ihtimaline olan saklı umudumdur. Gerisi teferruat. Allah yolunuzu açık eylesin.

N. Turan Sürek

Bu mesajı okuyan Serdar Soydan’ın mesaja cevabı ise sadece TEŞEKKÜR EDERİM.

Bu notu yazmakla geri dönüş yapmış.

Ne aramış, ne sen kimsin demiş.

Bunları yazmışsın ama ne yapmalıyız, nasıl çalışmalıyız, ne gibi bir yol izlemeliyiz diyen olmamış.

Hâlbuki bu adamı araştırsalar,  Ak Partiye 20 yılda neler verdiğini, kazandırdığını çok çok iyi öğrenirler.

Ak partinin il eski başkanları, Akdeniz ilçe başkanları çok çok iyi tanırlar.

Engin olmak, büyük makam sahibi olmak, olgun olmak, siyasi tecrübeyi gerektirir.

Bu türden kişilerin ötelendiğini ve fikirlerinin alınmadığını, hatta selam bile verilmediğini duyuyor, gözlemliyoruz.

Yanlıştasınız.

Hem Ak parti de, Hem MHP de yanlıştasınız.

Cumhur ittifakı bileşenleri çok daha dikkatli çalışmalı, partiye emeği geçmiş olanların görüşleri samimi değerlendirilmeli, adayların etrafındaki gereksiz kalabalık, ayrıca kamuoyunda tepkilere neden olacak tiplere yer verilmemeli.

Tabi sadece teşekkür ederim denilip, kenara çekilince, Necmi yazışmaları bize attı, bunu bir duyurur musunuz hocam dedi.

Duyurduk, bakalım, SEÇİMİ ÇOKTAN ALDIK DİYEN Cumhur ittifakı, Mersin sahada çalışan üyelerinde ne değişecek?