Akdeniz Belediyesi'nde başkan yardımcısı ve müdürler de seçmen taşımış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akdeniz Belediyesi'nde başkan yardımcısı ve müdürler de seçmen taşımış
AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın adresine 28 taşıma seçmen kaydedildiğini ortaya çıkaran DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Belediye Başkan Yardımcısı Onur Eryılmaz Gümüştok ve müdürlerin adreslerine de seçmen taşındığını açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala birçok ilde taşıma seçmen iddiaları gündemde. Mersin'in Akdeniz ilçesine dört ayda 3 bin 200 seçmenin taşındığını, AK partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil’in adreslerinde de taşıma seçmenlerin olduğunu tespit eden DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı ve Özel Kalem Müdürü Onur Eryılmaz Gümüştok ile belediyede görevli müdürlerin adreslerine de başka il ve ilçelerden seçmen taşındığını duyurdu.

'31 MART'TA SEÇİMİ KAYBEDECEKLERİNİ BİLİYORLAR'

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca ile birlikte sosyal medyadan canlı yayın yapan Ali Bozan, "Sadece Akdeniz Belediye Başkanı bunu yapmamış. Belediye başkan yardımcısı yapmış, belediyenin müdürleri yapmış. Bu kadar usulsüz seçmen kaydı yapmalarının nedeni 31 Mart’ta seçimi kaybedeceklerini bildikleri için” dedi.

'GÜLTAK VE AİLESİ 28 KİŞİYLE BİRLİKTE YAŞIYOR GÖZÜKÜYOR'

AK partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın 2023 Genel Seçimlerinin ardından adresini Yenişehir ilçesine bağlı Dikilitaş Köyüne aldırdığına dikkat çeken Bozan, "Ev bacanağının üzerine. Sadece ailesini almamış, Toroslar ilçesinden 10 kişi, Tarsus ilçesinden 9 kişi, Silifke’den 1 kişi, Yenişehir ilçesinden de 7 kişi almış. Şu an resmi kayıtlara göre Mustafa Gültak ve ailesi bir dairede 28 kişiyle yaşıyor ve buna Akdeniz halkının inanmasını bekliyor” diye konuştu.

'BAŞKAN YARDIMCISININ EVİNDE 9 SEÇMENİN KAYDI VAR'

Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı ve Özel Kalem Müdürü Onur Eryılmaz Gümüştok'un taşıma seçmen organizasyonun başındaki kişi olduğunu söyleyen Bozan, "Kendisi Toroslar ilçesinde, annesi Yenişehir ilçesinde ikamet ederken mayıs seçimlerinden sonra kayıtlarını Akdeniz ilçesine aldırmış. Bu adreste toplam 11 kişi görünüyor. 9 kişinin seçmen kaydı Mezitli, Toroslar ve Tarsus ilçelerinden taşınmış.”

'YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜNÜN ADRSİNDE 35 KİŞİ VAR'

DEM Partili Bozan, seçmen usulsüzlüğü yapmakla suçladığı belediye müdürleriyle ilgili de şunları anlattı:

"Akdeniz Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Jale Öztoprak’ın seçmen kaydı tek sayfaya sığmamış. İki sayfa kayıt var. Jale Öztoprak toplam 35 kişinin görüldüğü bir adrese kendisinin ve eşinin seçmen kaydını taşımış. Bu adrese Niğde'nin Bor ilçesinden de 2 kişi taşınmış."

'RUHSAT MÜDÜRÜNÜN EVİNE 18 SEÇMEN TAŞINMIŞ'

"Ruhsat ve Denetim Müdürü Fatih Mehmet Kaytancı farklı bir usulsüzlük yapmış. Kendisi zaten Akdeniz ilçesinde ikamet ediyor. O da kendi adresine 18 kişiyi taşımış. O adreste kendisi ve ailesi 3 kişiyken 18 kişinin adresini taşımış. Çamlıyayla’dan 3 kişi taşımış, farklı ilçelerden de seçmen taşımış."

'KÜLTÜR MÜDÜRÜNÜN EVİNDE 16 SEÇMEN VAR'

"Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar’ın seçmen kaydının görüldüğü adreste mayıs seçimlerinde 2 kişi varken mayıs seçimlerinden sonra 16 kişi taşınmış. Şu anda bir dairede 18 kişi kalıyor görünüyorlar."

