Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

YEMEKTE, TİN TİN TİNİ MİNİ HANIM DÖNEMİ...

YEMEKTE, TİN TİN TİNİ MİNİ HANIM DÖNEMİ...

Günlerdir yazıyorum. Makamı ve saltanatı, mührü eline bir şekilde geçirmeyi başarmış, bulunduğu yerin hakkını hukukunu korumaktan aciz, gözünü dünya çıkarı bürümüşler, görmezden, duymazdan geliyorlar. ÖNEMLİ DEĞİL. Ben doğru bildiğimi ne pahasına olursa olsun yapan insanım. Bu konuda çok bedel ödedim, ödemeye de hazırım.

Değerli SAĞLIK ÇALIŞANLARI,  Sizlere YEMEK veriliyor, BELEŞDE VERİLMİYOR, DEVLET BUNUN İÇİN YÜKLÜ MİKTARDA PARA ÖDÜYOR, çoğunuza soruyorum, yemiyorum, berbat diyorsunuz. Siz öyle derken, yatan hastanın yememe gibi bir lüksü var mı? YOK! Kör tuttuğunu öper hesabı, kimin eli kimin cebinde belli olmaksızın işler ayna çal çal oyna şarkısı eşliğinde film gibi izliyorsunuz. Şimdi size önce Mersin’de ana hastanelerden olan TOROS’un aylık, diyetisyenler ve idarecilerin KEYFİ ile çıkarılan yemek listelerini sunuyorum. HANİ ŞU İHALEYE ÖNCEDEN KONMAYAN AYLIK LİSTELER... Teknik şartnameye bir örnek koyup, ihaleyi tamamladıktan sonra, her ay listesi, hangi hastane ise, orada diyetisyen ve idareci tarafından belirlenen yemek listelerinden bahsediyorum. YANLIŞ!... Böyle olmamalı. İhaleye giren hangi ay, hangi gün ne yemek çıkaracak bilmeli, ona göre teklifini vermeli.

Ayrıca neden öğle yemeği listesi personele sunuluyor da, sabah- öğlen- akşam menüleri sunulmuyor?  Listelerde neden yok?!  Öğlen pişen yemeği akşam hastaya yeniden ısıtıp mı veriyorsunuz?!  Bu yanlış, bu suç, bunu araştırıp soran var mı? Diyetisyenler öğlen çıkan yemeğin tekrar ısıtılıp akşama verilmesinin sağlık yönünden zararlarını bilmiyorlar mı? Yâda bilmezden mi geliyorlar? Onun için mi, teknik şartname hazırlanırken  GIDA MÜHENDİSİ bulundurulmuyor?! Milletin sağlığı, devletin kesesini düşünen yok mu?

2021 NİSAN AYI YEMEK LİSTESİ

2021 MAYIS AYI YEMEK LİSTESİ

2021 HAZİRAN AYI YEMEK LİSTESİ

2021 AĞUSTOS AYI YEMEK LİSTESİ

2021 EYLÜL AYI YEMEK LİSTESİ

2021 EKİM AYI YEMEK LİSTESİ

LİSTELERİN ALTINDAKİ İMAZALAR HEP AYNI. KİŞİLER HİÇ DEĞİŞMİYOR. İMZALAYAN  VE KONTROL EDENLERİ DİKKATLİ OKUYUN HEPSİDE BAYAN, HANIMEFENDİ. OLUR VEREN ONAYLAYAN DIŞINDA, NİYE HEPSİ BAYAN?... AYRICA HER AY KONTROL TEŞKİLATI DEĞİŞMELİ. YÂDA SAYISI ARTTIRILMALI. SADECE HEMŞİRE Mİ VAR O TÜKETİCİLER ARASINDA. DOKTOR VAR, LABORANT VAR, BİLGİ İŞLEMCİ VAR, GÜVENLİKÇİ VAR, TEMZİLİKÇİ VAR, RÖNTGEN TEKNİSYENİ VAR, BAŞKA TEKNİSYENLER VAR.. ONLARDAN BİRER TEMSİLCİ BULUNDURUN Kİ, İSTİSMAR OLMASIN. BUNLARI SİZE ÖRNEK OLSUN DİYE YAYINLIYORUM. DİKKATLİ İNCELEYİN, SABAH KAHVALTIDA NE VERİLİYOR, AKŞAM NE VERİLİYOR LİSTEDE YOK. SADECE PERSONELİN ÖĞLEN YEDİĞİ DÜŞÜNÜLEREK, O ÖĞÜN, LİSTEYE ALINARAK KONMUŞ. SABAH VE AKŞAM LİSTELERİ YOK... Oysa her sabah hastaya, refakatçiye, personele kahvaltı ne verilecek, akşam yemeğinde ne çıkacak yazılması kanun gereği. Yapılmıyor, kimsede hesap sormuyor, acaba niye ki?!