'AİLE MÜDÜRÜ'NÜN EVİNE ESKİŞEHİR VE KONYA'DAN SEÇMEN TAŞINMIŞ'

"Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ali Turna, seçmen usulsüzlüğü işlerini organize eden isimlerinden birisi. Kendisi 19 kişiyle birlikte bir ikamette görünüyor. Aslında mayıs seçimlerinde bu adreste bir kişi var. Mayıs seçimlerinden sonra Eskişehir, Konya ve Erdemli’den seçmen taşımış.”

'ZABITA MÜDÜRÜNÜN EVİNDE 15 HAYALET SEÇMEN'

"Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivalıoğlu’nun görüldüğü adrese ben kendim gittim. YSK verilerinden sorguladık. Şu anda Ufuk Sivalıoğlu’nun ikamet ediyor göründüğü adres mayıs seçimlerinde hiç olmayan bir adres. Daha sonra bu adres oluşturulmuş. Bahçe Mahallesinde avlu içinde eski bir ev. Bu adreste 15 kişi görünüyor. Hepsi de başka ilçelerden gelmiş. Oradaki vatandaşlara 'hayırlı olsun, Zabıta Müdürü komşunuz olmuş' dedik, şaşırdılar. İsim isim okuduk hiçbirini tanımıyorlar. Çünkü hayalet seçmen yazılmış."

'DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRÜNÜN EVİNE 19 KİŞİ KAYDEDİLMİŞ'

"Destek Hizmetleri Müdürü Mehmet Mavi. Kendisi 21 kişinin ikamet ettiği adreste görünüyor. Bu adreste mayıs seçimlerinde 2 kişi var. Ama ocak ayında aldığımız verilerde bu adreste kişi sayısı 21’e çıkmış. Bunlardan 2’si Mehmet Mavi ve ailesi."

'ŞEHİRCİLİK MÜDÜRÜ 6 KİŞİ TAŞIMIŞ'

"İmar ve Şehircilik Müdürü Mustafa Burhan’ın kayıtlı olduğu adreste 7 seçmen var, 6’sı taşınmış seçmen. Esasen bu adreste mayıs seçimlerinde tek bir seçmen var. Ama mayıs seçimlerinden sonra müdür 6 kişinin seçmen kayıtlarını buraya taşımış."

"ÇEVRE MÜDÜRÜ 4 KİŞİ TAŞIMIŞ'

"Çevre Koruma Müdürü Meryem Sevinç Gündüz 7 seçmenin görüldüğü adreste kayıtlı. Bu 7 kişiden 4’ü taşıma seçmen. Mayıs seçimlerinden önce burada hiç görülmeyen seçmenler."

'TOROSLAR’DAN SEÇMEN KAYDIRARAK ORTAKLARI MHP’Yİ SATIYORLAR'

AK partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın ekibiyle birlikte Toroslar ilçesinden seçmen taşığını vurgulayan DEM Partili Bozan, 'AKP'nin ortağı MHP'yi sattığını' söyledi:

"Kim bir belediye başkanının 5 kişilik ailesiyle birlikte, bir dairede 28 kişiyle yaşadığına inanır? Bu organizasyon kesinlikle sıradan bir organizasyon değil. Gültak ve ekibi Toroslar ilçesinden Akdeniz’e seçmen kaydırmış. Yani aslında ortağını satmış. Orayı MHP’li belediye yönetiyor. Akdeniz’e oy kaydırarak aslında yol yürüdüğü ortağını satmış. Bu şehirde hangi partiye oy vermiş olursa olsun hiçbir vatandaşımızın oyunun boşa gitmesine izin vermeyeceğiz. Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’ın belediye personeline baskı yaparak sosyal medya paylaşımlarının altına zorla yorum yaptırdığını biliyoruz. Seçmen kaydırma sürecinde kimi personelin seçmen kayıtlarının zorla taşındığını da biliyoruz."

'HER YERDE BENZER HİLELER VAR'

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca da özellikle Akdeniz ilçesinde yoğun usulsüzlük tespit ettiklerini ve bu usulsüzlüklere karşı merkezi idareden ve belediyeden yanıt gelmediğini söyledi. Koca, "Bu elbette sadece Akdeniz ilçesinde yaşanan bir ali cengiz oyunu değil. Tüm Türkiye’de ve Kürdistan’da benzer hilelerle karşı karşıyayız. Kent halkına çeşitli suç şebekeleri eliyle bir müdahale söz konusu. Bu uygulamalar cesaretini kayyım rejiminden alıyor. Mersin’de alelade isimler bu suçu işlemiyor. Bu işin başını Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak çekiyor" dedi.

kaynak: artı gerçek


MERSİN AKDENİZ DE SON DAKİKALARÖnceki Haber

MERSİN AKDENİZ DE SON DAKİKALAR

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!