Bir önceki yazımı aşağıdaki linkte bulacaksınız:

https://www.haberanaliz.net/makale/yemek-ihalesi-iptal-edildi-2289

ALLAH İÇİN DİKKATLİ OKUYUN!!!

Yemek ihalesi iptal edildi, ama KAPALI KAPILAR ARDINDA YİNE AYNI TAKIM VE EKİP TARAFINDAN ÇOK GİZLİ OLARAK TEKNİK VE İDARİ ŞARTNAME HAZIRLANIP İŞLEME KONACAK GİBİ.

Neden bu şartnameyi hazırlayanlar hiç değişmiyor?

Neden Tarım müdürlüğü - Üniversite yada Gıda mühendisi odasından GIDA MÜHENDİSİ 2 kişi çağırılıp, onlarında katkı sunduğu dört dörtlük bir teknik şartname hazırlanmıyor?!

BU İŞ VE İŞLER KİMİN İŞİNE GELİYOR?!

Devam ediyorum. Yayınladığı listelerden en son ay olan içinde bulunduğumuz EKİM ayını ele alıyorum. 25 ve 26 Ekim tarihlerini kırmızı ile karaladım. Bu yazıyı okurken 26 Ekime iyi bakın.  Menüde listede ne var?

ETLİ KURU DOLMA- TARHANA ÇORBASI- HAŞHAŞLI REVANİ..  Şimdi bu yılki teknik şartnameye gidiyoruz. Teknik şartnamenin 27 sayfasından başlayan bir GRAMAJ şartı var.O sayfanın ilk başının görüntüsü aşağıda.

MENÜDEKİ ETLİ KURU DOLMANIN NASIL OLACAĞI, İÇİNDE NE KADAR ET VE DİĞER MALZEME OLACAĞI BAKIN, 39.UNCU SAYFADA YAZILI.

Dikkatinizi hiç çekti mi? Mesela, size sunulan listede ETLİ KURU DOLMA demiş, ama listede etli kuru dolma yazmıyor, orda bir dolma değil başka dolmalarda ve ama KURU ibaresi geçmiyor... Lütfen inceleyin..

YİNE, TARHANA ÇORBASININ NASIL OLACAĞI İÇİNDEKİ MALZEMENİN EVSAFI 45.İNCİ SAYFADA YAZILI.

YİNE 52.İNCİ SAYFADA REVANİ YAZILI... NASIL OLACAĞI, İÇİNDE NELER OLACAĞI, GRAMAJI BELLİ...

Burada dikkatinizi revani çekti mi? Mesela, size sunulan listede HAŞHAŞLI REVANİ demiş, ama listede HAŞHAŞLI REVANİ yazmıyor, haşhaşlı ibaresi geçmiyor... Lütfen inceleyin..

Peki, bu neden böyle oluyor, nerden kaynaklanıyor? Hani o bir önceki yazımda yer verdiğim bir madde vardı ya, “diyetisyen isterse değiştirir” ibaresi. Oradan kaynaklanıyor.  Yapmayın ALLAH AŞKINA. Öyle bir şartname olsun ki, kimse, hiçbir güç ve makam onu delemesin. Ve sizde ne yiyorsunuz, aslında yemeniz gereken ne, hangi gramaj ve kalitede bilin diye yazıyorum. NİYE SESSİZ KALIYORSUNUZ? Personel, sizin İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ diye bir biriminiz var, ayrıca sendikalarınız var, ayrıca meslek odanız var. Ne yediğiniz, nasıl yediğiniz, ne kadar yediğiniz, sıhhimi değimli bilme hakkınız var!!! Tüketici kanunu açıktır. TEKNİK VE İDARİ ŞARTNAME ihale bitiminde sizlere verilmek zorunda... Dilekçe ile isteyin. Ne yediğinizi kontrol edin. Kimsenin insafına merhametine kalmayın. Hepiniz sağlıkçısınız...

BU YEMEK HUSUSUNDA YAYINA TİTİZLİKLE DEVAM EDECEĞİZ....

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com